Promovendus D2 wint derby.

Het affiche van afgelopen zaterdag was : Alliance D2 tegen Bloemendaal D2. Dit zijn de derby’s waar we naar uitkijken, helaas was de wedstrijd gepland op THB. Van een echte thuiswedstrijd kan je niet spreken. Voordat we begonnen, de eerste tegenslag, onze keeper Justin kneusde zijn vingers bij het inschieten. Gelukkig was Silven aanwezig , uit de D3, en nam plaats op de bank als reservekeeper. Nog bedankt Silven.
De eerste 10 minuten in de tweede klasse zal niet snel worden vergeten. Een balletje breed spelen is er niet meer bij. Het tempo van de tegenstander is aanzienlijk hoger dan in de derde klasse.
Na de eerste 10 minuten even wennen. Als kampioen wil je niet van het veld worden gespeeld door Bloemendaal. Om deze wedstrijd te winnen was inzet, strijd en de wil om te winnen nodig. Op elke vierkante centimeter werd gestreden om balbezit. Technisch waren de spelers van Bloemendaal beter, qua inzet was Alliance de betere ploeg.
Na 20 minuten de eerste wissels, Niek, Jochem, en Joppe. Niet zo succesvol, bij de eerste corner constateerde de scheidsrechter een duw van Niek. Niemand had dit gezien, ook de spelers van Bloemendaal waren verbaasd toen de scheidsrechter naar de stip wees. Gelukkig voor Alliance schoot de speler van Bloemendaal op de lat.
De kracht van de D2 is teamgeest. Met voorhoede spelers als Thomas, Teun, Joppe en Gijs hebben we voldoende scorend vermogen. Zaterdag waren de verdedigers en middenvelders alert en bleven druk zetten op Bloemendaal. Mede door de inzet van de middenvelders Max, Niek, Dylan, Joost de links- en rechtsbacks Colin, Jochem en Pjotr en centrale blok Siebe en Tobias (om de foutjes te corrigeren) kreeg Bloemendaal geen kansen meer.
Alliance kwam beter in hun spel, Niek speelde op de nummer 10 van Bloemendaal, de beste speler aan de zijde van Bloemendaal. De angel was uit het spel van Bloemendaal.
Ondanks het feit dat de voorhoede uit vorm is, blijven onze spitsen levensgevaarlijk. Nu was het Thomas, die met een rush de keeper passeerde 1-0 voor Alliance. Voor de rust scoorde Bloemendaal toch. Justin liet de bal los vanwege zijn gekneusde vingers, daaruit scoorde Bloemendaal de 1-1.
De tweede helft was de strijd om het middenveld. Dit zijn de wedstrijden voor Alliance D2, goed voetballen en de tegenstander direct aanpakken. De Bloemendaal spelers, grensrechter maar ook de coach raakten gefrustreerd, ook de scheidsrechter moest het ongelden en de vlag ging razendsnel omhoog. Het spel werd ruwer. Maar de kansen waren voor beide ploegen minimaal.
In de laatste 5 minuten een corner, daar liet onze kopspecialist Niek zien, hoe je de bal in het doel kopt, het net bolde op, de 2-1 was een feit. Deze kopbal was er weer eentje om in te lijsten.
De laatste 5 minuten, waren chaotisch, Alliance wilde de 3-1 maken en Bloemendaal de gelijkmaker. Gelukkig voor Alliance D2 kwam de gelijkmaker er niet. Een zege voor Alliance maar een gelijkspel was gerechtvaardigd. In deze poule zijn de verschillen waarschijnlijk niet zo groot. De teams kunnen allemaal van elkaar winnen, gelijkspelen en of verliezen. Het is dus belangrijk dat we elke wedstrijd gemotiveerd zijn.
De tweede klasse vraagt meer van spelers. Vooral de backs en middenvelders, gelet op de intensiteit van de middenvelders en de backs gedurende de wedstrijd zullen de wissels voornamelijk op deze posities plaatsvinden. Daarnaast hebben we ook niet veel alternatieven in de voorhoede nu Joppe nog niet helemaal fit is. Eventueel zijn Niek en Joost vervangers in de voorhoede. Maar gelet op hun uitstekende spel van afgelopen zaterdag zijn ze onmisbaar op het middenveld, voor het blok “Siebe en Tobias” zijn ook niet veel alternatieven aanwezig nu Mick is vertrokken.
De volgende wedstrijd is tegen RKAVIC D2, ook een najaars-kampioen. Dus wederom een top wedstrijd.