Pitloos in de kou

Het had zowaar gesneeuwd op het veld van Alliance op de eerste speelzondag voor de meiden MA1, maar op kunstgras gaat het (bijna) altijd door. Aangezien MA1 had overwinterd in de beker, moesten ze daarvoor tegen Always Forward MA1. Het goede nieuws was dat Nina na maanden afwezigheid weer wat speelminuutjes kon gaan maken, maar Willemijn is nog steeds geblesseerd en Tosca kon ook niet meedoen; ook Julia was afwezig. Judit had daarom Luca uit de MC1 opgeroepen, die - hoe klein ze ook is bij al die stevige grote MA-meiden, haar ‘mannetje’ staat in het veld. Ook Nena, die eigenlijk al afscheid had genomen omdat ze naar Vietnam gaat (stoer!) was nog gekomen om haar team uit te helpen. Tja je hebt wel eens van die wedstrijden, waarin het vuur er maar niet wil inkomen. En dit was zo’n wedstrijd, de MA1 meiden konden maar niet de noodzakelijk pit aanboren, die je in bekerwedstrijden altijd nodig hebt. De poldermeiden uit Hoorn daarentegen speelden goed en gefocust. De eerste goal ontstond uit een scrimmage voor de goal van Alliance, waarna de bal glibberig over de doellijn rolde. Niet lang daarna scoorde Always Forward de tweede en de derde goal (uit een verdedigingsfout). Was het dan helemaal niets? Nou veel passes kwamen inderdaad niet aan, maar Nena schoot nog wel een paar keer op goal (maar van te grote afstand) en Bo probeerde met haar linkerbeen nog een krachteloos schot uit op het goal van de de tegenstander - vergeefs. Een vierde goal van AF werd gelukkig wegens buitenspel na vlaggen van ‘onze vlagger Reinier’ door ‘onze’ scheidsrechter Henny afgekeurd. De grootste kans voor Alliance kwam vlak voor rust uit een voorzet van Luca, die helaas niet werd afgemaakt. Eigenlijk heel jammer want soms kan zo’n goal vlak voor rust de wedstrijd nog doen kantelen. En eigenlijk kwamen onze meiden helemaal niet zo beroerd (wel nog wat koud) uit de kleedkamer voor de tweede helft. In het eerste kwartier na de rust ging het spel nog op en neer, maar toen in de 61e minuut brak de linkerspits van AF en schoot in de uiterst rechterhoek, keepster Noor zat er nog heel dicht bij, maar helaas: 0-4, de wedstrijd was gespeeld. Hoewel in de 71e minuut Noor knap een redding verricht wordt luttele seconden later van de 16 met een prachtig schot de 0-5 aangetekend. Zat er nog een eretreffer in - Nee, Nena kwam wel alleen voor de keepster van AF, maar schoot helaas tegen haar aan. En dan zul je altijd zien dat meteen daarna ook nog de 0-6 viel. Helaas liggen we nu uit het bekertoernooi, maar het was in ieder geval fijn om weer eens een wedstrijd te spelen, en hopelijk staan de meiden aanstaande zondag wel scherp tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen SRC in de sterke 1e klasse.