JO 15-3G verliest bij UNO

Schitterend voetbalweer en toch een bewijs dat er ook goede kanten kleven aan kunstgras! En de meiden hadden er (weer) zin in. Tegen het sterke UNO O15-2 toonden ze zich gedurende de hele wedstrijd zeker niet de mindere. Sterker nog, onder leiding van de furieus startende Anna en een fanatiek dekkende verdediging (start line up: de als altijd elegant ‘zwevende’ Jessica, de onverzettelijke Esther, de defensie-chef Eef en het “blonde linksbackie” Uzza) trok de JO 15-3G ten aanval. De tegengoal viel toen Hannah door een zwiepende elleboog (van het hard maar fair spelende UNO) werd getroffen en groggy van het veld ging. UNO had vooral een razendsnelle rechtsbuiten, die 1x los kwam en toen was iedereen achterin op zijn voorzet net effe te laat. En een minuut later was het 2-0 door weer zo’n snelle counter. Daarna herpakten de meiden zich; met de mentaliteit is niks mis. Over links combineerden de prima spelende Sterre, Rubie en Luca dartel verder en kort voor rust kwam Anna daar in positie, ze gaf hard voor en Lune lette goed op: 2-1.
Na rust bleef de wedstrijd gelijkwaardig, we kwamen er vaak goed uit door geweldig spel op het middenveld, waar Hannelore en Zhitao weigerden duels te verliezen; Pien doorstond dapper haar verkoudheid en hield zich staande. En Luca liet zien dat zij ook als linksback uit de voeten kan (hé, weer een blond linksbackie!), zodat Uzza het weer eens in de spits mocht proberen (wat in de zaal zo lekker ging). Maar helaas viel de 3-1 uit een afstandsschot en de 4-1 door een uniek misverstand tussen Eef en Esther (Eef probeerde de bal door Esther heen te schieten…) en daarna haalden we die jongens niet meer in. Ook nu geen hangende koppies en we zagen een flitsende doorbraak van de goed spelende Lize, die precies op tijd voorgaf en de weer ingevallen Hannah scoorde knap de 4-2. Weer zo’n snelle counter leverde uiteindelijk de 5-2 op.
Ondanks de nederlaag overheerst toch tevredenheid, want we doen niet aan scorebordjournalistiek: het gaat erom dat jullie betere voetballers worden en dit was duidelijk een stap op het niveau Borussia.