Een lange tweede helft van de E3 tegen Overbos

Na een veelbelovende – door aanvoerder Jesse geleide - warming-up waarin de mannen lieten zien hoe goed en snel ze intussen de bal van voet tot voet kunnen laten gaan, begonnen we in het donker om 17.00 u bij Overbos. De Overbossers waren bepaald niet van plan zich gemakkelijk over te geven, ze speelden fel, maar ze kwamen er de eerste 10 minuten, door ons goede combinatiespel, niet aan te pas. Jesse strooide weer met mooie passes; Ties en Robbie wisten net niet te scoren. Jurgen keepte goed en bouwde meestal rustig op, Marijn duelleerde en passte fraai en Thomas greep een paar keer sterk in. Toen wij echter niet scoorden deed de tegenpartij dat helaas wel: 1-0. Maar de E3 heeft mentaal een flinke groei doorgemaakt de laatste weken. Zonder morren gingen ze in de aanval en uit een voorzet van Youri haalde Teun, die al weken als een jonge God speelt, fel uit: 1-1. Kort daarna wervelde Mattijs door de verdediging en legde de bal in de loop van Teun, die weer mooi inschoot: 1-2 voor.

Na de rust golfde de strijd heen-en-weer met een licht kansenoverwicht voor ons. Uit een voorzet van Ties schoof Youri halverwege de 2e helft (dachten wij) rustig de 1-3 binnen. Toen wij opgelucht adem haalden sloeg Overbos direct terug. Een verre trap bleef tussen de verdediging en Jurgen hangen en een van hun spitsen was er als de kippen bij: 2-3. Gelukkig was het bijna tijd, dachten we. De jonge, onvermoeibare scheidsrechter dacht daar anders over. We kregen een krankzinnige slotfase, waarin Overbos veel corners kreeg, de Alliance-coaches steeds nadrukkelijker tijdmeldingen door begonnen te geven en … wij heel veel kansen kregen. Jesse ging de verdediging uitermate krachtig helpen en de geblesseerde Robbie kwam weer terug in het veld. Marijn roeide de bal zelfs met links weg en Thomas hield de bal met praktisch ieder lichaamsdeel tegen. Mattijs deed er nog een schepje op en passeerde en schoot prachtig op de paal. Robbie kreeg een paar voorzetten van Youri net niet tussen de palen, Youri schoot op zijn beurt ook op de paal en een goede kans van Ties werd net geblokt. Het bleef gelukkig ook na 30 minuten 2-3. Slecht voor onze harten, maar wat smaakt de overwinning daarna zoet!