Het regent doelpunten bij MO17-1 en 2 eerste plekken

We begonnen niet al te scherp, zonder de geblesseerde Zhitao, Sterre en Belle, maar met de prima invallende Carmen en Relinde uit de MO15-1. Na 10 minuten zei de HBC-grensrechter tegen mij dat het ‘leuk in evenwicht was’. Daar had ie op dat moment gelijk in, wat ik a. niet leuk vond en b. zeker wist dat dat niet lang ging duren.

Dat klopte, de meiden werden op dat moment wakker! De uitstekend linksbackende Luca vertrok razendsnel langs de lijn, passeerde wat tegenstanders, gaf goed voor en Lune schoot knap in met links. Daarna stuurde Lize Anna met een prachtpassje diep en die liet de keeper kansloos met een lob van buiten het penalty-gebied. En meteen daarna liet Lize zien hoe je in je eentje een verdediging uitspeelt: twee man voorbij en laag in de hoek. Vervolgens een vrucht van de training. Rechtsbuiten Lune haalt de achterlijn, zet scherp voor en Anna laat zien hoe je de bal er dan inwerkt. Daarna wat combinatiewerk op links tussen Anna, Luca en Carmen, waarna Lize demonstreerde hoe je een bal van buiten het strafschopgebied diagonaal van zo’n kleine 30 meter in de verre hoek legt. Dat was de 5-0 en voor rust pikte Luca nog een doelpuntje mee met een venijnig puntertje. In de tweede helft zagen we dat iedereen zich voorbereidde op de wedstrijd van zondag. De energie ging er uit; op het middenveld bleven Hannelore, Anna en Eef de baas en achterin hielden Jess, Pien-jetlag, Esther, Relinde en Uzza het dicht. Al moest invalkeeper Rubie nog wel een keer geweldig duiken om de ‘nul’ te houden. Amber, die de 1e helft had gekeept zette in die tweede helft Lize nog twee keer in beweging en toen was het 8-0.

Op zondag: Europa League tegen OJC Rosmalen
Dat beloofde een titanenstrijd te worden. Ook zij staan zonder puntverlies bovenaan in de hoofdklasse en in de beker hebben ze ook alles gewonnen. Het hele seizoen nog niet 1 tegengoal! We waren onder een heerlijk zonnetje “thuis” te gast bij Bloemendaal, omdat we op Alliance niet terecht konden. Carmen en Hannah als invallers en helaas bleek Rubie weer teveel last van haar enkel te hebben.
De vele toeschouwers zagen een werkelijk adembenemende 1e helft. Twee volledig op de aanval spelende teams, geweldige doelpunten en een enorme inzet. Wel was duidelijk dat onze meiden er feller bovenop zaten (“eindelijk een echte wedstrijd!”) en de OJC-achterhoede werd het eerste kwartier een paar keer overlopen. Voorin waren Hannah, Lize en Amber superieur, behalve – in die fase – in het afronden. En ze hadden een goede keeper. Doordat zij met drie man achter speelden hadden ze een man meer op het middenveld. De arme Hannah liep zich ‘de tandjes’ om de fenomenaal spelende Anna, Hannelore en de prima en fris spelende Uzza (nieuw op linkshalf) tegen de overmacht te helpen. Voordeel was hiervan dat nu onze gevaarlijke spitsen 1-op-1 kwamen te staan. Lize – thuis op haar oude nest – was onnavolgbaar en scoorde uit een solo de 1-0. In een vloek en een zucht was het weer gelijk, want na een snelle aanval over rechts werd de bal razendsnel en hard binnen geschoten. Keeper Belle die nog een paar keer fraai redde (die vrije trap!) heeft de bal alleen maar gehoord. Daarna trok onze defensie de teugels aan. Eef en Esther waren volledig de baas en ook Luca en Pien (uitstekende partij!!) wonnen 99% van hun duels.
En voorin ontbrandde het. Lize werd diep gestuurd door Hannelore: 2-0. Daarna pikte Amber de bal op eigen helft op, onderweg de turbo er op en beheerst afgemaakt: 3-1. Kort voor rust leek een aanval te stranden, maar met Lune is de aanval nooit helemaal voorbij; ze troefde haar verdigster af en schoof de bal gemeen beheerst in de verre hoek. Na drie maanden geen tegengoal had OJC er ineens vier in een helftje te pakken. De tweede helft was door deze uitbarsting minder spannend. Lize scoorde al vlot de 5-1. OJC kwam nog terug tot 5-2, maar daarna liet Lize zich nog 1x zien. Ze maakte de bal vrij op zeker 25 meter en knalde toen snoeihard via de onderkant van de lat raak: 6-2.