Op 3 juni gaat Alliance MO13-1 op voor de NK titel in Leeuwaarden

Al het hele seizoen richten de Alliance M013-1 meiden zich op een dag: 3 juni 2017. De competitie wedstrijden, de beker, all toernooien – allemaal warming-ups voor de 5 wedstrijden die aankomende zaterdag in Leeuwarden gaan plaatsvinden. Het gaat hier om de Nederlandse Kampioenschap – 16 teams uit heel Nederland, ieder district vertegenwoordigd door 4 teams.
Vorig jaar won het grootste deel van dit team (toen de MO11-1) verassend de NK titel. Toen waren er geen verwachtingen. Dit jaar ligt dat anders. Ondanks hun 4de plek in de competitie, rekenen de meiden zichzelf tot kampioenskandidaat. Hiervoor zijn meerdere redenen. Voorop, ze kunnen goed voetballen, bij vlagen bijzonder goed. Maakt niet uit dat er 4 E spelers in het team zitten. Maakt ook niet uit dat ze, op een paar spelers na, klein van stuk zijn. Dit team heeft het overzicht, geduld en technisch vernuft om zelfs de sterkste tegenstanders tot wanhoop te drijven.
Daarnaast, raken ze na 9 maanden samen voetballen steeds meer in vorm. Zaterdag wonnen ze het 5e Total Brandsen Blokkers Meiden toernooi in Hoorn. Donderdag hebben ze bij het Topshelf Girls Soccer Nederland toernooi in Maasluis hoofdklasse kampioen Buitenveldert verslagen en speelden ze gelijk tegen het Duitse top meidenteam van Borussia Mönchengladbach. De week ervoor hebben ze 2 toernooi finales bereikt (maar helaas ook verloren): hun eigen Alliance toernooi (tegen de jongens) en de finale van de Schot Cup (32 teams) in het Telstar stadion, met penalty's.
En dat 4e plek in de competitie? Ach, geen team heeft meer punten laten liggen in de laatste 5 minuten van de wedstrijd dan Alliance.
Oh, dat is dan nog een voordeel van de Nederlandse Kampioenschap – de wedstrijden duren 20 minuten. Dit seizoen is gebleken dat het team juist de eerste 20 minuten op zijn best is.
3 Juni ter Leeuwaarden. Het laatste en tevens belangrijkste toernooi van dit zeer vermakelijk en gedreven team. Als je in de buurt bent, kom de meiden toejuichen. En als 3 juni je niet lukt, dan misschien de week erop wel. Dan probeert een andere Alliance meiden team, de JO15—3G, hun Nederlandse Kampioenschap titel ook te prolongeren. Niet slecht, eh, 2 NK finalisten van het piepkleine Alliance '22?