Verslagen '07/'08

Op deze pagina:

F1 –F2 combinatie op Ter Leede Toernooi

Grote voetbalshow van Alliance F8

E3 ongeslagen kampioen!

F2 verrast Spaarnwoude in laatste 10 minuten

Bloemendaal E2 – Alliance E2 1 – 2

Verliezend Alliance F8 vecht voor iedere bal

Weer id laatste minuut: hoofddorp f1 – f1: 1-2

Mini’s 6 nog altijd ongeslagen

F2 kan stunt tegen Hoofddorp niet herhalen

F8 ondanks mooi combinatiespel toch onderuit

E2 verliest na een goede start

Hoofddorp MC1 tegen Alliance MC2

F1 gelijk tegen Hoofddorp

F5 is coach waard

F2 herstelt zich ...

F8 verliest van keeper

E2 Een spannende pot. Te weinig gekregen.

E1 3e plaats Easterclassic

E1 bekert verder na thriller tegen DSS

Alliance F8 wint soepel

Verslag van voor 23 maart?
Klik 'HIER'

Ook een wedstrijdverslag?
mail het naar webredactie@alliance22.nl


Verslagen '07/'08

Nuchtere analyses, droge feitelijkheden en natuurlijk epische wedstrijdbeschrijvingen.

Alhier:


F1 –F2 combinatie op Ter Leede Toernooi

De combinatie bestond uit de volgende line-up: Wesley, Bas Roos, Quirijn en Robbie en Nils, Jurgen, Marijn en Youri. Hela, zal de kenner zeggen, twee keepers? Jawel, Quirijn was dit keer een hangende rechtsbuiten en hij deed het fantastisch. Hij gaf aan in één toernooi meer gelopen te hebben dan tot nu toe het hele seizoen!

Het was natuurlijk even wennen met al die nieuwe gezichten en in de 1e wedstrijd stak de pechduivel weer de kop op. Een corner kwam keihard in Jurgen’s gezicht en hij was nog niet van de klap bekomen toen er een afstandsschot invloog. 1-0 voor Ter Leede. Daarna herpakten de mannen zich en we joegen Ter Leede over het hele veld na. Robbie lanceerde Youri en deze verder zo trefzekere spits koos helaas de verkeerde kant van de paal. Hij schoot ook nog eens in het zijnet, net als Robbie. Dat zat dus niet mee. Tegen zat het wel, want een ongelukkige verdedigende actie zette de Ter Leede voorhoede vrij voor Jurgen. Net daarvoor had Jur zich nog twee keer reddende engel getoond, maar nu was hij kansloos: 2-0.

Aan DIOS bewaren de F1-ers goede herinneringen en de F2-ers niet. Nils en Bas wisselden de linksback- en linksbuiten-positie. Bas deed het keurig en had veel plezier als linksback. Met veel elan werden de duels aangegaan en Youri scoorde uit onmogelijke hoek. Over de rechterflank zagen we gevaarlijke combinaties; Marijn en Robbie (de mid-mid) wisten elkaar goed te vinden en Robbie zette vervolgens Youri of Quirijn aan het werk. Vlak voor tijd wederom een pech-actie achterin en de strijd leek op 1-1 te eindigen. In de laatste minuut onderbrak Wesley een DIOS-aanval. Hij passeerde een tegenstander en stuurde Youri op pad.. Er stonden een of twee spelers beter opgesteld, maar hij ging weer daverend voor eigen succes in de korte hoek: 2-1 voor Alliance!

De derde wedstrijd moest gewonnen worden om nog voor het eremetaal mee te doen. We kwamen tegen SJZ door een gaaf doelpunt van Robbie voor. Nils omspeelde na een mooie pass van Bas en een lange ren prachtig de keeper, maar hij had helaas teveel vaart om nog tot scoren te komen. De corners van Quirijn en Marijn leverden steeds net geen goal op en als het dan aan de ene kant niet lukt… jawel, een onverdiende gelijkmaker werd ons deel: 1-1.

