MC1 dapper ten onder tegen HBC

De meiden van de MC1 moesten vandaag tegen HBC, de nummer twee van de competitie en voor vandaag al 57 keer gescoord! Binnen 3 minuten was het 0-2, viel Sterre geblesseerd uit (Saar was al ziek op de bank gebleven) en een drama kondigde zich aan. Dachten we. Maar nee, Jula, Imke en Anna rechten de ruggen; Bobbie gaf de moed niet op en keepster Jill kreeg steeds meer oog op de dieptepasses van HBC. Op het middenveld nam Olivia het roer in handen (later ging ze aan de buitenkant spelen) en Yara en Milène maakten weer vele meters. Laura en Isa liepen voorin, maar zakten vaak ook terug in het middenveld.
Kortom, de MC1 vocht zich terug in de wedstrijd, gaf de moed niet op, maar creëerde nog niet veel kansen.
Dat veranderde in de tweede helft. Luca en Uzza werden voorin geposteerd en die meiden hadden nog wat energie over, Luca gaf voor en Uzza maakte de aansluitingstreffer. Er volgende meer kansen (voor Uzza en Yara, Isa schoot net niet raak), er werd af en toe mooi gecombineerd en HBC kreeg het benauwd. Toch werd het 1-3, want we gingen steeds meer naar voren en van die ruimte maakte HBC een keer gebruik. Maar de MC1 liet de koppies niet hangen. Olivia kreeg nog een mooie kans, Luca ranselde de vuisten van de keeper en de algehele afdronk was: prima, die laatste 65 minuten. Alleen die eerste vijf minuten…….