Solide zege van B1 bij HBC

Regelmatig zijn op de zaterdag, langs de lijn bij de B1, dankgebedjes te horen dat David zijn onzalige plan om met voetballen te stoppen, niet heeft doorgezet.
Dat was deze zaterdag weer het geval, want hij was niet te houden voor de arme HBC-ers. HBC zette Alliance in de beginfase wel even onder druk, maar onze laatste linie geeft meestal weinig weg, zodat het eigenlijk haast zonde is dat je er zo’n goede keeper achter hebt staan.

Enfin, na een kwartier speelde de steeds beter op dreef komende Mattijs strak in op Sytze, die lekker nonchalant achter het standbeen, turbo-Joel het strafschopgebied instuurde, die zette laag voor en David tikte in. Kort daarna weer zo’n snelle aanval over links, voorzet (Sytze of Joel?) en David weer met links via de binnenkant paal: 0-2. Daarna kabbelde de wedstrijd wat tot in de tweede helft David nog eens gas gaf de keeper omspeelde en – weer – met links tegendraads inschoot. Na deze hattrick vond de technische staf het voldoende en David mocht gaan zitten, waarna Jan Joris een invalbeurt kreeg. Deze immer hardwerkende jongeman kreeg zijn beloning toen Folkert hem op de rand van het strafschopgebied met een mooie pass vond, even controle op het dijbeen en geplaatst in de kruising gevolleerd: 0-4.
Het was niet groots en meeslepend allemaal, maar wel zeer solide en overtuigend.