De slotpartij tegen Soccer Boys was zinderend spannend. Zij konden nog kampioen worden en wij konden bij winst de tweede plek zeker stellen. Het werd razend spannend. Na een verre pass van Wesley controleerde Youri de bal en hij lobde hem vervolgens keurig over de keeper heen. Slordig uitverdedigen zorgde voor de 1-1. De Soccer Boys hadden namelijk ook handige aanvallers. Vijf minuten voor tijd sneed Youri door hun defensie en scoorde de 2-1. In de laatste twee minuten werd de hitte onze gladiatoren echter te machtig. De voorsprong werd onnodig en – weer – onverdiend omgebogen in een 2-3 zege voor de – dat moet gezegd - nooit opgevende Soccer Boys.


Grote voetbalshow van Alliance F8

De afgelopen weken speelde Alliance F8 bij vlagen fantastisch maar de jongens waren niet altijd even gelukkig in de afwerking. Dan is het gewoon afwachten tot er een wedstrijd komt waarin de ballen niet nét naast maar juist net ín het doel vallen. Zaterdag was zo'n dag, de dag van uitblinkers Ties en Lars. Tevens een dag waarop een arme verslaggever zou kunnen overwegen zijn wedstrijdverslagen voortaan maar in Excel op te sturen.

In een heerlijk voorjaarszonnetje traden de jongens van Alliance F8 aan op het veld van Onze Gezellen in Haarlem-Noord. Met nog niet eerder vertoonde wilskracht werden de spelers van OG vanaf het eerste fluitsignaal overrompeld. Ties kreeg in het doelgebied van OG zijn ballen de gehele wedstrijd op een manier aangespeeld waarbij hij lekker uit de voeten kan. In de eerste minuut was het gelijk raak. In een beetje rommelige situatie bij OG schoot hij tussen vier verdedigers door de bal tussen de palen: 0-1. Ook Lars was zaterdag helemaal in zijn element. Met een pegel vanaf een meter of 25 was ook hij trefzeker: 0-2. Waar in voorgaande wedstrijden na snelle openingsgoals eenieder voor eigen succes ging bleven de mannen van Alliance nu goed overspelen. Tegen het mooie heen en weer tikken tussen Ties en Tijn had OG weinig in te brengen. Na een prima actie vanaf links was (volgens mij) Jannus die doel trof: 0-3. Bij dat doelpunt was het Finn die een paar spelers van OG naar zich toe trok en zo de ruimte voor Jannus wist te creëren. Ties probeerde in het doelgebied van OG steeds de bal goed af te schermen. Met weer een mooie balletje scoorde hij de 0-4. De grote achterstand leidde bij OG tot verlamd spel. Er ontstonden hachelijke momenten voor de goal van OG met soms wel drie vrijstaande spelers van Alliance. Uitermate actief was wel Jasper. Na een minuut of tien keeper te zijn geweest mocht ook hij als aanvaller zijn acties laten zien. Met een geweldige snelheid stoven hij én de bal op de keeper af: 0-5.

In de verdediging bleef Alliance waakzaam. Tijn bleef kappen, draaien en netjes overspelen. Justus ging er als laatste man steeds als een tijger in, een paar keer zelfs met een onvervalste sliding op de bal. En ook Lou speelde in wat zijn laatste wedstrijd was een sterke controlerende rol op het middenveld. Met een paar uitstekende passes naar de aanvallers. Nog net voor de rust was er weer een snelle rush van Lars. Hij ging een paar mannen voorbij en speelde vervolgens over naar Ties die met zijn killersinstinct weer precies op de juiste plek voor de goal stond: 0-6. Een vrije trap werd vervolgens laag in de hoek ingeknald door Lars: 0-7. In deze weelde stuurde Michel ook de mannen uit de verdediging en het middenveld stuk voor stuk naar voren. Daardoor kon Jesse zijn doelpunt meepikken. Na een pass van Jasper was ook hij succesvol. En alsof hij Makaay in eigen persoon was was het aannemen en meteen beheerst afronden: 0-8. Na een slechte uittrap van de keeper van OG was het weer Lars die doel trof: 0-9. In de tweede helft was OG kapotgespeeld. Finn pakte ook zijn doelpunt mee. Hij schoot hard en zuiver geplaatst de 0-10 binnen. Ties draaide nog een keer lekker om zijn as, zette de verdedigers daardoor op het verkeerde been en boem: 0-11. Het laatste doelpunt in deze grote voetbalshow kwam op naam van wederom Lars: 0-12.
Rob Broek

