C1 slaat in laatste minuut terug 2-2 op de Dijk

Aan de zonnige Schellingwouderdijk stond de topper tussen koploper de Dijk en uitdager Alliance c1 op het programma. Vorige week had de C1 een veelbelovende generale beleefd tegen tweede divisionist DEM.

Het begon echter moeizaam. De Dijk liet zien dat ze niet voor niks bovenaan stonden. Soepel tikkend, veel bewegend zetten ze Alliance onder druk. Al in de tweede minuut kwam er een splijtende pass door het centrum en de spits maakte beheerst 1-0. Gelukkig voor Alliance bleek het daarmee op te zijn met de beheersing voor de goal, waarover later meer. Vooralsnog was het aanklampen voor de Alliancers. Joel en later Julius hadden de handen vol aan een razendsnelle linksbuiten en ook Bram en Bas moesten alle zeilen bijzetten. Op het middenveld werkten Folkert, Cian en Jesse zich suf.

Maar omdat De Dijk de tweede niet maakte bleef Alliance in de race en toen in de tweede helft een corner in een keer voor het goal werd gegooid belandde de bal voor de voeten van de attente Sytze: 1-1! De vreugde duurde niet lang, want de verder foutloos keepende Hugo en Cian hadden een “klein misverstand”, waardoor hun spits de bal in een leeg goal mocht tikken. Balen. Daarna speelde Alliance va banque en De Dijk kon lekker counteren, hetgeen ze met verve deden. Alleen zonder killersmentaliteit, de beheersing waar ik eerder over sprak ontbrak en ik geloof dat ze vijf keer vrij voor Hugo verschenen, zonder de bal tussen de palen te krijgen. En als je de tegenstander in leven laat en de genadestoot niet uitdeelt, vraag je om problemen. Want Alliance zwoegde dapper voort, er waren kleine kansjes voor Sytze en Folkert, maar het leek erop dat we de tweede eervolle nederlaag op rij gingen mee maken. Maar dit is een strijdbaar clubje jongens. Net als in Zaandam een paar weken geleden knokten ze tot de laatste minuut door en zie daar: beloning! Een dieptepass op Youri, die op volle snelheid richting goal ging en pas op het laatst – ten koste van een corner – gestuit kon worden. Dit was de 2e corner die direct werd genomen en – jawel – weer klutste de bal er in. Via Jelmer kwam de bal voor de voeten van Pim, die zijn eerste seizoensgoal scoorde. En wat een belangrijke en wat smaakte hij zoet!