Goed spel F3 niet beloond: 0-3 tegen DIOS

Het was alsof de duvel ermee speelde: wat de F3-voorwaartsen ook probeerden, de bal wilde er niet in. Voor rust hadden de dappere F3-ers zeker een voorsprong verdiend tegen de nog ongeslagen koploper DIOS.

De stoere, grote mannen van DIOS stonden af en toe vertwijfeld te kijken naar de snelheid en elegance van onze aanvalsprinsessen Jill en Anna. En het gegoochel van Gijs en Maxime en de vandaag onnavolgbare Rif. Daarachter speelde Sterre vastberaden als nooit tevoren. Maar wat die kinderen ook toverden, er leek een magisch scherm voor het doel van DIOS te zijn gespannen. (trouwens,…. dat scherm hebben ze dan blijkbaar vorige week van UNO meegekregen, want die hadden ook zo’n ding). Gaandeweg de 2e helft keken diverse ouders van DIOS medelijdend in mijn richting.

Want ja, ondanks het goede keeperswerk van Mika en Ole en de verdedigingskunsten van Kit en de deze week geweldig spelende Luca schoten de DIOS-spelers af en toe wel loeihard tussen de palen. En ja, wij hebben wel keepers, maar geen toverscherm.

Komisch hoogtepunt was de 60 meter lange aanloop van Luca, die limonade was wezen halen en ineens vreesde dat ze geen penalty meer mocht nemen. Onder luid gejuich en gelach van alle ouders en spelers (ook de sportieve DIOS-club) volbracht ze haar missie met een vrijwel perfecte penalty. Net naast, dat toverscherm, weet u nog!

Enfin, zaterdag aanstaande gaan we op herhaling bij DIOS. Op naar een doelpunt!!!