Top

E3 ONGESLAGEN KAMPIOEN!
Zaterdag was het zover: de E3 had het kampioenschap binnen handbereik, de hoofdprijs kon worden binnengesleept door winst op VSV E3, niet de minste tegenstander. Onze mannen hadden VSV al eens eerder in de voorjaarscompetitie verslagen in een nu al legendarische wedstrijd, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Vorige week was immers ook met die andere sterke kanshebber afgerekend: in een bloedstollende wedstrijd werd toen Bloemendaal op het laatste moment door onze jonge voetbalhelden op de knieën gedwongen. Gepannen begonnen beide teams aan de wedstrijd. In een aangenaam voorjaarszonnetje ontspon zich een rommelig duel, waarin geen van beide teams de overhand kreeg, maar waarin VSV feller was, net even eerder bij de bal, net wat fanatieker. En waarin VSV dus ook als eerste scoorde: 0-1! Eh, o ja, we moesten dit nog wel even winnen, zo leken onze mannen zich ineens te realiseren. Een aantal spelertjes ontwaakte al een beetje, er werd wat meer druk gezet, wat resulteerde in de 1-1 door Folkert. Maar vlak voor rust kwam een sullige klutsbal via het been van Sytze in het Alliancedoel terecht: 1-2 achter. Willem sprak onze mannen in de rust dan ook stevig toe: dat laten we ons toch niet gebeuren, dat we in deze cruciale wedstrijd tegen het eerste verlies van het hele seizoen aanlopen! Winnen die wedstrijd, ophouden met dat slome gedoe. En van de weeromstuit besloten onze mannen om de fameuze beginyell nu voor de start van de tweede helft ook maar eens een keer te doen, om goed wakker te worden. En dat werkte als een control-alt-delete: het hele team werd gereset en opnieuw opgestart en trok na de rust fabuleus van leer. VSV kwam er niet meer aan te pas: al heel snel was er de gelijkmaker van Jelmer, 2-2 uit een corner. En daarna weer Jelmer: 3-2 uit een corner, bal in 1 keer fraai op de slof. De E3 was soeverein, het samenspel ging lopen, er was inzet, er waren prachtige acties. Linkspoot Sytze maakte 4-2 door een boogbal met RECHTS over de keeper heen, Jelmer scoorde zijn derde, 5-2 door een prachtige boogbal via onderkant lat. Moriaan scoorde het slotdoelpunt. Door sterk doorgaan drukte hij de bal over de doellijn en rolde er zelf achteraan. Jelmer, Sytze, Moriaan, Folkert, Teun, Koen, Coen, Remco en Hugo: jullie speelden als kampioenen, we hebben genoten! De E3 is de terechte winnaar in deze poule, waarbij ze sterke teams als VSV en Bloemendaal een straatlengte achter zich laten, een heel seizoen ongeslagen zijn gebleven en – belangrijk – mooi en spannend voetbal laten zien en – nog belangrijker - als team enorm positief met elkaar omgaan. Dat zegt echt wel wat over de kwaliteit van dit ploegje jongens. En ik moet zeggen dat het fascinerend is om te zien hoe elk mannetje steeds meer uit de verf komt als speler, zijn eigen stijl en sterke kanten ontwikkelt, zijn rol heeft in het team, en hoe het team ook steeds meer een eenheid wordt. Hoofdklasse, here we come! En over inzet en kwaliteit gesproken: Willem en Rick ZEER bedankt voor jullie fantastische coaching!

