Droomstart in de hoofdklasse voor Alliance E1!

Om maar met de deur in huis te vallen: onze E1-mannen hebben een droomstart in de hoofdklasse. Na de voorjaarscompetitie van dit geweldige team (toen nog E3), waarin ze ongeslagen kampioen werden, hebben ze nu de stap naar de hoofdklasse gezet. En waren daar bij sommigen nog twijfels over, dan zijn die na de eerste drie duels helemaal verdwenen, want onze mannen ontpoppen zich opnieuw als fantastisch team, dat alles in huis heeft om meer dan uitstekend mee te draaien op hoofdklasse niveau. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we Bram als sterke nieuwe aanwinst voor alle plekken in de verdediging, waardoor coaches Willem en Rick meer ruimte hebben om te variëren in de opstelling. Achterin kan meer gewisseld worden met maar liefst vijf spelers die daar moeiteloos mee kunnen draaien. Op het middenveld zijn er ook drie opties en voorin kunnen vijf spelers het verschil maken. En dat maakt dit team in vergelijking met vorig jaar opnieuw sterker.

De eerste wedstrijd uit tegen Zwanenburg was al meteen een bloedstollend hoogtepunt. Onder een lekker najaarszonnetje en af en toe een laaghangend vliegtuig ontspon zich een werkelijk schitterend duel, met prachtig spannend voetbal tot de laatste snik. Zwanenburg had alle wedstrijden in de voorbereiding en in de beker gewonnen dus dit beloofde wat. De eerste helft was volledig voor onze E1, dat met bekeken combinatiespel, de tegenstander volledig overdonderde. Het werd al snel 0-3, maar het had ook 0-6 kunnen zijn. Folkert en Sytze heersten op het middenveld en Teun, Bram en Hugo hadden de gevaarlijke spitsen in hun zak. Voor rust scoorde Zwanenburg nog uit een corner: 1-3. Na rust ontstond er een heel ander beeld, de Zwanenburgers deden er een schepje bovenop en wisten vrij snel terug te komen naar 3-3. Het mooie combinatiespel was over en Alliance moest mee in de strijd. Desondanks moest Remco een paar keer doortastend optreden. Maar de E1 beheerst ook dit deel van het spel en na een snelle uittrap van Remco omspeelde Moriaan vanaf de rechterflank drie man en rommelde de bal met een sliding het doel in 3-4 voor Alliance. De eindfase was echt ongezond spannend, met spelertjes en supporters die werkelijk werden overmand door emoties en blessures, zelfs zodanig dat niemand meer precies wist wat de einduitslag nou was: volgens ons 4-6, volgens het verslag van Zwanenburg 5-6 en volgens de KNVB 5-7. Wij hebben in elk geval twee koele doelpunten van Jelmer gezien (een schuiver in de hoek en een kopbal bij de tweede paal uit een corner. Maar hoe dan ook: winst voor onze E1!

Een week later was Velsen E1 de tegenstander in een thuiswedstrijd. Opnieuw legde onze E1 fraai combinatiespel en een reeks schitterende individuele acties op de mat. Velsen werd eigenlijk geen moment gevaarlijk door het ijzersterke verdedigende werk van Bram Koen, Hugo en Teun. Folkert die wat onder de indruk was van het vele familiebezoek langs de lijn nam de corners als vanouds en uit één van de corners scoorde Jelmer schitterend de bal in het doel. Hugo, die zich dit seizoen ontpopt als de man met de ijzeren longen (39,14 op de 8,5 km Zilveren kruis Achmealoop!) was weer 1 van zijn daverende rushes begonnen en schoot venijnig op de goal van Velsen. De keeper liet de bal los waardoor Sytze kon binnentikken. Meer ballen wilden er vandaag niet in. En dat hebben we meer gezien bij de E1 in dit seizoen. Als de vele kansen nog worden omgezet in goals dan wordt het ook wat rustiger voor de supporters langs de lijn. Voor Remco zijn dit ook moeilijke wedstrijden. De verdediging houdt het meeste weg maar als er dan iemand door komt dan moet je wel optreden. Remco deed dat ook maar kon niet voorkomen dat Velsen nog eenmaal tegen scoorde. Ze kwamen er in de laatste minuut bijna nog een keer door, maar een ongelooflijke bloktackle van Teun (die was te horen aan de andere kant van de randweg) voorkwam dit gevaar. De eindstand van 2-1 stak wat magertjes af bij het vertoonde spel maar was dik verdiend. De tweede winst op rij!

En dan de derde pot, afgelopen weekend in Velserbroek tegen VSV-E1. Ook VSV kwam er eigenlijk niet aan te pas: Alliance speelde ijzersterk, met deze keer Koen als mid-mid en Sytze en Folkert als buitenspelers. Vooral Sytze was deze wedstrijd niet te houden. Na een prachtige rush naar voren werd de keeper in de luren gelegd en scoorde hij de 1-0. Niet veel later bracht Sytze na een zorgvuldig opgezette aanval (Remco gooit de bal naar Hugo, die past in op Folkert kaats naar Koen waarna deze met links Sytze opnieuw in stelling brengt) op bijna dezelfde manier de 0-2 op zijn naam. Onze mannen speelden weer uitstekend samen, waren creatief in de aanval en stonden ook in de pittige individuele duels (Bram en Teun) hun mannetje. In de tweede helft speelde Jelmer op de rechtsvoor en nam Folkert de laatste manpositie over van Teun, zonder dat de tegenstander er wat van merkte. Moriaan scoorde halverwege de tweede helft de 0-3, waarna met nog een tegengoal van VSV de eindstand op 1-3 uitkwam.

De eerste drie potjes dus overtuigend gewonnen door onze E1, dat met de wedstrijd beter gaat spelen. Dat belooft wat voor dit seizoen!