D4 verliest nipt in en tegen Hillegom

Voordat Alliance D4 volgende week weer competitie gaat spelen, speelden we voor de derde week achtereen een oefenwedstrijd. Na Zandvoort, Castricum, was nu Hillegom D5 de tegenstander. Deze wedstrijd stond op het hoofdveld geprogrammeerd, wat de jongens al prachtig vonden. Ook vandaag was weer duidelijk hoe leuk wedstrijden zijn van hetzelfde niveau. Enfin in de eerste helft hadden we het moeilijk tegen deze tegenstander zonder noemenswaardige kansen.

De D4 speelde met 3 invallers, want ook de D4 had te maken met de herfstvakantie. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen we beter in ons spel want door een afgeslagen bal scoorde Maxime de 0-1. Niet veel later was het alweer gelijk, wat ook verdiend was 1-1. Na de 1-1 kregen we nog wat kansen door Maxime, Jonas en Robin, maar ze faalden door goed optreden van hun keeper. Ook Jesse stond als vanouds te keepen, achterin hadden we Kit en Mika met daarom heen Mick en Daan. Op het middenveld stond Matthias het spel te verdelen en in de spits Joshua en linkermiddenvelder zoals altijd Nick. Ook Bengt die eigenlijk 2e jaars E is en volgend jaar dus naar de D gaat deed verdienstelijk van zich spreken. Diep in de eerste helft kwam Hillegom op 2-1 waarna Jonas de 2-2 binnentikte. Zoals gezegd er werd leuk voetbal gespeeld, 4 doelpunten gelijk verdeeld in de eerste helft. De tweede helft was even wat minder, het bleef bij een paar kansjes voor beide teams. Diep in de tweede helft scoorde Hillegom de winnende treffer.
Al met al was dit ook weer een nuttige oefenwedstrijd!

Volgende week wacht de D4 de uitwedstrijd in Assendelft tegen SVA…….