Het 5huizen toernooi van de E8


De E8 was deze week in de winning mood, wonnen ze vorig week het kampioenschap van de voorjaar competitie. Op goede vrijdag speelde een aantal spelers mee met de E10 als gast spelers op het Bloemendaal toernooi en wonnen daar het toernooi. Op zaterdag was de E8 ingeschreven om mee te doen aan het DSOV toernooi in 5huizen.

Bij het maken van de opstelling constateerde de coach al snel een fors probleem. Het hart van de verdediging was er niet, er waren alleen maar aanvaller en middenvelders aanwezig. Er moesten een aantal mensen wisselend op andere posities gaan spelen. De eerste wedstrijd tegen BSM werd met 0-2 gewonnen. Vanwege het schitterende weer was het geen straf om een uur te wachten op de volgende wedstrijd. Die was tegen UNO en werd gemakkelijk gewonnen met 6-1.De moeilijkste wedstrijd leek tegen PURMERSTIJN. Daar speelde 2 supersnelle spitsen en een D-tje, maar de verdediging gaf de tegenstanders geen kans en zorgde voor geen enkel doelpunt tegen. De aanvallers maakte het karwei af met scoorde 2 keer. In de laatste wedstrijd begon de vermoeidheid toe te slaan en gaven we tegen een relatief makkelijke tegenstander REIGERBOYS de 1-0 voorsprong weg waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijk spel.
Met 3 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel was de E8 beste in zijn poule en mocht de gouden beker ophalen bij de prijs uitreiking.