B1 ongeslagen naar finale Boarding Cup

De B1 begon maandagmiddag aan het toernooi, in een poule met veel bekende gezichten. Veel teams kennen we al uit de competitie maar vooral het weerzien met DSS trainer Lennart Loorbach en EDO’s laatste man Bas Roos was erg leuk. Vorig seizoen trainde Lennart bij Alliance nog een aantal huidige (eerstejaars) B1 spelers, terwijl Bas (ook ex Alliance) jaren deel uit maakte van de groep, die nu als tweedejaars in de B selectie uitkomen.

De eerste poulewedstrijden moest de B1 op stoom komen. Tegen Geel Wit kon het veldoverwicht pas in laatste minuten ook in de score worden uitgedrukt (3-1). Daarna volgde DSS. Pepijn opende de score nog met een fraaie volley in de kruising maar nadat DSS gelijk maakte, hielden de teams elkaar in evenwicht (1-1). Een lastige uitslag. ‘Was dit nu een goed resultaat of duur puntverlies?’ Veel tijd om hierbij stil te staan was er niet. Tijdens het strak georganiseerde Boarding Cup toernooi volgen de wedstrijden elkaar snel op. Tegen DSOV draaide de B1 op volle toeren. Met strakke uitworpen zette Kyle (die afwissend met Thijs het doel verdedigde) de veldspelers aan het werk. DSOV stond zo vanaf de aftrap onderdruk, trok zich terug maar kon niet voorkomen dat Mustafa en Mehmet vier keer een gat schoten in de Vijfhuizer defensie (4-0).

Inmiddels was de B1 lekker warmgedraaid voor de sleutelwedstrijd tegen EDO B1. Het team uit Haarlem Noord combineert skills met power. Ballen worden lekker hard en strak ingespeeld, waarna snel het schot op goal wordt gezocht. EDO kreeg daarvoor echter geen tijd en geen ruimte. Telkens weer was Alliance de baas in stevige (en sportieve) duels die over het hele veld werden uitgevochten. EDO had geen antwoord op de Alliance-mix van strijd en samenspel. Youri en Hans controleerde de wedstrijd en schakelde snel voorwaarts, waar Jurriaan, Mustafa Hans en Pepijn elkaar feilloos wisten te vinden. Dat leidde tot fraai uitgespeelde aanvallen en vier mooie goals. Met de 4-0 winst was de eerste plek in de poule overigens nog niet zeker. Daarvoor moest ook de laatste wedstrijd nog worden gewonnen van Stormvogels. In een taaie wedstrijd trok de B1 die overwinning over de streep (2-1) en plaatste zich met 14 punten uit vijf wedstrijden voor de Boarding Cup finale.

In de finale treffen we opnieuw EDO (huh?). EDO deed namelijk met twee B teams mee aan het toernooi. Eerder op de dag had het andere EDO de ochtendpoule gewonnen en zich zo al voor de finale geplaatst. Na het verlies in de middagpoule heeft EDO wel iets recht te zetten en zal ongetwijfeld in de sterkste B1-bezetting in de finale aantreden. Dat beloofd weer een mooie strijd te worden. Kom je ook kijken en supporten? De organisatie van de ING Boarding Cup maakt altijd een mooie happening van de finaledag. Mis het niet. De B finale start 30 december om 20.30 uur in de Turnhouthal van Olympia Haarlem.

Robert

Alliance’22 B1, Boarding Cup team: Daan Schelhaas, Hans Heiligers, Jurriaan van Gerwen, Kyle Sieraad, Memhet Balci, Moustafa Ridouani, Pepijn Graat, Thijs Alting, Wesley Sieraad, Youri van Baarle