Top

F2 verrast Spaarnwoude in laatste 10 minuten

Op één van de koudste ochtenden van deze seizoenshelft, wisten de mannen van de F2 er toch nog voor te zorgen dat de vele trouwe supporters en begeleiders het langs de lijn warm kregen. In eerste instantie leek het wederom een (onterechte) nederlaag te worden, maar door drie doelpunten in de laatste 10 minuten werd het een prachtige 2-3 voor Alliance. In de eerste helft kwam Spaarnwoude met 1-0 voor uit een corner, die zo snel werd genomen, dat de gehele verdediging, inclusief keeper Quirijn nog met andere dingen bezig was. In de rust werd afgesproken dat we nog meer op de aanval zouden gaan spelen en goed gebruik zouden maken van de wind. Wesley verzorgde de verdediging met Bas R en met een 4 mans middenveld (Tijn, Bas v G, Robbie en Joël) en één spits (Tim) lukte het goed om bij de goal van Spaarnwoude te komen. Slechts één keer kwam Spaarnwoude eruit en scoorde via een fantastische lob toch de 2-0. Even gingen de kopjes hangen, maar toen Bas R de eerste goal maakte (als verdediger nota bene), werd alles anders (2-1). Tim nam een corner en gebruikte goed de wind. Bij de eerste paal stond niemand waardoor de bal zo het doel in kon draaien. Ineens zag de wereld er anders uit, toen Jonte ook nog met een afstandschot de 2-3 maakte rolde iedereen over elkaar van blijdschap. Zo zie je maar weer dat je nooit moet opgeven. Een mooie opsteker en ook goed voor de stand. Met een beetje geluk kunnen we misschien nog 3de worden.


Bloemendaal E2 – Alliance E2 1 – 2
Een mooi revanche! Gezien de slechte 2e helft van de vorige week hadden we iets goed te maken. En jawel. We speelden een puike wedstrijd met goed combinatiespel. Joris had in de eerste helft bijna niks te doen. Na een aantal keer dichtbij een doelpunt te zijn gekomen, duurde het toch nog tot halverwege de 1e helft, dat we op voorsprong kwamen. Het werd een merkwaardig doelpunt, waarvan je het gevoel kreeg naar een balletvoorstelling te kijken.
De werd bal in het doelgebied van Bloemendaal gebracht en werd voor de neus van de keeper er uitgekopt, ingekopt en weer uitgekopt, ingekopt en weer uitgekopt. Alleen ging de bal nu naar rechts, waar Jeroen stond opgesteld en beheerst diagonaal de 0 – 1 binnen inschoot.
Even later gaf Jeroen een mooi steekpassje op Ricky, die de bal in één keer verlengde en de stand op 0 – 2 bracht. In de laatste 5 minuten ging het een beetje mis. Was het overmoed?
Spelers verlieten hun positie en gingen op avontuur. Daardoor ontstond er kluitjes van 3 á 4 Alliancers en leegtes zowel in de aanvalspunt en…. in de verdediging.
Na en paar gevaarlijke aanvallen van Bloemendaal werd het kort voor rust toch nog 1 – 2. Joris, die nog nauwelijks iets te doen had gehad , werd kansloos gepasseerd.
Na de rust pakten we de zaken weer goed aan. Over en weer kwamen er kansen. De verdediging had de handen vol aan de steeds gevaarlijker wordende Bloemendalers. Maar met Joris als goede sluitpost gaven we geen krimp. Gilles kreeg nog een paar goede kansen, maar was weinig gelukkig met zijn schoten. Er werd niet meer gescoord.
Waarschijnlijk was dit de laatste competitieduel van dit seizoen. Helaas heeft BSM volgende week i.v.m. de vakantie niet genoeg spelers. En wij hebben op het eigen veld niet genoeg ruimte om het duel eerder te spelen.
Hopelijk zijn we door deze laatste overwinning van de laatste plaats af. Want er werd dit seizoen over het algemeen goed gespeeld, alleen te weinig gescoord.
Een tevreden supporter

