JO15-3G klopt Desto in Europa League

Terwijl er al een feestpodium voor het 1e elftal werd opgericht ging de JO15-3G in de “europa league”– onder sterk wisselende weersomstandigheden – van start in de thuiswedstrijd tegen het sportieve en verzorgd voetballende Desto – uit Vleuten of Nieuwegein (hoofdklasse MO17). Zhitao op vakantie, Eef en Luca geblesseerd op de bank, maar Belle weer terug onder de lat (die weer een paar goede reddingen liet zien).
Het eerste kwartier was zichtbaar dat beide teams op zaterdag een zware match hadden gespeeld. Het hoge tempo en de drive van onze 1e helft tegen Hillegom waren nauwelijks zichtbaar. Wel wordt steeds duidelijker dat aanvoerder Anna in voetbaldaden en houding steeds nadrukkelijker het voortouw neemt. Met een enorme power in de duels en – vooral in de 2e helft – de ene na de andere heerlijke pass in de diepte. Centraal achterin waren de altijd zelf-kritische Esther en Lune weer heer en meester, op linksback won Uzza alles en op rechts wisselden Pien en Jessica elkaar af en die gaven ook weinig tot niets weg. Voorin bleek Hannah door één fysio-bezoek bevrijd van pijn en ongemak, want zowel zaterdag als zondag speelde ze voluit. En gisteren bekroonde ze haar spel met de nuttige 1-0 (een rebound na een schot uit de draai van Anna). Dat beloofde veel voor de tweede helft, want voor de pauze hadden wij gekozen voor tegenwind (en regen).
Maar na de pauze viel de wind weg en kwam er een zonnetje. Een wolk voor die zon was de gelijkmaker, die te maken had met goed doorzetten van de Desto-spits en matige communicatie tussen verdediging en keeper. Maar voordat we treurig konden worden stuurde Anna Lize geweldig weg, die dolde voor de zoveelste keer de linksback, gaf hard en hoog voor en Amber (net ingevallen) tikte de 2-1 binnen. Daarna golfde de wedstrijd heen-en-weer, maar hadden wij de beste kansen. Op het middenveld speelden Hannelore en Sterre een sterke tweede helft en onze snelle aanvallers kregen aardig wat kansen, maar Rubie, Amber en Lize kwamen net niet goed uit of de bal was niet helemaal optimaal.