MO13-2 voor Europa League naar West Friesland

Deze aankomende twee weken staat er voor de MO13-2 geen competitie/bekerwedstrijd op het programma. Daarom reisde we afgelopen zaterdag voor een Europa League oefenwedstrijd af naar West-Friesland, om precies te zijn Hoogkarspel.  Spirit`30  was de tegenstander.  We hadden twee afzeggingen, dus 13 speelsters incl. technische staf stapten in de spelersbus.  Hoogkarspel ligt tussen Hoorn en Enkhuizen. We werden daar heel gastvrij ontvangen. De wedstrijd werd geleidt door een vrouwelijke scheidsrechter die voor de eerste keer op groot veld ging fluiten maar wel ervaring had op een pupillenveld, ze speelt zelf in Dames 1  van Spirit`30.  Om 10.30 uur was het tijdstip om af te trappen. De eerste helft was de MO13-2 wat sterker, Spirit`30  ook een 3e klasser, wel was duidelijk dat Spirit`30 MO13-1 zich als onze meiden de bal hadden lieten terugtrekken naar hun eigen strafschopgebied. Onze keepster Sara kreeg niet zoveel te doen in deze fase. Soesja, Lotte, Romi en Floor, de verdedigsters schoven vaak door, wat eigenlijk niet goed ging was dat we steeds in de val liepen, en veel door het midden ging, waar het druk was. Maar toch lukte het ver in de 1ste helft, want Lana scoorde de verdiende 0-1, de 0-2 volgde al snel, Liv schoot diagonaal op de paal waarna Jonna in de rebound de 0-2 binnentikte. We gingen met 0-2 rusten in het verre West-Friesland. In de rust heeft de technische staf erover gesproken dat we veel meer de zijkanten moesten opzoeken.  De tweede helft ging het beter, Liv en Lana werden goed aan het werk gezet door vooral het middenveld, Dewi, Luna en Donna. Alleen de eerste paar minuten drong Spirit`30 een beetje aan, maar na vijf minuten in de tweede helft namen onze meiden de wedstrijd weer over. Er kwamen mooie voorzetten van de zijkanten door o.a. Sophia. Na 10 minuten in de tweede helft kwam eindelijk de 0-3 door Lima, Lana maakte daarna snel de 0-4.  Het was gelijk de eindstand in deze leuke wedstrijd. De technische staf kan terugkijken op een goede wedstrijd van de  MO13-2..

Volgende week staat er de volgende Europa League oefenwedstrijd op het programma en wel in en tegen Schagen MO13-2…..