Verliezend Alliance F8 vecht voor iedere bal
Haarlem - Deze week deed het gemis van twee belangrijke spelers (Lars en Mees) Coach Michel kiest voor een tactiek die nog niet eerder was gebruikt. De opdracht was om via Jasper de ballen met een lange trap naar de aanvallers te brengen. Dat BSM geen gemakkelijk team is om te verslaan wisten de spelers van Alliance F8 nog maar al te goed. Enkele maanden geleden werd Alliance in de uitwedstrijd nog kansloos afgedroogd. Met het voordeel van de thuiswedstrijd gingen de Alliance-mannen er vanaf het eerste fluitsignaal af aan vol tegenaan.
Het spel werd lekker breed gehouden en niets wees erop dat het ook zaterdag weer een gemakkelijke pot voor BSM zou worden. Zowel Alliance als BSM kregen wat kansen in het begin. Finn zorgde als keeper al vroeg in de wedstrijd voor een mooie redding nadat een BSM-speler was doorgebroken. Kort daarna werd Finn wat ongelukkig met een bal die door zijn handen schoot wel geklopt: 0-1. Alliance liet zich niet imponeren door deze vroege openingstreffer en toonde veerkracht. Kort na de openingstreffer van BSM was het Jasper die met een strakke schuiver in de hoek de stand weer in evenwicht bracht: 1-1. De grote en snelle jongens van BSM deden naarmate de eerste helft vorderde steeds meer van zich spreken. En misschien dat een aantal spelers van Alliance het grote toernooi van donderdag nog in de benen had zitten. De meest gevaarlijke man van Alliance werd invaller Aron, een speler die een paar mannen voorbij kan en enkele onnavolgbare acties liet zien. In de verdediging hadden Tijn, Finn en Justus de handen vol. Ook Jesse, Jannus en Lou moesten vanaf het middenveld menigmaal te hulp schieten om BSM vroeg in de aanval te storen. Ondanks gedisciplineerd verdedigen werd toch de 1-2 gemaakt. Als laatste man wist Justus zeker in de eerste helft een paar gevaarlijke spitsen goed van de goal af te houden.
Met stevige spelers als Finn, Tijn, Aron en Jasper werden de duels met veel fysiek
contact uitgevochten: vechtvoetbal maar dan wel eerlijk. Aan het eind van de eerste
helft was er nog een bijna-goal van Ties, maar hun sterk spelende keeper was daar
nog net op tijd. Ook in de tweede helft waren er enkele gevaarlijke momenten met
kansen voor Ties, Jannus en Jasper. En ook Finn deed met een keihard schot helemaal
mee. Via een counter van BSM kwam de 1-3 tot stand. Daarna werd Alliance steeds meer teruggedrongen tot bij de eigen keeper. Jasper probeerde met de moed der wanhoop steeds de ballen naar voren te poeieren maar daar waren de aanvallers van Alliance toen al niet meer te vinden. Na weer een aanval van BSM schoot Jasper hard tegen een medespeler aan en de klutsbal belandde vervolgens wat onnozel voor de voeten van een vrijstaande BSM-er: 1-4. Ties liet zien dat hij behalve een echte goaltjesdief ook als keeper zijn mannetje staat: een paar klassereddingen! Tegen het einde van de wedstrijd werd het na een corner 1-5. Al met al een uitslag die geen recht doet aan het krachtsverschil. In deze wedstrijd waarin voor elke bal werd gevochten had Alliance eigenlijk wel een paar doelpunten meer verdiend.
Rob Broek

