Swingend spel Alliance E8

Op bezoek bij THB kon de opgaande lijn van de afgelopen weken doorgezet worden. Met mooie combinaties, werklust en een paar spelers die in bloedvorm verkeren werd het een gelijkspel. Daarmee ging Alliance eigenlijk met te weinig huiswaarts.
Vanaf het eerste fluitsignaal kon Alliance gecontroleerd druk zetten op de helft van de tegenstander. Het rommelige en paniekerige verdedigen van THB werd door Noah genadeloos afgestraft. Al in de tweede minuut passeerde hij de keeper met een zuiver geplaatste schuiver: 1-0. In de voorhoede was ook Thijs goed op dreef. Met goed overzicht en een paar lekkere acties op rechts, waaronder een vlammend schot net naast de kruising, was het in de openingsfase genieten voor de massaal opgekomen aanhang van Alliance E8. De organisatie achterin was weer dik in orde. Met drie onverzettelijke blokken op een rij, Igor op links, Douwe centraal en Justus op rechts, kwam THB alleen bij het Alliance doel van keeper Sven terecht via aanvallen vanaf de flanken. Het meeverdedigen komt ook steeds meer in het bloed van spelers als Noah, Max en Siem te zitten. Zo nodig trekken ook zij een sprintje naar achteren om een bal te veroveren. Bij een van de spaarzame aanvallen van THB in de eerste helft ging er een mislukte voorzet van rechts op keeper Sven af. Met enig fortuin voor THB gleed de bal op het gladde veld onder Sven door: 0-1. Door deze pech liet Sven zich niet van de wijs brengen. In de eerste helft waren er nog een paar ongelooflijk goede acties van het te bewonderen, onder andere het afstoppen van een doorgebroken speler van THB.
Voorin bleef het lekker lopen. Met Thijs, Max en Siem was er dreiging alom. Vooral Siem wist zich keer op keer vrij te spelen. Halverwege de eerste helft mocht Joep zijn debuut maken in de Alliance E8. Deze vervanger voor de al wat langer aan zijn knie geblesseerde Jack maakte een droomstart. Wat een al soepel ingespeelde groep aanvallers was veranderde met de komst van Joep in een swingende voorhoede. Joep omspeelt gemakkelijk een paar mannetjes maar blijft goed kijken en speelt op het juiste moment af. Het tweede doelpunt kwam tot stand op een moment dat THB werd zoekgespeeld en het heen en weer spelen, een keer raken, tot in de perfectie werd uitgevoerd. In een kaats via Max, Siem en als laatste tussenstation Joep werd Thijs aangespeeld die de bal onder de keeper door in de korte hoek ramde: 2-1. Alliance bleef in die fase drukken en het beste van het spel houden. Er ontstond corner op corner maar op miraculeuze wijze hielden de mannen van THB voor de rust het doel verder schoon.
In de tweede helft kon THB zich herpakken en er ontstonden direct wat gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Thijs, die de keepershandschoenen van Sven had overgenomen. Maar ook Thijs is als keeper een klasbak! In de aanval was het Joep die het derde doelpunt voor zijn rekening nam door een kans te verzilveren die hij zelf afdwong door een tweetal spelers links voorbij te spelen: 3-1. Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld en ging een aantal spelers van Alliance teveel voor het eigen succes. In een moment van onoplettendheid kwam er uit het niets een schot op het Alliance-doel. Hoewel Thijs er nog goed bijzat kwam de terugkaatsende bal voor een THB-voet terecht: 3-2. Daarna bleef het initiatief en het beste van het spel bij Alliance. Veel dreiging tijdens het slotoffensief kwam van rechtsbuiten Sven. Ondanks zijn lengte, die toch wel een kop kleiner is dan de meeste THB-spelers, was hij op snelheid niet te kloppen. Met een mooie voorzet de rechtsbuiten van THB ontstond nog een gevaarlijk moment voor het doel van Thijs. De voorzet werd door Justus op het dak van het doel gekopt. En als je teveel kansen zelf voorin niet verzilvert is er een ijzeren voetbalwet die zegt dat zelfs als je de betere ploeg bent je het doelpunt zelf om de oren krijgt. En dat gebeurde dus ook. De corner van THB belandde in een kluts als een wat knullig eigendoelpunt in het net van Alliance: 3-3. Al met al was het een mooie wedstrijd die met gemak gewonnen had kunnen worden. En dat het winnen van zo’n pot niet altijd lukt heeft weer met die andere voetbalwet te maken: de bal is rond.