Alliance meiden presteren goed op internationaal top-toernooi

Een vierde plek voor de JO15-3G en de piepjonge, getalenteerde MO13-1 legde beslag op de 5e plek. Daarmee werd er geëindigd boven clubs als Borussia Mönchengladbach en Anderlecht. In dit verslag reizen we verder mee met de JO15-3G.
En dat team had eigenlijk in de finale moeten staan. Want finalist Eldenia kreeg in de laatste minuut een zuiver doelpunt om de oren. De kwikzilveren Amber ontworstelde zich aan de duwende en vasthoudende rechtsback, die ook nog eens een kop groter was. Ze gaf voor op de gedreven spelende Lize die de bal hard binnen gleed. Tot verbijstering van iedereen keurde de scheidsrechter (die op de middenlijn stond) het doelpunt af wegens een ‘duwfout’ van Amber….. Enfin, daarvoor hadden we korte metten gemaakt met de voetbalacademie Woezik. Goed storen van Lize en een alerte reactie van de superieure captain Anna leidde tot een kans voor Luca, die niet aarzelde: 1-0. Daarna was het tijd voor ons kanon Hannah, die net als vrijdag tegen OG genadeloos uithaalde na goed storen van Rubie. In beide wedstrijden werd super-geconcentreerd gespeeld en verzorgd opgebouwd, waardoor de aanvallers de ene na de andere bespeelbare bal gekregen. Alleen de derde wedstrijd tegen Zulte Waregem liep moeizamer. De hitte ging zijn tol eisen. Achterin – deze keer met Eef en Pien centraal - deed iedereen goed zijn werk, de Belgen kwamen niet voor ons goal, maar onze hardwerkende middenvelders Hannelore en Sterre en de aanvallers hadden het erg warm. Uiteindelijk brak Lize met een individuele actie de ban: 1-0.
Daarna konden er nog drie teams 1e worden: Eldenia, Topshelf GSA en wij. Als wij zouden winnen van het sterke Topshelf dan waren we zeker 1e, en bij een gelijkspel zou het spannend worden. Het werd – zoals altijd tegen de Girl Soccer Academy/Topshelf – een pittige wedstrijd. Achterin beten de backs Jessica en Luca (later Uzza) zich vast in hun snelle tegenstanders en voorstopper Esther had menig lijf-aan-lijf gevecht met hun spits. In de rug gedekt – dat is natuurlijk fijn – door de nimmer versagende Lune. En op het middenveld vochten Anna en hun sterspeler geweldige duels uit, waarin Anna meestal de winnaar was. Er kwamen kansjes over-en-weer. Belle had een mooie redding (is weer lekker op dreef) en Amber legde de bal na een scherpe counter klaar voor Hannah, die net naast schoof. Uiteindelijk bleef het 0-0 en omdat Eldenia echt 10 seconden voor tijd scoorde werden zij eerste en wij tweede.
Zo’n wedstrijd om de derde en vierde plek is altijd lastig, zeker als de teleurstelling en het gevoel van onrecht groot zijn. Alweer moesten we tegen een voetbalacademie (allemaal teams met de beste speelsters van verschillende clubs), namelijk Femme Rotterdam. Een gezelschap van grote, stevig spelende meiden, die zeker niet te jong waren voor de onder-15 competitie. De JO15-3G ging echter onverdroten verder, Amber was weer een keer ongrijpbaar en werd onderuit gemaaid in het penalty-gebied. Penalty, klus voor Eef, die koel binnen schoof: 1-0. Daarna verslapte het even, Belle redde een keer fantastisch, maar toen Femme een penalty kreeg was ze kansloos. Gelijk daar overheen een heel zeldzaam foutje achterin en het werd 2-1. Daarin school in die laatste wedstrijd het verschil. Wij misten de nodige kansen en Femme schoot alles keihard binnen. Want hoezeer wij ook aandrongen en hoe goed wij ook waren/bleven in kansen creëren: de bal wilde er niet in.
Maar alles overziend was het een prachtig toernooi. De meiden speelden heel geconcentreerd, lieten zien hoeveel lef ze hebben aan de bal, waren aanspeelbaar en combineerden soepel. En lieten ook zien hoe ver je kunt komen als je een echt team bent, bestaande uit meiden die voor elkaar door het vuur gaan op het veld. Jan en ik zijn erg trots op jullie (en de ouders ook!).