Weer in de laatste minuut: hoofddorp f1 – f1 (1-2)
De mannen van Hoofddorp zonnen op revanche. Dat doen ze al het hele seizoen en dat zal na vandaag niet minder zijn geworden. Daar zag het overigens de eerste tien minuten niet naar uit. We werden overlopen en Hoofddorp kreeg kans na kans. Jurgen en wat geluk sleepten ons er doorheen. Daarna kreeg Marijn greep op hun erg sterke linksbuiten en begonnen wij af en toe voor hun goal te komen. Teun’s schot miste echter kracht. Jesse en Nils begonnen steeds beter op te bouwen en kwamen soepel hun tegenstander voorbij. Kort voor rust wilde hun rechtsbuiten voorzetten, maar de bal dwarrelde keurig in de kruising. 1-0 achter bij rust.
In de tweede helft kwamen we steeds beter in ons ritme. Mattijs liep lekker het spel te verdelen vanaf de midden positie en Nils hielp Thomas om het goede dicht te houden. Marijn en Jesse gingen meer de aanval ondersteunen en aanvoerder Teun, Youri en Ties kwamen goed door, maar kwamen of net niet in schietpositie of ze hadden tijd tekort(*). Een corner ging er via Youri’s bovenbeen bijna in, maar even later schoot Mattijs goed op goal en we hadden geluk dat een verdediger de bal met de hand raakte, waardoor de keeper kansloos was. Het spel golfde op-en-neer, Jurgen deed nog een keer een prachtige redding en uiteindelijk kregen we in de laatste minuut een corner. In het besef dat een gelijkspel voor Hoofddorp wel verdiend was geweest, maar zeker ook al onze pech van de afgelopen weken meewegend, schrijf ik de laatste zinnen met veel genoegen: “Uit een prachtig geplaatste corner van Marijn knikte Nils perfect de 1-2 binnen. Zege voor Alliance ’22 F1”. En net als in oktober (3-4) sleepten we de overwinning in de laatste minuut uit een corner in de wacht.
Bravo mannen!!!
(*) het durrt sowieso vrij lang voordat een F1-speler vindt dat de schietpositie bereikt is. Het steeds nog even kappen of de bal verleggen is tot kunst verheven.

Mini’s 6 nog altijd ongeslagen
Na de gruwelijke teleurstelling van het in het water gevallen Bloemendaal-toernooi traden de jonge helden van mini’s 6 op woensdag 16 april aan tegen - en uit bij - de gevreesde mini’s van HFC Kennemerland. Gevreesd door velen wellicht, maar niet door mini’s 6. Ze kwamen scherp aan de start; aangevoerd door drie bevallige en toch stoere, blonde nymfen. Drie telgen – Lune, Fenna en Luca - uit de trotse Alliance voetbalgeslachten Miedema, Vissers en van Baarle. Zij stortten zich zonder angst in de kluit. Keeper Finley trotseerde de harste schoten en stormaanvallen, maar al in de 1e helft helft sloeg Jochem (de onstuitbare) toe. Een vlammend schot en de 0-1 was een feit. Ondertussen draaide onze driekwartlijn op volle toeren. Heldhaftige voorwaartsen als Mika, Jorrit en Omar.
De derde zoon uit het machtige Lagerweij-geslacht liet zien dat ook hij een bal kon plaatsen. Een briljante schuiver zorgde voor 0-2. Na een korte, maar verkwikkende pauze zag ik in de ogen van de spelers een onverzettelijkheid die mij met trots vervulde. Zij zouden de zaak nu af gaan ronden.
Al spoedig knalde Mees Lagerweij snoeihard de 0-3 uit een rebound binnen. Vervolgens – weer een familieband – tekende de jonge Mans Koeleman op een wel heel erg aan zijn grote broer Moriaan herinnerende wijze voor de 0-4. Het slotaccoord was weer voor Jochem, die de vijfde binnenknalde. Gelukkig – om de relatie met de hfc Kennemerland niet teveel op de proef te stellen – bleef het bij 0-5.
In mei wordt mini’s 6 uitgedaagd door DSS.

