D2 op doelsaldo tweede bij Bernardus


Op een winderig complex in Hazerswoude Rijndijk trad de D2 aan op een stevig D1-toernooi. De eerste wedstrijd (die later cruciaal bleek te zijn) moest tegen Alkmania gespeeld worden. Grote gedisciplineerd spelende jongens, wind tegen, maar toch nam de D2 langzaam het initiatief in handen en wist Youri handig de 1-0 te scoren. Bijna hadden we de winst over de finish gedragen, maar helaas werd net voor tijd onzorgvuldig uitverdedigd, Bastiaan greep nog een keer geweldig in, maar in de rebound was hij kansloos: 1-1.
Daarna werd SEV aan de zegekar gebonden door goals van Youri en onze zeer actieve invaller Patryk. Omdat we nogal wat spelers misten stonden Bas en Polle cenraal achterin en die stonden als een huis. Op de flanken de vandaag zeer fitte Mick en de overal inzetbare Marijn; er waren voor de trouwe fans niet veel zenuwachtige momenten. De 3e wedstrijd ging tegen de gastheer Bernardus en leek dus op papier de zwaarste te worden. Onder leiding van de vrijuit combinerende Thomas en Boris werd Bernardus echter eenvoudig geneutraliseerd: 0-3 door goals van onze avonturier Robbie, Patryk nog een keer en werkelijk in de slotseconde ex-keeper Remco die een fraaie run met de 0-3 afsloot.
Het werd al duidelijk dat het een nek-aan-nek-race met Alkmania zou worden. Wij moesten met heel veel doelpunten verschil van Warmundia winnen, maar die waren melig, vervelend en in “feeststemming”. Dat werd een rommelige partij die we uiteindelijk met 3-1 wonnen. Aangezien de Alkmanen de gedesillusioneerde Bernardussers vermorzelden werden we op doelsaldo tweede. Jammer, maar een prima toernooi weer!