MO13-1 tikt lekker door met of zonder beker

Note to self: In aanloop naar herfstvakantie 2017 neem contact op met de tegenstander en verplaats de wedstrijd. Want hoe kan je je beste voetbal laten zien als een derde van je team in Groningen en Maastricht verblijft? Toch verschenen er 10 enthousiast O13 meiden voor de 2de bekerwedstrijd van het drieluik. Met 2 invallers van de O13-2 erbij, kunnen we het opnemen tegen SV Hoofddorp.
Dat arme Hoofddorp – het kan niet makkelijk zijn om een stad te delen met het almachtige Overbos. Vooral in dames voetbal, waar Overbos 5 keer zo veel teams heeft als elke andere club in de regio.
Het was dus snel klaar – heel erg snel zelfs. Binnen 32 seconden maakte Kim haar eerste doelpunt van het seizoen, een streep in de kruising vanaf randje penaltygebied. Een paar minuten later deed ze het weer. Haar seizoenstotaal binnen 5 minuten verdubbeld. Eva maakte vandaag ook haar eerste 2 doelpunten van het seizoen. Mathil pakte er weer 2 bij, en, Lima, invaller uit de MO13-2, tikte ook eentje in vanaf haar vertrouwde plek bij de 2de pal.
En toch kunnen de Hoofddorp dames aardig voetballen. Een ouder vroeg me na de wedstrijd: 'Het is geen slecht team, hoe komt het dat we zo domineerden?' Dat lag voor een deel aan inzet – Alliance zette de hele wedstrijd druk. Maar het was vooral veel balbezit. Maja en Eva bleven elkaar goed aanvullen op het middenveld. Beide hielden de rust en, ook belangrijk, temden de felle spits van Hoofddorp. Renee was vandaag bijzonder op dreef met haar kapbeweging, en Cathelijne en Lize, beide debutanten op het middenveld, veroverden veel ballen. Roos, met hulp Naomi en MO13-2 invaller Fiene, hield het rustig achterin. Op een handvol schoten na, had keepster Mara het vandaag niet zo erg druk.
Wat de beker betreft: de 2-3 nederlaag tegen Overbos in September komt de O13-1 dames duur te staan. Overbos won zaterdag krap, maar met nog een ronde te spelen tegen stadsgenoot Hoofddorp, geven ze het echt niet meer uit handen. Jammer. Met twee zware competitie wedstrijden voor de boeg, tegen de nummers 1 en 2, was zaterdag vooral goed voor het zelfvertrouwen.