Swingende ME1 wint Steden-bandtoernooi

Tsja, de weergoden zouden ons gunstig gezind zijn, zo mailde de enthousiaste DSS-organisatie van tevoren, maar uiteindelijk konden we ons alleen verheugen over het feit dat het niet regende. Het werd een leerzaam weekend, want ten eerste bleek praktisch niemand op de hoogte van het feit dat er een Stedenband bestaat tussen Haarlem en Osnabrück. Die wetenschap pakten we mooi effe mee. Ten tweede zagen we een aardig steekproefje uit het repertoire van de MD1 van komend seizoen. Tegen HFC moesten we nog even wennen aan het ¾-veld dat hoort bij een 9x9-toernooi. Maar na vijf minuten zagen we een klassieke ME1 aanval, die over meerdere schijven bij Olivia uitmondde: 1-0. Daarna boog Olivia na een corner de bal prachtig vanaf rechts net onder de lat en zij bereikte de perfecte hattrick na een mooie dieptepass van Luca: 3-0 bij rust. In de tweede helft kreeg de HFC-keeper de kans zich te onderscheiden en dat deed ze zodanig dat ondanks en stuk of 10 kansen de stand 0-0 bleef.
In de tweede wedstrijd leek het erop dat onze meiden besloten hadden te investeren in de Stedenband, want de stugge, Duitse tegenstander werd wel teruggedrukt door goed samenspel, maar hun grote, fysiek sterke verdediging (vaak 1 of 2 jaar ouder dan onze meiden) bood felle tegenstand. Het bleef dan ook 0-0.
Toen moest het er echt van komen tegen gastheer(vrouw?) DSS en dat gebeurde dan ook. Na een passje van Anna opende Olivia de score en een afstandsschot van Anna werd van richting veranderd in de 2-0. Na rust liet Hannelore zien wat meiden bij de Top Talent-training op kunnen steken: bal aannemen, achter standbeen meenemen en de 3-0 er in leggen.
De finale was tegen Haarlem Kennemerland. Zij moesten winnen, wij mochten gelijk spelen. Alweer stond de verdediging als een huis, in 4 wedstrijden kwam er bijna niemand langs onze backs Jessica, Zhitao en/of Rosalie. Met in het centrum Luca, die veel inschoof en opbouwde, kreeg onze arme keepster Julia pas bij de afsluitende penaltybokaal wat ballen op zich afgevuurd en toen werd zij pas voor het eerst gepasseerd. De 1-0 kwam van Zhitao, die na een lange combinatie werd vrijgespeeld. Er kwamen nog twee kansjes voor de ijverige Jill en uiteindelijk kreeg de hard werkend Pien de beloning voor haar goede spel: uit een passje van Anna legde zij keurig de 2-0 binnen. Trouwe lezers van deze meiden-epistels zullen zich afvragen of er iets mis was met Anna (waar blijven haar doelpunten?). Gelukkig, ze kreeg er zelf waarneembaar de balen van, dat het afronden steeds net niet lukte, maar een paar minuten voor tijd schoof zij beheerst de 3-0 binnen. Aansluitend sleepten we ook de penalty-bokaal nog in de wacht, door 5 van de 9 penalties te benutten en daar zagen we dat Julia een prima keepertje gaat worden, want ze stopte zeer gedecideerd een paar strafschoppen.