Alliance D2 de eerste kampioen van 2016

De medailles hangen nog in de lamp, de beker staat waarschijnlijk bij Colin in zijn slaapkamer. Eindelijk na 13 wedstrijden ongeslagen kampioen. Dat de nummer twee HBC nog punten verspeelde had geen invloed meer op de eindstand. Zonder afhankelijk te zijn van andere teams in de poule zijn we op eigen kracht kampioen geworden. Een mooie maar onverwachte prestatie van de D2. 
Waarom onverwacht? 
De technische commissie had besloten om dit seizoen het anders te gaan doen, namelijk twee D1 teams. Waarvan een team van de D1 onder de 12 jaar. De D2 is een samengesteld team uit de overige D elftallen van 2014/15. De keuzes voor de beste spelers in de D1 en tweedejaars spelers in de D2 is een uitstekende keuze van de technische commissie, helaas is dit beleid (nog) niet doorgevoerd in de overige junioren afdelingen.
B013 Gouden kleine beker
Naar mijn mening kunnen we nog e.e.a. verbeteren. Maar het succes van deze keuze is evident de D1 en D1 onder 12 doen het uitstekend in hun competitie en de D2 is kampioen.
Daarnaast krijgen spelers die nog nooit in een selectieteam hebben gespeeld een kans om zich te bewijzen. Daarnaast worden spelers beter, om met en tegen betere spelers te voetballen. Voor Alliance een gunstige ontwikkeling voor de toekomst.
Tevens onverwacht omdat de D2 een nieuw team is. Een team dat nog nooit samen hadden gevoetbald. In mei speelde de D2 nog selectiewedstrijden tegen Hillegom, de D2 was kansloos. Die wedstrijd was chaotisch en het positiespel was matig. Daarom ook voor de coach een verassing dat we binnen 2-3 weken trainen in augustus een team zijn geworden. Want dat is de D2 een team waar spelers voor elkaar willen werken ook als het niet loopt. Dan maar strijd en er voor zorgen dat onze buitenspelers zo snel mogelijk de bal krijgt. Ook in de kampioenswedstrijd tegen DSOV maakte de buitenspelers het verschil, ze zaten niet in de wedstrijd. Maar twee momenten in de hele wedstrijd en ze zijn los zowel Thomas en Teun lieten zien wat hun uniek maakt, snelheid met techniek. Alleen heb je een team nodig met uitstekende voetballers die ervoor zorgen dat de voorhoede spelers worden aangespeeld. Zaterdag zat volgens mij elke speler in een dip met hier en daar een uitzondering, dat waren Colin en Joost. Het kwam waarschijnlijk door de druk om kampioen te worden dat we slecht voetbalden. Maar strijd was er zeker, dan maar slecht voetballen, maar we geven de tegenstander ook geen kansen en als onze spitsen de kansen benutten dan win je met 1-2 van DSOV. De 1-0 Gescoord door Gijs, die deze keer niet de paal raakte. Een mooi doelpunt met een voorbereidende actie van Thomas. Over de 1-1 hebben we het maar niet. 7 blunders op een rij. De bevrijdende 1-2 van Teun, wederom een schitterend doelpunt.
Voor sommige spelers is dat al het vierde kampioenschap voor sommige de eerste keer , maar geniet ervan. Er zijn voetballers die nooit kampioen worden. Ook in deze najaar competitie zijn maar twee teams van Alliance kampioen geworden de D2 en de E3.
Als beloning voor dit kampioenschap zijn we gepromoveerd en spelen tegen clubs uit de regio zoals Bloemendaal D2, OG D1, Hdorp D2, ODIN D2, RKAVIC D2. Geen gemakkelijke poule maar onmogelijk is het niet. De eerste wedstrijd tegen Bloemendaal D2 is al beslissend over het vervolg van de competitie. Ook in de beker doen we nog mee, deze beker competitie heeft de focus van de D2. Het winnen van de beker is ons doel voor 2016.
In 2016 moeten we beter gaan voetballen, dit begint al met de trainingen. Meer focus tijdens de trainingen. Ik verwacht weinig afmeldingen en dat we zoveel mogelijk komen trainen.
Tevens wil ik Mick nog bedanken voor zijn inzet en feliciteren met de promotie naar de D1. Mocht je het niet naar je zin hebben, je kunt altijd terugkomen in de D2.

De coach