D7M ongeslagen kampioen

Het is onbegonnen zaak om tegen zulke fanatieke, goed voetballende meiden te winnen. De mannen van DIOS probeerden het uit alle macht, gaven zich zeker niet zomaar gewonnen, maar ja…. Wat moet je beginnen tegen meiden die zelfs op Sinterklaasavond komen trainen (volgens mij als enige team in Nederland!)
We misten vandaag de zieke Rosalie, Lune die op familieweekend was en Isabelle op halve kracht. Keepster Amber had een blessure aan d’r vinger, kon wel voetballen, maar de 1e helft moest Eef daarom keepen.
Dit offer bracht zij zonder te mopperen! (“teambelang staat wat mij betreft altijd voorop”, zo mompelde Eef). Gelukkig kon Isa even bijspringen toen we einde 1e helft even heel krap zaten. De meiden waren door dit alles extra gemotiveerd en gingen fel van start. Dat mocht ook wel, want DIOS beet stevig van zich af; die stonden niet zo maar op de 3e plek en die wilden de kampoen verslaan. Lize, af en toe ongrijpbaar, combineerde subtiel met Anna door het centrum, maar de keeper kwam steeds goed uit. De 1-0 na zo’n kwartier, kwam aanrollen over de rechterflank. Lize maakte zich knap vrij en prikte de bal achter de keeper. De 2-0 was een super-teamgoal. Via Hannelore en Nikita, kwam de bal bij Amber, die hard voorzette, Anna – altijd goed in de belangrijke wedstrijden - nam aan en legde klaar voor Lize die snoeihard van buiten het strafschopgebied raak schoot. Ondertussen bleef onze defensie soeverein overeind, in het centrum waren Pien (later Isabelle, die lekker inviel) en Luca echt ongenaakbaar en ook de backs Jessica en Zhitao waren zeer alert. En Sterre speelde een geweldige wedstrijd op middenveld en linksback, scherp in de duels en goed passend.
Direct na rust schoof Eef de 3-0 binnen en dat was toch wel de nekslag voor DIOS. Langs de lijn kwam de feeststemming er al lekker in en die werd nog versterkt door Luca, die een prachtcorner van Amber raak kopte! Maar de koek was nog niet op, want de razendsnelle, uitstekend spelende Rubie was attent bij een rebound: ze ramde de 5-0 met links achter de keeper. Maar het mooiste bewaarden de meiden voor het laatst: via de onvermoeibare Hannelore kwam de bal bij Eef, die goed voorzette. Amber kopte door en Rubie nam de bal volley en scoorde hard en hoog. Zo mooi gaat u ze vanavond niet zien bij Studio Sport!
Daarna werd het tijd voor bloemenhulde van Jasmijn Bloembinders (Pien, bedankt) en een mooie toespraak in de kantine van bestuurslid Hans Homburg. Meiden, jullie waren subliem! Zelden zo’n welverdiend kampioenschap mee gemaakt. Strijdlustig, slim en mooi voetballend hebben jullie alles gewonnen! Volgende week nog 1 x scoren voor Serious Request en dan beginnen we aan het echte werk In januari. 10 en 17 januari moeten we namelijk tegen meiden voetballen en dat wordt natuurlijk zwaarder!

campeone