D2 langs stug Geel Wit: 2-4

Zou de D2 de klap van de uitschakeling in de beker afgelopen donderdagavond kunnen overwinnen? Wat opviel in het stadion tegen DEM D2 was een zekere matheid. De mannen hadden net in die cruciale wedstrijd niet het elan en de winnaarsmentaliteit die we van ze gewend zijn. Zou het team in staat zijn met een reactie te komen? Waren ze scherp?

Nou en of. Er was weer strijdlust. Dat was ook nodig want Geel Wit bracht onder leiding van Ed Keur een pittig voetballend, sterk verjongd team op de been (zelfs een paar zeer vaardige e-spelers). Het liep niet enorm soepel, maar we zagen Marijn, Mick, Polle en Wesley achterin de duels stevig ingaan en invaller-keeper Hugo had een vrij rustige middag. Jan Joris had er weer vanouds zin in en Robbie en hij draaiden een paar keer goed om hun man heen. We kregen een paar kansen en halverwege de 1e helft scoorde JJ op aangeven van Robbie hard en hoog de 0-1.Uit het niets kreeg Geel Wit echter een penalty mee. Marijn gebruikte goed zijn lichaam in een duel, de Geel Witter viel, voor de rand van het penalty-gebied. Maar goed, de penalty ging er in en we leken met 1-1 de rust in te gaan. Maar op de valreep scoorde JJ nog een keer met een mooi boogballetje over de keeper.

In de 2e helft liet de D2 zien dat ze kampioen willen worden èn dat ze meesters zijn in kansen scheppen en missen. In het begin zetten de spitsen Bastiaan (hij kan alles) en Tim, geholpen door de weer ouderwets dynamische Bas, de Geel Witters steeds meer vast. Ook Thomas en Boris wonnen veel duels en de geelwitten kwamen steeds minder over de middellijn, maar het doelpunt viel maar niet….. Youri en Robbie vochten een verwoed duel uit wie de eretrofee kreeg voor het van zo kort mogelijke afstand de bal alsnog zo hoog mogelijk over het doel te pegelen. De Geel Wit doelman had daarnaast ook nog een paar uitstekende reddingen, dus het duurde lang voor de uitgebreide D2-aanhang het 3e doelpunt kon bejubelen. Youri ranselde de bal er uiteindelijk met links in. Vlak voor tijd gaf Polle nog eens mooi voor en Youri werkte degelijk af. In de slotminuut maakte Geel Wit nog de 2-4.
Mannen, wij ruiken het kampioenschap. Alles nog in eigen hand!!!