B1 verslaat ook Meervogels B1!

Na de flitsende seizoen-start kende de B1 een zware periode met de nodige blessures en kleine nederlagen. Na de winterstop krijgt de revival vorm! Nu volgen de kleine overwinningen elkaar op. Dit valt natuurlijk voor een flink deel toe te schrijven aan Bert en zijn toegewijde staf, maar toch zeker ook aan de vechtlust van zijn mannen. Achterin, met keeper Tijn de hele wedstrijd alert, zat het weer potdicht. De jonge, begaafde linkspoten Bernhard en Hans gaven weinig en weg en het duo Wesley-Youri is voor geen elke tegenstander fijn (en ook invaller Daan draaide in de 2e helft keurig mee). Gedurende de eerste helft zagen we de nodige hele en halve kansen. Vaak opgebouwd via de uitstekend spelende Bas, die aan de rechterkant Mehmet regelmatig met subtiele passjes bediende. Ook opende hij met een fameuze dieptepass op Joel en de zeer actieve Pepijn, maar de mannen hadden wellicht teveel tijd en Joel ramde naast. Youri deed dat nog een dunnetjes over. Na zo’n ragfijne voorzet van onze artiest Mustapha kopte hij op de keeper, waarna hij in twee rebounds de bal twee keer door de keeper heen probeerde te drillen (wellicht iets voor de bespreking, Bert?).
Het duurde tot diep in de 2e helft voordat Meervogels brak. Goed doorzetten van Joel leverde balverlies op van hun laatste man, Joel tikte keurig op Mehmet die koeltjes binnen schoof. Direct daarna kreeg Jurjen een onbedoelde hoofdrol. Eerst kreeg hij een gele kaart vanwege een discussie over de juiste plek om een vrije trap te nemen. Vervolgens werd hij slachtoffer van luid appelleren van Meervogels en hun trainer (die nota bene onze Bert te luidruchtig vond) . Na een duel om bal zeeg een Vogel krijsend ineen (stervende zwaan, inderdaad) en de scheidsrechter trok de 2e gele kaart voor Jur. Jammer en niet terecht, maar de overige Alliancers stropen in zo’n situatie de mouwen op en die laatste 10 minuten zouden ze het best kunnen volhouden. Er was nog wel een bang moment met een vrije trap op de rand van onze ‘16’ (de scheids – zeker geen thuisfluiter - vond dat Tijn treuzelde…), maar Bas liep als een kamikaze uit en daarmee was de 1-0 veilig. Zo leek het althans, want Mehmet (weer lekker in vorm!) had nog een verrassend slotakkoord in petto. Hij nam een inworp aan op de borst, draaide vloeiend weg en schoot met een prachtige curve in de verre hoek de 2-0 tegen de touwen.
Spannende match en een verdiende zege, mannen!!!!