Alliance E1 pakt koppositie Hoofdklasse!

Woensdag 25 maart

Na de lange winterstop waren we erg benieuwd waar de mannen nu stonden. De voortekenen in de oefenreeks waren gunstig, maar kwam het er ook uit in de competitie? In deze klasse zijn er geen gemakkelijke wedstrijden. Bovendien begonnen we met een achterstand omdat zowel Sytze als Koen wat blessureproblemen hadden. In de eerste wedstrijd tegen VSV was te zien dat een sterk begin van VSV met een 0-1 achterstand de mannen niet van hun stuk brengt. Met een extra stapje, fel in de duels en blijven gaan werd de 0-1 achterstand omgedraaid naar een 3-1 overwinning. Kortom met de mentaliteit zat het goed.

In de tweede wedstrijd moesten we aantreden tegen VVC. Een lastige tegenstander met enkele gevaarlijke jongens voorin. Maar de verdediging en Remco hielden keurig de nul. Goed keepend, scherp in de dekking, geen ruimte weggevend en de ballen goed inpassend zag dit er heel goed uit. Eindstand 0-3. Kortom de verdedigende linie stond stevig. De derde wedstrijd moesten we tegen Velsen. Zij hadden de week ervoor met 2-1 gewonnen van het voor de winterstop ongenaakbare Haarlem. Hoe zou het gaan? Het mooie van deze wedstrijd was de tip van Folkert en Bram voor Jelmer. Jelmer kwam in de wedstrijd tegen VVC een paar keer oog in oog met de keeper. Hij kan natuurlijk dan niet altijd scoren, maar zeiden Folkert en Bram waarom omspeelt hij de keeper niet eens. Trainen is een gemakkelijk vak met zulke jongens. Woensdag oefeningetje en wie scoorde 2 maal via het omspelen van de keeper? Jelmer. Uitslag 0-5. Kortom ook in de aanval waren vorderingen gemaakt. En weer de nul! Dit leidde tot een tweede plaats in de competitie op 1 punt van Haarlem.

Woensdag 25e moesten we aantreden tegen Haarlem. Haarlem was de tweede competitiehelft niet zo goed begonnen en had punten laten liggen. Hadden ze doorgeselecteerd, zaten ze in een dip? Het was allemaal erg spannend. Eenmaal op het veld bleek het hetzelfde team, alleen zonder de spits die in de thuiswedstrijd drie maal tegen ons scoorde. Sytze deed na zijn rustperiode weer voor het eerst mee. Het eerste deel van de eerste helft was voor Haarlem, zij zaten beter in de wedstrijd maar echt gevaarlijk werden ze niet, dankzij goed attent keeperswerk van Remco. In het tweede deel van de eerste helft kreeg Alliance meer grip op de wedstrijd. Combinaties werden goed opgezet en de vrije man op het middenveld werd steeds goed gevonden. Echt gevaarlijk werd het net niet. En toch vlak voor rust sloeg Haarlem toe. Een bekeken pass binnendoor, Bram gleed uit en de 1-0 lag knap in de touwen. Rust. De E1 stond er rustig bij, sommige trapten nog even een balletje. Het gevoel was er dat er gewonnen kon worden. En dat bleek. De tweede helft was in zijn geheel voor Alliance. Het begon al met twee mega kansen vlak na rust. Folkert omspeelde twee jongens, hoefde maar voor te zetten op Jelmer en Sytze, maar schoot (wel heel hard) over. Sytze haalde de achterlijn aan de linkerkant en gaf voor op Moriaan die net voorlangs schoot. De verdediging met Teun, Bram, Hugo en Koen was in de tweede helft onverzettelijk; eigenlijk geen kans meer weggevend, voor de man komend en daardoor heel belangrijk duels winnen. En dat tegen de technische en snelle talenten. Heel knap. Remco gooit de bal naar Folkert, Folkert omspeelt twee Haarlemmers geeft hem op Moriaan en die aarzelt niet en ramt de bal zowat door het net 1-1. Vervolgens een van de vele mooie aanvallen eindigt bij Folkert, hij maakt zijn rechterbeen vrij en schiet met een boogbal over de keeper 1-2. Teun speelt in op Sytze en na een combinatie met Jelmer prikt Sytze de bal achter de keeper. 1-3!

Echt een geweldige prestatie. Uit winnen van Haarlem E2 en bovenaan in de Hoofdklasse! Ik denk dat we net als ADO en NAC een foto van deze stand moeten maken!

Maar wie weet waar het eindigt… het is in elk geval megaspannend bovenin. Vier ploegen (Haarlem, Zwanenburg, Ouderkerk en de groenzwarten) staan binnen drie punten, waarbij Ouderkerk de minste verliespunten (en twee wedstrijden minder gespeeld) heeft. Zaterdag 4 april treedt de E1 thuis aan tegen Zandvoort E1 om 10.45. Alliancers komt dat zien.