Algemene clubinfo

Mogen wij ons even voorstellen!
Alliance '22 is een bruisende buurtvereniging uit Haarlem-Zuid West, waar meiden en jongens voetballen, van de jongste jeugd en senioren t/m de veteranen en het trimvoetbal. De club is de sportieve thuisbasis van leden én een ontmoetingsplek in de wijk. We organiseren buurtactiviteiten, een buurtkamer en senioren sport, werken samen met kinderopvang en huiswerkbegeleiding én bieden werkplekken aan mensen die steuntje in de rug kunnen gebruiken. In 2022 vieren we ons 100 jarig bestaan!

De geschiedenis van Alliance'22

De voetbalvereniging Alliance'22, opgericht op 25 november 1922, neemt al vele jaren in het Haarlemse amateurvoetbal een bijzondere plaats in. En niet alleen vanwege het feit dat Alliance'22 als sportiefste club van Haarlem te boek staat. S.v. Alliance '22 is ontstaan onder het toeziend oog van de paters Augustijnen, die destijds het zeer bekende Triniteitslyceum in Haarlem leidden. De vereniging heeft dan ook lange tijd in de directe schaduw van dit lyceum gespeeld. Tot in de jaren 60 was Alliance'22 een kleine maar hechte vereniging waar zeer veel scholieren van het Triniteitslyceum en van het Mendelcollege in aanraking kwamen met de voetbalsport. In de 70er jaren brokkelde de band met de twee middelbare scholen af en leidde de vereniging een wat zwervend bestaan. De velden aan de Zijlweg werden niet meer door Alliance'22 bespeeld.

Vanaf de jaren 80 is de band met de scholengemeenschap verbroken en vervult de club een sociale functie in Haarlem Zuidwest, het Ramplaankwartier, Overveen en in zekere mate voor Aerdenhout. De huidige locatie aan de Zeedistelweg ligt dan ook midden in het verzorgingsgebied. Deze verandering heeft grote gevolgen gehad op het aantal leden. Zo is de vereniging gegroeid naar een bloeiende club met een groot aantal jeugd, meisjes, dames , senioren en veteranenteams.

Kortom een vereniging waar het in het wekelijks bruist van de (voetbal)-activiteiten en waar we ons best voor doen om Alliance de club te laten zijn waar iedereen zich thuis voelt.

 

Hits: 20790