E8 stijgt boven zichzelf uit

Twee weken geleden stond de thuiswedstrijd tegen SVIJ  E3  uit  IJmuiden op het programma, toen eindigde deze partij in 1-1,  ik wist nog dat we het moeilijk hadden in deze wedstrijd en mochten blij zijn met een gelijkspel.

Vanmiddag stond dus de return op het programma in IJmuiden.  De coach had voor de verandering gekozen voor Jens  in de spits (normaal verdediger)  en  Janou  als verdediger  (normaal  spits).  De beginfase leek wel of het werkte. Vooraf gezegd dat als er gewonnen wordt dat we de eerste plaats overnemen, waarschijnlijk hebben de jongens dit goed in hun oren geknoopt.   SVIJ  E3  was tot op dit moment de koploper.  De eerste helft was de E8 de bovenliggende partij, het was aan ons zelf te wijten dat er niet gescoord werd, pas na  17  minuten  was het  Sem  die  verdiend de 0-1 binnenschoot.

E8DSC03437

Ze hebben het wel steeds dat “Messi”  van  een andere planeet is,  maar vanmiddag  was de  E8  ook van  een andere planeet, wat speelden we goed.  We werkten voorelkaar, echt als team stond het als een huis.  Een scheidsrechter  die ook heel goed was voor de jongens zoals complimenten geven, vertellen wat er aan de hand was bij een fluitsignaal, een scheidsrechter die echt  aanwezig was in de wedstrijd. Enfin, nog voor de rust kwam de E8  op 0-2 door Naut.  Begin van de tweede helft hadden we het moeilijk, de jongens moeten wel begrijpen dat een wedstrijd uit twee helften bestaat.

SVIJ  zette vanaf het begin druk dat resulteerde al vroeg in de tweede helft in de 1-2.  Na de  1-2  herpakte de E8  zich, het spelbeeld van de eerste helft kwam weer terug met flitsend spel, de ene aanval was nog mooier dan de andere. Halverwege de tweede helft was het Bengt die de 1-3 binnenschoot.  De wedstrijd was gelopen, zo moeilijk dat we het de eerste wedstrijd hadden, eigenlijk toen niet best speelde, nu boven zichzelf uitgroeide, schoot Bengt  de 1-4 binnen waarna SVIJ nog tegenscoorde  2-4.  Dit was tevens de eindstand……

Jongens, de ouders  en  de coach  hebben genoten van jullie…….

Volgende week wacht de E8  weer een uitwedstrijd tegen VVH in  Velserbroek.