C4M alweer spannend tot het einde!

Ja, alweer bloedstollend spannend tot het laatste fluitsignaal. De C4M wilde na vier wedstrijden zonder zege nu eindelijk weer eens het zoet der overwinning smaken. Maar dat ging niet vanzelf.
En dat terwijl de neutrale toeschouwer gaandeweg de 1e helft zou zeggen dat Alliance makkelijk zou winnen. Vooral de linkerflank draaide als een tierelier met een gedreven Luca, Sterre en Uzza. Als nieuwtje zagen we vandaag Anna als laatste vrouw (ging heel goed!), terwijl Hannelore als mid-mid optrad. Ons overwicht was groot, maar spitsen Hannah en Lize kwamen steeds net tekort en Luca raakte een keer daverend hard de lat. Dat was jammer, want een paar van die verrukkelijke steekpassjes van Zhitao (weer erg goed vandaag) hadden meer verdiend. United Davo was eigenlijk alleen uit corners gevaarlijk, want Pien en Jessica waren hun tegenstander makkelijk de baas en daarachter heerste de alerte Isabelle.
In de tweede helft bleven wij sterker, maar helaas… 1 counter en United Davo stond heel onverdiend 1-0 voor. Een paar Davo-spelers gingen wat lopen ‘goochelen’, wat onverstandig was. Want onze meiden geven nooit op. Helaas stoppen ze ook niet met kansen missen (want ook na de pauze bleef het kansen regenen), maar de koppies laten hangen is er niet bij. Met nog minder dan vijf minuten te spelen leek het toch verkeerd te gaan aflopen, maar toen kregen we de zoveelste corner. Hannelore nam ’m, hij werd gekeerd bij de eerste paal, waarna de bal weer bij Hannelore terecht kwam die snoeihard uithaalde en via een verdediger sloeg de bal in het net. Een wel heel erg verdiende 1-1. Maar de koek was nog niet op, want de meiden roken meer en de Davo-jongens werden steeds meer gepest en bekritiseerd door hun eigen clubgenoten (“die meiden zijn echt veel beter dan jullie”). Laatste minuut: Hannelore stuurde Lune de diepte in, die rende onvermoeibaar het penalty-gebied in, bleef goed kijken en legde de bal op de schoen van de instormende Rubie: 1-2. Haar eerste van het seizoen en wat een mooi moment! En vervolgens floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde! Zeer verdiend, een hoge amusementswaarde, maar erg slecht voor mijn hart.