Spelerspas

Spelers van 11 jaar en ouder moeten over een spelerspas beschikken. Zonder geldig pasje zijn spelers niét speelgerechtigd. De spelerspas heeft een creditcardformaat. Op de pas staan o.a. naam, geboortedatum, KNVB nummer en een pasfoto. De pas is door de KNVB ingevoerd om speelgerechtigdheid en legitimatie van spelers te kunnen checken. Op de site van de KNVB vind je daarover meer informatie. www.knvb.nl/assist/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/spelerspas

In de regel beheert de teamleider de set spelerspassen van een team. Hij/zij zorgt dat de pasjes voor uit- én thuiswedstrijden beschikbaar zijn, zodat de scheidsrechter voor de wedstrijd de controle kan doen. Na de wedstrijd wordt het setje spelerspassen weer afgeleverd in het wedstrijdsecretariaat. Dat is de beste garantie om bij volgende wedstrijd niet mis te grijpen.

Aanvraag spelerspas
De geldigheid van de spelerspasjes is beperkt; bij junioren is de pas 4 jaar geldig, voor senioren geldt een termijn van 10 jaar. De vervaldatum staat op het pasje. Drie maanden voor het pasje verloopt kan een nieuwe worden aangevraagd. Je krijgt dan een mailtje van de club of van je teamleider, met het verzoek om een pasfoto in te leveren in het daarvoor bestemde postbakje in het wedstrijdsecretariaat. De aanvraag wordt vervolgens door de vereniging afgehandeld.