D7M is genadig: 8-0 bij RCH

De trainer van RCH had het verslag op de site gelezen en zijn jongens geprepareerd op wat komen ging: de groen-zwarte meiden komen er aan.
En wat zeiden de meiden in de rust? (het stond 0-5 voor ons). “Jezus, wat zijn we slecht, alleen Lize is goed”. Dat was een beetje overdreven, maar in de kern klopte het wel, want we speelden wat ‘zompig’, traag. De D7M liep de hele 1e helft op de RCH-kant, keepster Amber kreeg wederom geen enkel schot te verwerken (Isabelle moest in de 2e helft tenminste nog twee ballen oprapen).

Maar het tempo lag laag en er werd bijna niet geschoten. Na 10 minuten haalde Anna een keer uit, wat Eef een paar minuten later nabootste en toen stond het 0-2. Daarna nieuw elan, met invallers Lune en Zhitao en inderdaad Lize, die meteen scoorde na prachtig voorbereidend werk van Sterre. Daarna 5 minuten flitsvoetbal met twee goede dieptepasses van Eef en Hannelore of Lize, die genadeloos een hattrick voltooide in 10 minuten.
In de tweede helft werd er vervolgens beter gespeeld, snellere opbouw via de middenvelders Hannelore, Nikita, Anna weer als mid-mid of rechts via Jess. Helaas mondde de mooiste aanval uit in een fabelachtige stift, onwaarschijnlijk over het doel heen, van de zeer actieve Rosalie. RCH probeerde een paar keer uit te breken, maar Luca heerste als laatste vrouw op de paar een beetje gevaarlijke momenten. Ook de altijd ijverige Pien kreeg nog kansen, maar die heeft effe weinig geluk in de afronding. Vreemd genoeg leverde het betere spel minder doelpunten op dan in de eerste helft en bleef de teller na nog twee goals van Anna en een van Lize, op acht steken.
Qua resultaat dus goed, maar we moeten gauw meer tegenstand krijgen om het niveau dat jullie wel op de training laten zien, ook naar de wedstrijd te brengen.