Gala voorstelling van JO15-3G in Europa League

De eerste tien minuten leek het daar overigens niet op. De gasten uit Nijmegen (hoofdklasser Orion MO17-1) kwam sterk uit de startblokken en we wonnen vrijwel geen duel. Overigens gaven we bijna geen kans weg, want achterin letten Eef en keeper Belle goed op. Daarna kantelde de wedstrijd en begonnen we te tikken. Lize zag Anna diep gaan, die trok terug naar randje penalty-gebied waar linksbuiten Lune opdook en die plaatste de bal in de verre hoek. Prachtgoal! Ook de 2-0 mocht er wezen: een prachtige hoge dieptebal van Anna op de sprintende Lune, die de bal in de andere hoek legde. Tevreden leunde iedereen achterover en prompt was het 2-1. Achteraf bezien was dat nog opmerkelijker: het was namelijk Orion’s enige schot tussen de palen en meteen raak!
Die efficiency (100% van de schoten op doel raak) daar moeten onze meiden nog aan werken. Maar verder bekeken we af en toe met open mond de beste wedstrijd van dit seizoen. Sterre, toch al goed op dreef de laatste weken was onvermoeibaar; net als Hannelore aan de andere kant van het middenveld had ze veel balveroveringen, maar vooral waren ze beiden veel aanspeelbaar en altijd in beweging. Daardoor kreeg Anna nog meer ruimte dan anders en kregen de aanvallers Lize, Rubie en Hannah vaak de bal prettig aangespeeld. Tik-tak en dan zagen we soms zelfs een opkomende back voorbij scheuren. Want vooral Jessica en Luca timen het moment van opkomen al erg goed.
In de 1e helft zagen we al kansen voor Rubie (goed weggestuurd door Hannah), we zagen Esther en Pien in beide speelhelften vaak bijna scoren uit de goed genomen corners. Uzza schoot rakelings voorlangs, Sterre idem, Lize net naast en dat gebeurde allemaal nog voor rust.
Na de pauze nam het aantal kansen zelfs nog toe. De oeh’s en aaaaaaaaah’s waren niet van de lucht. Het leek haast een complot: probeer je trainers (en de rest van de ouders) gek te maken door een briljante aanval op te zetten en dan lekker toch niet te scoren. Hun keepster hielp ook al niet mee, die greep een paar keer goed in op scherpe voorzetten van Lize en tikte een zekere goal van Luca uit de hoek weg. Een enorme knal van Luca kon ze net niet bij, maar toen schoot de lat te hulp. Zo’n tien minuten voor tijd keken collega Jan en ik elkaar een beetje onrustig aan. Een voetbalwet is namelijk, dat als je zo ontzettend veel kansen mist, er vaak uit een lullige counter een tegen-goal gaat vallen. Maar dat bleef ons gelukkig bespaard. En zo’n beetje in het laatste fluitsignaal van de strak leidende scheidsrechter Robin kreeg Anna de bal van Rubie en zij verschalkte de keepster van Orion met een laag schot in de hoek: 3-1.
Daarmee eindigen we op een uiterst eervolle derde plek in de Europa League, achter het ongeslagen AA Gent en de Topshelf Girl Soccer Academy.