8ste ronde in de Competitie B Junioren


Dit weekend werd er in de 8ste ronde van de competitie gespeeld. De B3 ging op bezoek bij Haarlem Kennermerland B2, de B2 ging op bezoek bij DEM B4 en onze B1 ontving de B1 van Onze Gezellen. Het zou dus een spannende competitie dag worden.

De B3 ging op bezoek bij Haarlem Kennermerland B2. Dit keer was deze wedstrijd zo goed gepland dat ik mee kon. Ik had besproken met Karim dat ik hem dit weekend zou helpen. Dus deed ik dat ook. Ik had Boyd gevraagd om mij te helpen met de voetbaltechnische zaken (warmingup) en deze was bereid om dat te doen. De B3 was compleet en gingen op de fiets naar het Haarlem Stadion. Er werd door de B3 in de eerste helft uitstekend gespeeld. Er was zowaar voetbal te zien. De uitleg voor de wedstrijd werd goed toegepast en de B3 was gewoon beter. Zo kregen ze veel kansen, maar kon alleen Christiaan een voorzet afwerken 0-1. Zo gingen ze de rust in. In de rust werden er nog wat wissels toegepast en deze zouden niet veel effect gaan hebben op de kwaliteit van het spel. Uit de kleedkamer gekomen had ook Haarlem Kennermerland gewisseld, zij hadden dit tot het extreme gedaan, namelijk, zo goed als het gehele elftal was gewisseld. De B1 stond nu in het veld. Ook niet verbergen dat de B1 op het veld stond, immers er stonden nu wel 14 wissels aan de kant. Uiteraard was dit ineens een andere wedstrijd geworden en werd de B3 niet geheel kansloos verslagen met 6-2. Kinderachtig en zeer onsportief van Haarlem Kennermerland door deze actie uit te voeren. Het zegt veel over de mentaliteit van een club, wanneer ze een dergelijke actie doen. Triest, heel triest. Voor de mannen van de B3: Uitstekend gedaan, wat mij betreft hebben jullie gewoon met 0-1 gewonnen! Dit verlies heeft vrijwel geen effect voor de competitie van de B3. Op de 11de plek staan ze nog steeds en hadden met deze wedstrijd ook niet veel hoger kunnen komen. Op dit moment dus geen effect.

De B2 ging op bezoek bij DEM B4. Onze B1 had DEM B3 al gemakkelijk verslagen, dus was het nu de taak aan de B2 om de net in de competitie toegevoegde DEM B4 van zich af te zetten. Onder leiding van Ben Kauling en Wouter Helmink reisden de jongens van de B2 af naar Beverwijk. De wedstrijd was niet echt een schoonheid. Er werd zeer slordig gevoetbald en de passing kwam eigenlijk gewoon niet aan. Zo was er wel een gelijkwaardig duel, maar gezien de B2 onder haar eigen niveau speelden was dit zeer zonde om te zien. Hoewel de tweede helft er wat beter uitzag, kwam onze B2 niet verder dan een 2-2 gelijk spel. Kanttekening hierbij is dat er nog een goal was afgekeurd net voor tijd. De 2 goals die wel gelden waren beiden van Tommy Braspenning. Door het gelijke spel van vandaag is de koppositie welke vorige week werd verkregen verloren gegaan aan HBC B3. Alliance moet nu lijdzaam toekijken hoe HBC B3 met 2 punten meer boven hen staan. Een tweede plaats in de competitie is niet slecht, maar gezien het B2 team, is er wel meer te krijgen dan een tweede plaats. Dus volgende week op bezoek bij IJmuiden er weer vol tegenaan!

De B1 kreeg Onze Gezellen B1 op bezoek. Het team van OG B1 was redelijk goed onder controle van de trainer. Opvallend was dat de ploeg helemaal niet zo slecht speelden, als hun plek in de competitie doet vermoeden. Wij hadden overigens nog weinig punten thuis behaald en na de blamage van het bezoek van IJmuiden B1 hadden we nog zeer zeker ruimte om thuis punten te halen. Punten die wij hard nodig hebben, willen we nog kans maken op promotie aan het eind van dit seizoen. Er moest dus gewonnen worden. Opnieuw speelden we erg slordig. Dit is vrijwel thuis altijd het probleem. Te zenuwachtig, te zacht, allemaal net niet. En zo kwamen we tot weinig doelpogingen. Er werd ook zeer ernstig een linksbenige voorhoede speler gemist, welke met blessure moest afhaken. Improvisatie moest dit echter oplossen. Toch kwamen er wel wat kansen. Leuk was ook dat het vandaag de rentree was van Floris van Dam als veldvoetballer. Deze jonge speler had al geruime tijd niet meer als speler in het veld gestaan en werd dus vandaag als basis erin gezet. Op een voorzet van Floris werd door OG een eigen doelpunt gemaakt. Hierna werd was het rust. Na 62 minuten spelen scoorde OG na een afgekeurde goal eerder, uit een vrije trap de 1-1. Gelukkig kon B2 spits Tim 5 minuten later de score in ons voordeel beslissen en maakte de 2-1. Onze B1 speelden dan wel slordig, maar was voetballend eigenlijk beter. Dit uitte zich overigens niet in het spel. We speelden collectief onder ons eigen niveau. Doordat afgelopen weekend SVIJ (ook) verloor thuis tegen IJmuiden, kregen zij geen punten en blijven ze met 1 wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo op de eerste plek staan. Concordia moest uit tegen BSM, maar er is tot op heden nog geen uitslag bekend. Bij een verlies van Concordia zal Alliance officieel de 2de plaats van de competitie bezetten. Maar gezien deze wedstrijd nog geen uitslag kent, staan we nu wel 2de (op doelsaldo) maar meer in afwachting van wat er verder in de competitie is gebeurd. Toch staan we nu feitelijk op een gedeelde eerste plaats met SVIJ, waarbij alleen het doelsaldo ons een 2de plek oplevert. Tijd voor meer goals dus (in ons voordeel uiteraard). Komend weekend op bezoek bij Bloemendaal B2

Tot zover het weekend van de B Junioren. Tot volgende week!