Dappere D7M ten onder tegen DSOV

Met 0-4 verliezen en toch een tevreden trainer. Is dat een kwestie van teveel 'als het maag gezellig is....'? Zeker niet! Om te beginnen zitten deze ambitieuze en getalenteerde meiden in een jongenspoule waar af en toe fysiek sterkere, heel aardig voetballende tweedejaarsteams in ronddobberen. Afgelopen zaterdag troffen we zo'n team in DSOV D3, dat tweede stond en dat niet van plan was zich – zoals bijvoorbeeld hun D4 – in te laten zepen door een stel meiden. Toch wist de D7M in de 1e helft het spel naar zich toe te trekken en hadden wij ook de beste kansen. Twee keer verscheen de razend-actieve en snelle Jula alleen voor de keeper en beide malen ging de bal rakelings naast. Twee zwiepende corners van Olivia hadden een beter lot verdiend en ook invalster Rubie en aanvoerder Anna zagen hun schoten gesmoord. Het verschil met DSOV: hun rechtsbuiten kreeg een schietkans.... En hij schoot snoeihard langs de prima keepende Julia. En via een fraaie counter waren ze kort voor rust de prima verdedigsters Jessica en Sterre te snel af: 0-2. In die verdediging begint Luca weer haar vorm van vorig jaar te naderen en ook Zhitao speelde voor mij haar beste wedstrijd van het seizoen. In de tweede helft zakten we even weg en wist DSOV naar 0-4 uit te lopen. Het grote verschil tussen ons en dit type tweedejaars jongensteam is de 'vuurkracht'. Olivia en Hannelore hebben die vuurkracht wel in de benen, maar die kwamen niet echt in scoringspositie. Want ook in de tweede helft met Lune in de spits en Eef en Anna Bo op de flanken verschenen we af en toe kansrijk voor het goal, maar het was steeds net niet. En bij hun kansen overtuigend 'ruim wel'. Toch nog een compliment voor jullie doorzettingsvermogen, want na die 0-4 waren de toeschouwers even bang voor een oorwassing, maar jullie rechtten de schouders en begonnen weer te voetballen. Kortom, als je zo goed (samen) speelt en zoveel kansen creëert blijf ik er goede moed in houden.