D4/E8 verliezen nipt van RCH in oefenwedstrijd

Vanwege de vakantie hadden we een mix van D4/E8  spelers en 1 speler uit de E7 en Lucas die nog niet op voetbal zit, maar wel staat aangemeld, hopende volgend jaar hem te kunnen begroeten bij Alliance.   We hadden 14 spelers tot onze beschikking.Voor de E8 spelers gold deze wedstrijd als testcase voor volgend jaar, immers zij zijn tweede jaars E.

RCH  D4  was bereidt om een oefenwedstrijd te spelen tegen de sterren van de D4 en E8.   We stonden geprogrammeerd bij RCH op het havenveld, dus grasveld, in de ochtend uren dachten we het gaat niet door vanwege de vele regen dat was gevallen.  Bij  RCH stonden er weinig wedstrijden op het programma zodat we lekker op het kunstgras konden spelen.  Enfin, deze wedstrijd liet ik zoveel mogelijk E8/7 spelen om ervaring op te doen. De jongens vonden het prachtig, de D4 spelers moesten wat leiding geven aan de tweedejaars E.  De wedstrijd begon bij RCH om 11 uur onder leiding van kanariepiet Martijn.

Het was duidelijk vanaf het begin signaal dat het spel gelijk opgaand was, uit de E8 stond Julius in de verdediging, Marcello rechtsbuiten, Sven linksbuiten en Thijs op het rechtermiddenveld, in de tweede helft ging Thijs keepen, immers in de E8 keept Thijs ook altijd een helft.

DSC06274

Het was een echte oefenwedstrijd, het spel speelde zich veelal op het middenveld af, af en toe wat uitvallen richting de goal.  Het was in de eerste helft RCH die een 1-0 voorsprong nam door een keepersfoutje, helaas gleed de bal uit z`n handen. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft was ook weer een gelijk opgaande wedstrijd. De D4/E8 kreeg toch wat kansen door Marcello en Joshua, helaas voor de D4/E8 was de ruststand ook de eindstand  1-0.

Het was een nuttige oefenwedstrijd, zeker voor de tweedejaars E.

Volgende week is er geen competitieronde, dan staat er een oefenwedstrijd in de Alliance Arena op het programma tegen het Zaandamse  Hellas Sport weer een mix van D4 en E8 spelers.