E7 Mooie 4e plaats bij het ARC Heitingatoernooi


Afgelopen vrijdag was de E7 te gast op het ARC Heitingatoernooi in Alphen a/d Rijn. Dit toernooi is de één na grootste toernooi van Nederland. Dit toernooi krijgt honderden inschrijvingen per jaar. Vorig jaar november kreeg ik bericht dat de E7 was ingeloot, en ook voor het eerst dat een Alliance team zich heeft ingeschreven.
Het beloofde dus een topdag te worden, de enigste spelbreker was de wind, maar niet getreurt. Bij aankomst werd je netjes naar de parkeervakken geleidt. Hier konden we al zien dat alles top was geregeld. Bij de ingang van het sportpark hing een groot bord met alle E-teams. De jongens van de E7 vonden het mooist dat Alliance bovenaan stond.

Om 9.00 uur moest ik me melden bij de wedstrijdtafel. Daar werd me veel verteld hoe het allemaal in z`n werk gaat. Elk team krijgt 2 begeleiders die eigenlijk alles voor je ging regelen, drinken voor de jongens, ze hielden in de gaten wanner er in de luchtent gelunched kon gaan worden. De E7 was ingedeeld in een poule met ARC E10, ARC E11, ARC E12 en FC Kapelle Sport E1 uit België.

alt

Onze eerste wedstrijd stond gepland om 9.50 uur tegen ARC E10, zoals gezegd de wind was wel een beetje spelbreker, we hadden op 2 na toch een compleet E7 team aangevuld met ons ingehuurde spelers Brody en Gijs. De E7 startte redelijk goed, we wonnen deze wedstrijd ook met 2-1 door doelpunten van Colin en Tijs die ons op 2-0 zette daarna scoorde ARC nog tegen.
De tweede wedstrijd ging tegen ARC E12, het werd een bloedeloze 0-0, met toch een aantal kansen voor Max en Guido. Tussen alle wedstrijden die je speelde in de poulefase zat ongeveer een half uur.
De derde wedstrijd ging tegen ARC E11. Een goede wedstrijd met Brody en Mika als aanjagers en Gijs in de spits wonnen we met 1-0 door een doelpunt van Guido.
De moeilijkste wedstrijd volgde tegen FC Kapelle Sport E1 uit België, allemaal grote knapen en die waren gekomen met 14 jongens, dus 7 in de wissel. We hadden ze al een paar keer zien spelen tot op dat moment hadden ze alles gewonnen. Maar ja alle jongens van de E7 wilde de wedstrijd spelen, maar ja we kunnen er maar 7 opstellen. Tegen de Belgen kwamen we er niet aan te pas ook omdat we windje tegen hadden. Maar door goed keeperswerk van Brody bleven we op de been, alle spelers zagen gelukkig in dat er verdedigd moest worden, ook de aanvallers Colin en Tijs. Onze enigste uitval leverde ook voor de E7 een doelpunt op, op aangeven van Quinten scoorde Tijs de 0-1. Helaas 6 seconden voor tijd viel de vediende gelijkmaker 1-1.
De E7 was klaar met z`n poulewedstrijden, daarna gingen we lunchen in de lunchtent. Broodjes, capri sonne, melk, banaan, krentenbollen, dat was er allemaal. Ondertussen moest FC Kapelle Sport verliezen wat eigenlijk niet mogelijk was, zodat Alliance in de finale staat, maar helaas de Belgen wonnen hun laatste wedstrijd met 1-0, zodat de E7 om plaats 3 en 4 ging spelen. Na het eten was er nog tijd genoeg voor ontspanning voor de jongens. Naast de lunchtent stonden zeer grote opblaasbare speeltoestellen opgesteld, daar konden ze een halfuurtje gebruik van maken, totdat we ons gingen opmaken voor de strijd om de 3e en 4e plaats tegen de nummer 2 uit de andere poule ARC E8.
Dit was ons 5e wedstrijd alweer van het toernooi, helaas Alliance E7 is vierde geworden van de tien deelnemers door met 2-1 te verliezen. Het Alliance doelpunt werd gemaakt door Colin.
Al met al een goede prestatie van onze jongens. Iedereen voon het een geslaagde dag, spelers, ouders, trainer en coach!!!!!

alt


Of het voor de E7 niet genoeg is stonden we de zaterdag erna alweer voor een oefenwedstrijd op het veld tegen Spaarnwoude E2. De hele wedstrijd hebben we goede combinaties gezien, corner Tijs, Maxime met het hoofd 1-0,2, 3, 4-0 Quinten, 4-1 en
5-1 Maxime. De coach is zeer tevreden met jullie instelling deze wedstrijd, Kit, Mika, Max, Finley, Guido, Finley, Maxime, Pjotr, Tijs en met de toernooien erbij Brody, Gijs en Colin DANK JULLIE WEL!!!!!!!!!!!! We hebben genoten!!!!!!!!!!!!