Onterechte nederlaag B1 in Hillegom

Eigenlijk was dit een echte 0-0 wedstrijd. Op een zwaar veld waren het vooral de verdedigers van Hillegom en Alliance ’22 die overheersten. Keeper Koen had in de 1e helft bijvoorbeeld slechts één goede redding nodig. Hillegom speelde meestal wat opportunistischer en wij bouwden meer op, maar het werd voor de pauze nauwelijks gevaarlijk voor de doelen.

Na rust werd Alliance sterker en drukte Hillegom meer naar achteren. Kansen waren er echter nauwelijks, de Hillegommers verdedigden zich met passie en hun counters bleven dreigend, men raakte zelfs een keer de paal. Het leek dus op een 0-0 uit te draaien tot Daan een duel verloor, doordat hij een beuk in zijn rug kreeg. Uit de voorzet werd onhoudbaar de 1-0 gescoord. Vervelend zo’n scheidsrechters-beslissing, maar goed iedereen kan het wel eens verkeerd zien. Toen echter 5 minuten voor tijd Giel vrij voor de keeper van achteren werd “omgezaagd” was de verbijstering alom toen de scheidsrechter geen penalty gaf. Dat was geen foutje, dat was helaas gewoon partijdigheid. Erg jammer dat een verder spannende en pittige wedstrijd zo’n onfris einde kreeg