JO 15-3G herpakt zich bij HBC

Het zat de meiden niet lekker: het spel van vorige week tegen DSK en dan vooral de laatste tien minuten. Dat moest effe anders en daar werd HBC al snel het slachtoffer van. Binnen een minuut ging wervelwind Lize er vandoor en uit haar vlijmscherpe voorzet maakte een HBC-verdediger – met Rubie in zijn nek - een eigen goal. Daarna golfde de ene na de andere aanval op het HBC-doel af. Vooral Lize was onstuitbaar, maar er waren prachtcombinaties te zien met natuurlijk Anna, Lune, Hannelore en Sterre en over de linkerflank, waar Uzza, Zhitao en Luca bivakkeerden, kwam HBC er helemaal niet aan te pas. Uit de eerste de beste aanval scoorde HBC echter. Een paar aarzelende acties in de verdediging en hun spits knalde langs Isabelle (die later geblesseerd uitviel). Voor rust pakten we wel weer de voorsprong, want Rubie reageerde alert op een voorzet van Lize.
Voor rust kregen wij nog complimenten van de tegenpartij over ons spel. Na rust verflaude dat, toen iedereen door kreeg dat ze best wel eens konden gaan verliezen. De HBC-jongens gingen veel ruwer spelen, kregen veel vrije trappen tegen en de irritatie liep op. Gelukkig hield de (ervaren) scheidsrechter de zaken goed in de hand. En ondertussen kwam de wedstrijd aardig in evenwicht. HBC ging meevoetballen en onze meiden waren razendgevaarlijk in de tegenaanval. Achterin regeerde Eef weer, maar ook Jessica, Pien en Uzza scoorden weer dikke voldoendes. Ze zorgden ervoor dat invaller-keepster Lune niet al teveel te doen kreeg. De ‘vorentscheidung’ werd ingeleid door Hannah, die een mooi duel van een verdediger won en geweldig passte op Lize. Die bleef rustig en schoof de 1-3 in de hoek. Daarna scoorde HBC nog wel tegen met een hoog schot, vlak onder de lat (erg onsportief, daar is Lune niet op gebouwd).
Maar uiteindelijk blies de scheids precies op tijd af en – geniet er even van, dames – staan we in ieder geval voor de komende twee weken op de 1e plaats!!