C4M weer geweldig slot in Bloemendaal

Het zag er dagenlang somber uit met de weersvoorspellingen, maar gelukkig heeft Bloemendaal kunstgras en we hadden gezien dat we op veld 1 stonden. Helaas werd er elders een oefenwedstrijd van een selectieteam afgelast en die werd naar Bloemendaal overgeheveld, zodat de Bloemendaal C5 met zijn gasten uit moest wijken naar het gras. Jaja, “all pigs are equal…. ”. Maar goed, op gras kun je ook prima voetballen en dat bleek maar weer eens. We misten Lize, Rosalie en Pien; als – uitstekende ! - invaller kwam Nikita uit de MD1 opdraven en Hannelore zou invallen als de warming up lekker ging.
Voor de vandaag weer fantastisch keepende Isabelle liepen Eef, Uzza, Sterre en Jessica vandaag overtuigend en alert patrouille. Eigenlijk kwamen de Bloemendalers vooral met afstandsschoten door, want deze meiden waren vandaag bijna niet te passeren. Op één moment na, toe zich een paar foutjes aaneenregen (niet goed ingegooid, mannetje laten lopen, net te laat instappen of uitkomen) en boem de bal lag in het netje. Dat was volgens mij net na de tragische terugkeer van Hannelore, die na haar sleutelbeenbreuk haar rentree zeer overtuigend vierde. Misschien iets te overtuigend, want in een onschuldig ogend duel kwam ze raar ten val en ….. brak weer haar sleutelbeen. Ontzettend balen! Zo gingen we met een onterecht 1-0 achterstand rusten, want Hannah knalde hard op de lat en Luca mikte na een prachtige pass van Nikita net naast.
Dat zette wel een flinke domper op de verder leuke wedstrijd. Na rust werden we steeds beter. De rechterflank is bij ons altijd wel OK met meiden als Jesscia, Lune, Rubie en Hannelore. Maar vandaag won de linkerflank het op punten. Gedurende de 1e helft strooide Nikita vanuit die positie met goede passes. Maar vooral in de tweede helft waren Zhitao, Uzza en Luca ontketend. Dat leidde nog net niet tot doelpunten en dan zul je altijd zien dat ie aan de andere kant valt. Een geweldige redding van Isabelle bleek tevergeefs want de rebound werd door een Bloemendaal-aanvaller ingeknald (en onze verdedigers stonden nog volbewondering naar Belle te kijken…). Het leek er dus weer op dat we weer waardering maar geen punt mee naar huis zouden nemen, want op minder dan 10 minuten voor tijd was het nog steeds 2-0. Toen volgende weer zo’n mooie corner van Hannah die naar de achterzijde van het penalty-gebied zweefde. En daar kwam Anna aangezeild en voerde hangend in de lucht een soort stop-volley uit, die de bal in de bovenhoek deed belanden. Moeilijk? Don’t try this at home, zou ik willen waarschuwen. Kort voor tijd werd Luca weer eens door Zhitao gelanceerd, die haar rechtsback helemaal dol draaide en die een piekfijne 2e helft bekroonde met een wel heel genadeloze afronding: 2-2. Bijna werd het nog te mooi om waar te zijn, want in de laatste minuut knalde Luca op aangeven van Anna ook nog eens op de lat.