Alliance E6 gelijk tegen de Koninklijke

Tegen de Koninklijke HFC beloofde het een spannende pot te worden. Alliance E6 stond namelijk in de competitie net een plaats boven HFC. En spannend werd het tot de laatste seconde. In een zinderende wedstrijd waarbij zowel Alliance als HFC volledig voor de winst gingen werd het uiteindelijk een gelijkspel.

Het spel van Alliance was net als in de laatste weken ook zaterdag weer verzorgd. Veel afspelen, het veld breed houden en de tegenstander langs de flanken dol proberen te draaien. De openingsfase was overduidelijk voor Alliance. Ondanks een paar goede mogelijkheden om de score te openen werd het toch HFC dat met die eer ging strijken. Door de druk van Alliance konden zij er met een counter uitkomen. Met twee sterke spitsen kwamen ze voor het doel van keeper Thijs. Die kon het eerste schot nog wel pareren maar de terugvallende bal werd door spits nummer 2 met gevoel over de liggende Thijs heen gewipt: 0-1. Alliance liet zich door deze snelle openingstreffer niet uit het veld slaan. Voorin werd er voor iedere bal gestreden door Casper, Sven en Max. En als de mannen dan de bal hadden werd er ook driftig op los geschoten. Een paar keer zag de keeper van HFC er goed uit. Maar als je blijft schieten gaat ie er toch een keer in. Na weer een strak schot van Casper was het Max die de bal met zijn rechtervoet schampte en de gelijkmaker mocht noteren: 1-1. En dat smaakte naar meer. Op de rechterflank was het de kleine maar o zo snelle en wendbare Sven die er een paar keer goed doorkwam. De verdedigers van HFC hadden meermalen schouderduwtjes en handen nodig om Sven te stoppen. Dat leidde tot vrije schoppen, corners en dus ook kansen. De verdediging van HFC zag er echter solide uit. Maar een van de keren dat er niet helemaal lekker werd uitverdedigd kon de opkomende Igor met links uithalen. Het schot dat de keeper waarschijnlijk niet meer heeft gezien kwam in de linkerkruising terecht: 2-1. En Alliance dat de smaak te pakken had bleef drukken. In de verdediging zag het er goed uit. Thomas centraal in de verdediging met overzicht, Justus en Igor als ijverige balafpakkers - en gelegenheidsverdediger Noah die even gemakkelijk met rechts als ook met links de ballen naar voren weet af te spelen. Toch kan het ook als de verdediging goed staat opgesteld misgaan. Een voorzet van de linksbuiten van HFC werd door hun midvoor (een klasbak) onhoudbaar langs keeper Thijs gekopt: 2-2.

Voorin bleef het bij Alliance lekker draaien maar de ballen gingen er steeds net niet in. Bij een van de aanvallen werd Max mooi door de aanvallende en hardwerkende middenvelder Lars aangespeeld. Het draaien en direct schieten zag er prima uit maar het doel werd op een haar na gemist.

In het begin van de tweede helft was Alliance al wat moegestreden. De spitsen lieten zich wat weinig terugzakken waardoor HFC meer druk kon zetten. Dat leidde al snel tot een tegendoelpunt: 2-3. Maar ook HFC had in de eerste helft al veel kracht verbruikt. In de slotfase van de wedstrijd kwamen er daardoor kansen over en weer. Bij Alliance was het goaltjesdief Max die met een boogballetje de keeper van HFC verschalkte: 3-3. En in de slotseconden van de wedstrijd ging de bal er op miraculeuze wijze nog een keer niet in. Een strak schot van Max werd tegengehouden door de keeper en de terugvallende bal vloog via Max en een HFC-voet over de goal heen. Direct daarop werd afgefloten. Op het gelijkspel was door beide moegestreden teams niets af te dingen.