E8 uit nipt verloren (2-1)

Zaterdagochtend treden we aan in en bij Zandvoort. De zon schijnt en de jongens hebben er tijdens het intrappen al zin in. In een goede teamsfeer starten we aan de wedstrijd. De tegenstander is gemiddeld kleiner, dus dat geeft enig vertrouwen.

We hebben het betere veldspel en de combinaties lopen goed. Een paar goede aanvallen met soms net iets te drieste schoten (“rustig mannen”) die rakelings langs, over of op de lat gaan.

We proeven de goal al en de jongens gaan massaal mee naar voren. Echter, in de man tot man duels en de bij omschakeling van aanval naar verdediging missen we de scherpte.

De eerste doorbaak van de tegenstander en er lopen drie aanvallers op twee verdedigers. Door een goede loopactie van Zandvoort en een venijnig stiftje valt de eerste goal tegen (1-0). En precies hetzelfde gebeurt nogmaals in de eerste helft (2-0). Ons team gaat licht aangeslagen, maar zeker niet moedeloos de rust in.

De tweede helft starten we goed met wederom het betere spel. De flanken worden benut en ook op het middenveld zijn we sterker. Waar blijft toch de ‘afmaker’? Uiteindelijk maakt de tegenstander ‘hands’, waarop de scheidsrechter ons een zeer verdiende penalty toekent.

Julius schiet hem onhoudbaar in de kruising (2-1). Direct na de aftrap van de tegenstander bemachtigt Janou de bal en forceert een doorbraak. Na een snelle rush volgt zijn schot op goal. Net mis, jammer.

De tweede helft wordt bijna geheel op de helft van Zandvoort gespeeld. Schoten van Bengt, Marcello, Julius, Bink en Sem (en dan mis ik vast nog wel iemand) zijn allemaal goede pogingen, maar missen precisie. Zandvoort houdt stand totdat een hard schot van ons de bal met keeper en al het doel in lijkt te knallen. Doelpunt of niet? Niemand kan het echt goed zien en de scheidsrechte beslist van niet. Doorspelen mannen, met verontwaardiging win je niet! We hebben nog een paar zeer noodzakelijke reddingen van Thijs als back en Jens die goed uitloopt als keeper. Oef!

Al met al een sportieve wedstrijd en de mannen zijn blijven voetballen. Complimenten voor de mannen. De volgende match is voor ons.