Topmeiden van JO153-G ongenaakbaar op NK voor MO17!

NK kampioen O17
Met zeer goed voetbal, met veel strijdbaarheid, onder het toeziend oog van een legioen zon-verbrande ouders, pakte de JO15-3G net als vorig jaar de NK-titel. Dit keer (als O15-team) als jongste deelnemer. Net als de MO13-1 vorige week: de Alliance-meiden tellen mee in het land!
Voor de eerste tegenstander - SCI Flynth – pepten de meiden zich enorm op. Vroeger lieten ze in de 1e wedstrijd nog wel eens wat liggen, maar tegen deze felle tegenstander gebeurde dat niet. Alle wedstrijden duurden 2x11 minuten en kort voor het einde van de 1e helft scoorde Rubie knap uit een voorzet van Lize. In de tweede helft soleerde Amber heel fraai naar 2-0 en even later schoot ze ook de 3-0 binnen. Zhitao, al een paar weken geblesseerd, deed gelukkig weer mee en speelde bijna meteen als vanouds. Op het middenveld waren Hannelore, Sterre en zij de hele dag top.
Verslag van de wedstijd


Ook de tweede tegenstander werd met 3-0 ingepakt. Het arme Vorden stond al na 1 minuut achter door alert reageren van Uzza. Amber kopte vervolgens heel alert een rebound binnen en Anna maakte gebruik van een goede voorzet van Lize en schoot de 3-0 hoog en hard binnen.
In de laatste poule-wedstrijd – tegen Franeker – zouden we aan een gelijk spel genoeg hebben om de halve finale te bereiken. Via twee goede goals van Hannah werd dat op het hete kunstgras soepel gedaan.
Na die drie vrij makkelijke zeges kregen we – zoals voorspeld - een enorm zware tegenstander: het team van Graaf Willem II Vac. Die meiden spelen hoofdklasse MO19 (!!) en staan daar tweede (dat was ik vergeten de meiden te vertellen…). Een paar van die Graaf Willem-meiden kenden we van de battles met Topshelf Girl Soccer Academy; snelle en gevaarlijke spitsen vooral. Maar nu beschikt de JO15-3G over een paar bloedfanatieke meiden zoals aanvoerster Anna, die de boel goed op scherp kunnen zetten. Dat was het grote verschil met Graaf Willem, want waar ik eerlijk gezegd gehoopt had, dat we het een beetje vol zouden kunnen houden en misschien penalties……… waren onze meiden superieur. De ene na de andere aanval rolde over de Wassenaarse dames heen; Rubie schoot prachtig op de lat en we wonnen bijna elk duel. Achterin stond het als een huis met de geweldige Jess, Esther en Uzza, in de rug gedekt door onze ‘winner’ Lune. En ook op het middenveld waren wij de baas, door de felheid waarmee Luca, Anna en Hannelore hun tegenstandsters aftroefden. We kwamen op 1-0 door een schitterende actie van Amber. Van ‘spion’ Youri hadden we begrepen dat zij tegen haar back goede kansen had en dat liet Amber zich geen twee keer zeggen. Ze snoepte de bal af, knalde over het arme meisje heen en scheerde ook voorlangs de laatste vrouw. Vlak voor de keeper tikte ze de bal op de vrijstaande Lize, die ons voor het tweede jaar op rij de finale binnen schoot. In de tweede bleven wij heersen en waren wij veel dichter bij 2-0 dan zij bij 1-1. Vooral Anna en Hannelore wisten Amber steeds weg te sturen en Lize was (bal op de paal) heel dicht bij de beslissing. Kort voor tijd schitterde Belle nog even nadat Uzza voor wat opwinding wilde zorgen. Met een vliegende tackle werkte ze de bal over de achterlijn.
In de finale moesten we tegen het energieke team van Die Haghe. De knop moest om, want na die geweldige prestatie in de halve finale mochten we natuurlijk de titel niet verliezen. Iets minder scherp dan tegen Graaf Willem gingen we van start. We begonnen met een goede kans van Hannah uit een pass van Lize. Daarna hadden we weer een profijt van ons goede combinatiespel. Tik-takkend kwam de bal bij Lize, die haar ‘mannetje’ passeerde en het penalty-gebied in sneed. Rubie loerde bij de tweede paal, Hannah stond voor de goal en iedereen wachtte op de voorzet. Die kwam niet want Lize zag dat niemand haar direct aan viel, ze liep door en schoof beheerst de 1-0 binnen. Daarna kwamen we niet meer in gevaar; de backposities werden nu ingevuld door een prima Pien en Luca, die niet te passeren bleken. Sterker nog, iedereen schreef de 2-0 al op, toen Eef een penalty mocht nemen, nadat Lune was neergehaald. “Eef mist namelijk nooit”, zei ik eigenwijs. Maar deze keer nam ze hem wat hoger en op de video valt te zien dat de keepster een magnifieke safe verrichtte.
Het bleef dus bij die 1-0 en voor het tweede jaar op rij werden de meiden gehuldigd als winnaar van het NK. Veel complimenten, opvallend veel coaches van de andere ploegen gaven aan dat jullie dit onwijs verdiend hebben, veruit de beste ploeg. Het was sowieso een positieve, prettige sfeer daar in Steenwijk, waar onze meiden in de finale bijvoorbeeld toegejuicht werden door de meiden en de technische staf van Graaf Willem.
Super prestatie, meiden. Ik ben ongelooflijk trots op jullie voetbalkwaliteiten en jullie onwijze teamspirit (en jullie talent als tekstdichters en zangeressen!).
En fantastisch dat vorige week ook die MO13-1 de titel heeft binnengesleept. Zo zetten we Alliance op de kaart!