Teamprestatie F1 zorgt voor gelijkspel

Na een wat wisselende voorbereiding, heeft onze F1 de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen tegen Olympia Haarlem met een gelijkspel afgesloten. In een wedstrijd die gelijk op ging werd het uiteindelijk 2-2.

Een half uur voor aanvang verzamelen, een goede warming-up en een peptalk van de coaches Guido en Robert. “Positie houden, samen spelen en gelijk alert en fel er tegenaan”. Dat is in het kort de voorbereiding op iedere wedstrijd van de F1. Waarbij plezier voorop staat, maar het belangrijk is dat we er als team voor gaan en iedere week proberen de punten te pakken.

Olympia bleek al snel ‘geen makkie’ te worden, het had een paar handige spelers die direct voor veel gevaar zorgden. Gelukkig hebben wij met onze vaste keeper Kyle een sluitpost die weet wat hem te doen staat, dat bewees hij al in de 5de minuut met een strakke redding. Langzaam kroop Alliance een beetje uit zijn schulp. Pepijn ging op links goed door, zette voor en Jasper Nieuwenhuizen miste maar net. Het spel golfde op en neer, maar achterin zorgden Bernard en Tijn ervoor dat iedere doorbraak van Olympia steeds vakkundig werd afgestopt.

Hierdoor kwam Mees in balbezit, deze paste handig door naar Jasper Nieuwenhuizen, hij bedacht zich geen moment, keek en met een strak schot zorgde onze spits voor de 1-0. Direct daarna, terwijl Alliance nog aan het nagenieten was, bleek Olympia net even alerter en handig pingelend zorgde een van hun spelers nog net voor rust voor de 1-1.

De rust werd goed gebruikt, de coaches zetten iedereen weer op zijn plaats en daardoor gingen we er weer lekker tegenaan. Al snel brak Bernard door over de flanken, zette goed voor en een schot van Lars werd nog maar net gekeerd. Alliance rook zijn kans en ging met steeds meer man in de aanval. Jammer genoeg wist Olympia hier handig van te profiteren en scoorde 1-2.

Wie nu denkt dat Alliance de ‘koppies’ liet hangen komt bedrogen uit. Juist nu werd er als team sterk gespeeld. Onze uitvallen werden steeds gevaarlijker, Jasper van Wees onderschepte gevaarlijke ballen en zorgde met zijn sterke schot direct voor dreiging. Een doelpunt kon natuurlijk niet uitblijven. Olympia kreeg de bal niet meer weg, hier wist Young Kon goed van te profiteren en net voor tijd zorgde hij voor het verdiende 2-2 gelijkspel.