Sterke tweede helft JO153G tegen DIOS

Dat doet vermoeden dat de 1e helft minder sterk was, vermoedt de slimme lezer. Klopt! Het was absoluut niet slecht, maar ook niet top. Rode-lantaarn-drager JO15-3G trad de gedeeld koploper DIOS namelijk weliswaar met opgeheven hoofd tegemoet, maar door de blessure van keeper Belle moet er steeds een speelster onder de lat met wisselend succes. Dit keer had Lize de handschoen opgepakt en met ware doodsverachting hield zij haar goal een aantal minuten schoon. Tot een grote bruut haar bij een hoge bal aan het schrikken maakte en de 1-0 binnen viel. Tijd voor een professionele keeper, dus! Nu zou ik mij (of collega Jan) hier graag op de borst kloppen en het geniale idee claimen om een jongen op goal te zetten. We spelen immers als meidenteam in de jongenscompetitie. De eerlijkheid gebied mij echter te zeggen dat dit plan afkomstig was van Uzza. Zo gezegd, zo gedaan. Keeper Jelmer van de JO15-2 werd bereid gevonden en na 18 minuten (helaas was net de 0-2 gevallen) sprong hij over het hek en nam direct na zijn eigen match zijn plek onder de lat in. Tot dat moment werd er overigens best goed gespeeld, want met name onze rechterflank, met Jessica en Hannelore in topvorm en Rubie heerlijk dartel, draaide erg sterk. Er kwamen kansen, met name een fraaie voor de goed vrij en diep lopende Lune, die door Lize met een heerlijk steekpassje werd bediend. Helaas redde hun keeper alert. Voor de rust sloeg DIOS nog een keer toe met een schitterend afstandsschot, maar ook voor de pauze liet Jelmer nog even zien dat hij sterk is in de één-op-één.

Na rust werden we nog sterker en bij vlagen hadden we royaal het beste van het spel. Achterin deden Eef en Esther het in defensief opzicht goed en ze werden ook sterker in de opbouw. MIddenvelders Anna, Zhitao, Hannelore en Sterre durfden steeds aanspeelbaar te zijn en lieten in de duels hun tanden zien. Ook Pien was ouderwets op dreef (ze had weer puf) en op links gingen de ‘blonde linksbackies’ Luca en Uzza ieder duel in als of het hun laatste kon zijn. Jelmer coachte zijn laatste lijn als of hij al maanden bij ons keepte en liet ook nog een fenomenale redding zien: iets voor zijn doellijn staand werd hij bijna verrast door een schot van buiten de 16. Hij vloog de lucht in en tijdens zijn vlucht strekte hij nog extra, waardoor hij de bal net met de vingertoppen over tikte. Voorin ondertussen knokten Hannah en Uzza voor elke bal en bij gelegenheid glipten de watervlugge aanvallers Lize, Lune of Rubie langs hun tegenstanders. Die energie en het goede spel werden bekroond door een schitterende vrije trap van Lize. Van buiten het strafschopgebied, richting zijlijn, over de toch niet kleine keeper heen in de bovenhoek bij de verste paal (probeer het maar een) 1-3!

Meer dan dat zat er niet in, want DIOS – overigens een sportieve ploeg – staat niet voor niets gedeeld bovenaan, maar ik ben apetrots op jullie. Erg knap hoe jullie na een ruststand van 0-3 (en dat na een flinke reeks nederlagen!) het toch weer opbrengen om niet alleen door te gaan, maar om jezelf te verbeteren!