D2 wint DSOV-toernooi


Het is altijd afwachten hoe de mannen op zo’n warme dag met een 1e wedstrijd om 13.00u uit de startblokken komen. Normaal staat het bij ons achter wel goed en moeten de artiesten voorin langzaam op temperatuur komen. We speelden tegen AGC uit Amsterdam, een fel team met allemaal energieke allochtone mannetjes, dus ik hield mijn hart vast.

Maar dat was niet nodig want de voorhoede bleek vandaag onstuitbaar produktief. Uit een corner van Boris kopte Wesley door op het hoofd van Youri: 1-0. Het werd 1-1; 2-1 door Youri; 2-2 door een verdedigingsfout. De mannen voorin bleven echter sprankelen en Jan Joris, Robbie en Youri lieten ons uitlopen naar 5-2, waarna een fraai schot van hun beste man de 5-3 betekende. Toen volgde een naar incident met Jan Joris die tussen de wedstrijden ten val kwam en een scheurtje in een wenkbrauw opliep. Dat wilde nogal bloeden en JJ werd naar het ziekenhuis afgevoerd, waar het gelukkig allemaal bleek mee te vallen. Hierdoor begonnen de makkers licht beteuterd aan de wedstrijd tegen BSM D1. Langzaam maar zeker wonnen we de slag op het middenveld: Marijn, Thomas en de E-spelers Pepijn en Bernhard wonnen hun duels en verder was het wachten op de doelpunten: 0-2 zege.

Het hoogtepunt was de derde wedstrijd tegen de D1 van DSOV. De afgelopen jaren waren en een paar bijzonder spannende wedstrijden tussen de Alliance en DSOV D1’s te zien geweest, met spectaculair voetbal en hoog oplopende emoties. Nu mocht dus onze D2 in het strijdperk treden tegen hun D1. Het werd een demonstratiepartij. De groenzwarten domineerden van de 1e tot de laatste minuut. Boris, die het hele toernooi volgens mij geen duel verloor, wist met Polle in zijn rug en de altijd sterke Steven en Wesley op de flanken bijna iedere aanval van DSOV te onderbreken. Voorin kopte Youri al na vier minuten een corner van Robbie binnen. DSOV kreeg een grote kans, maar toen kwam Bastiaan zeer overtuigend zijn goal uit en bracht redding. Even later maakte Youri de 0-2 en was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Daarna volgde een ongelooflijke Robbie-show met vijf doelpunten in een kwartier. De ene nog mooier van de andere. Vooral twee beauty’s van stiftballetjes brachten het publiek in vervoering: 0-7!!
De laatste wedstrijd stelde niet veel meer voor. Alkmania D2 had tot nu toe alles verloren. Het werd een slap potje, met het eerste groot veld doelpunt van Bernhard en de openingsgoal van Thomas als hoogtepuntjes. Pechvogel van de dag was Tim, die de bal er maar niet in kreeg en toen dat wel lukte, dook Robbie er helaas achter aan en raakte ‘m nog net waardoor het buitenspel was….
Al met al een zeer geslaagd toernooi met flonkerend spel en ook nog knappe tweede plaatsen voor de D3 en de D6!!