B2 grijpt koppositie in laatste competitieweekend

Zaterdag heeft de B2 de eerste helft van het seizoen bekroond met een goede 3-2 overwinning op Onze Gezellen B1. De drie punten telden dubbel, want door de winst passeerde de B2 het team van OG ook nog op de ranglijst.

Afgelopen weken scheidde zich al een kopgroepje van drie kampioenskandidaten af van de andere teams in de 2e klasse. Hillegom, OG en Alliance hadden een gaatje geslagen van 5 á 6 punten. Na het knullige verlies bij IJmuiden leek de B2 af te moeten haken. Alleen met een overwinning op OG zouden we de rest nog kunnen verrassen. Met dat idee heeft Bas, met zijn mannen, geconcentreerd toegewerkt naar het treffen met OG B1.

De wedstrijd ging laat in de middag, in de stromende regen van start. Niet bepaald de entourage die deze topper verdiende, maar supporters van beide teams lieten zich daar niet door uit het veld slaan. In de eerste twintig minuten was OG de dominante partij. De B2 had moeite om onder de druk uit te komen. Op het middenveld gingen veel duels verloren en voorin lukt het niet om de bal vast te houden. Toch kwam OG niet tot uitgespeelde kansen, omdat de Alliance verdediging steeds goed ingreep. Nadat Bas besloot tot een wissel en een kleine omzetting, stond de B2 steviger en nam het, halverwege de eerste helft, het initiatief in de wedstrijd over. Binnen kortste keren resulteerde dat ook in een mooie goal. Met de voorsprong op zak speelde Alliance sterk en met vertrouwen. Er volgden meer goede scoringskansen, maar de stand bleef op 1-0 steken. Vlak voor rust kreeg ook OG nog een grote kans. Door een goede redding van Thijs ging de B2 alsnog met de verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Na rust zette OG stevig aan. Alliance werd teruggedrongen maar hield goed stand. Na ruim 25 minuten kwam OG toch op gelijke hoogte, doordat een fraaie voorzet van rechts bij de tweede paal werd binnen gekopt. De vreugde van de zwart-witten was van korte duur. Alliance kwam direct van uit de aftrap, na een goed uitgespeelde aanval, weer op voorsprong. Naar mate de tweede helft vorderde nam het ongeduld en de onrust bij de 'Oude Geiten' toe. Ze schoven eerst ėėn man en daarna nog een tweede door en probeerde met lange ballen de wedstrijd te forceren. Het voetbal werd er niet fraaier op. Uit een tegenstoot scoorde Alliance snel na de 2-1 ook de 3-1. Met nog 5 minuten op de klok kwam OG nog terug tot 3-2. Desondanks speelde de B2 de wedstrijd cool uit.

Voor OG waren de druiven zuur. Zij waren met veel supporters naar de Zeedistelweg gekomen om het kampioenschap 'op te halen', maar de bloemen konden achter in de auto mee terug. Ondanks deze tegenvaller, stelde een sportieve OG ouder na afloop ook vast dat Alliance vandaag de betere ploeg was. Nu is het afwachten of de wedstrijd tussen OG en Geel Wit nog wordt uitgespeeld, die eerder dit seizoen bij 1-0 voorsprong voor Geel Wit, gestaakt werd vanwege een ongeregeldheden. OG moet ten minste een punt halen, om met neuslengte voor de B2 het kampioenschap te vieren.

Hoe dan ook... de B2 kan terugkijken op een prima eerste seizoenhelft. Er is hard en goed getraind en de sfeer en resultaten zijn prima. Door de winst op OG heeft de B2 zich geplaatst voor de promotiepoule die na de winterstop van start gaat. Dat wil zeggen dat we wekelijks tegenstanders treffen van het kaliber OG en Hillegom. Dat is een mooi vooruitzicht om de winterstop mee in te gaan.