F2 kan stunt tegen Hoofddorp niet herhalen
In de eerste wedstrijd tegen het zeer sterke Hoofddorp was het de F2 gelukt om voor
een stuntje te zorgen. Dit keer leek een tweede stunt in de lucht te hangen.
Alhoewel Hoofddorp de eerste helft iets sterker was, (ruststand 0-2) kwam de F2 sterk terug. Er werd door het middenveld beter gestoord, waardoor er een paar kansjes kwamen. Achterin werd de verdediging met Wesley en Joël tijdelijk versterkt door Bas (Roos). Dit pakte goed uit en Jonte kon daardoor gevaarlijk worden op het middenveld. Met een lange pass wist Bas (R) Tijn te bereiken, deze passte de bal direkt door op Bas (van Geuns), die met links prachtig intikte. Hierdoor werd het nog even spannend. Robbie en Tim deden er alles aan om nog een goaltje te scoren, wat ook bijna lukte. Dit zou misschien niet helemaal terecht geweest zijn, maar op basis van de tweede helft wel mogelijk. Quirijn stopte nog een paar penalty´s,
waarna het in grote getale aanwezige publiek toch wel tevreden aan de koffie kon. Er wordt nu nog twee keer gespeeld tegen Spaarnwoude en DSOV. Bij 2x winst wordt de F2 misschien nog derde, wat een mooi resultaat zou zijn. Nog twee keer alles uit de kast dus.

Alliance F8 ondanks mooi combinatiespel toch onderuit
Alliance F8 begon gretig aan de uitwedstrijd tegen Olympia. De thuiswedstrijd een paar weken geleden had al laten zien dat dit team over een paar levensgevaarlijke spitsen beschikt. In de beginfase was het bikkelen en knokken van twee kanten. Met een paar fraaie acties van Tijn, Lars, Jesse en Mees liet Alliance zien er helemaal klaar voor te zijn. Er werd goed vooruit verdedigd en Olympia kon niets anders doen dan zich terugtrekken voor de eigen goal. Een paar corners van Alliance waren een gemakkelijke prooi voor de goed georganiseerde verdediging. Uit een van de eerste counters van Olympia werd het een beetje ongelukkig 1-0. Toch werd er goed verdedigd. Lou, Justus, Finn en Tijn verdedigden gretig op iedere bal. Mees, die overal aanwezig leek, wist een doorgebroken Olympia-speler meesterlijk de bal af te pakken. Het combinatiespel was ook deze week weer tip top in orde. Ties liet zien dat hij behalve scoren ook nog heel andere kwaliteiten bezit. Een gevoelig hakje
naar Finn zette de spelers van Olympia volledig op het verkeerde been. En ook Tijn ontwikkelt zich iedere week meer tot een getructe speler die geboren lijkt voor de schijnbeweging. Lars blijft altijd zijn vizier richten op het doel. Een vlammend schot werd nog gehouden door de keeper. Maar een zuiver geplaatst schot laag in de hoek was onhoudbaar: 1-1. Na wat ongecontroleerd verdedigen werd het echter toch weer 2-1. Daarna kon Jasper zijn moment pakken. Een slechte uittrap van Olympia belandde voor zijn voeten en dat werd direct pats boem 2-2. Alliance F8 rook de winst en perste er onder aanvoering van Jannus nog een waar slotoffensief uit.
Tijdens dat offensief ontstonden er gaten in de verdediging die door Olympia genadeloos werden afgestraft: 3-2. In de slotminuten werd door beide teams paniekvoetbal gespeeld en kwamen er nog volop kansen over en weer. En wat had Olympia een superkeeper in de goal staan! De meest ongelukkige speler in de laatste minuten was Finn die een paar keer gemeen onderuit werd gehaald en daardoor behoorlijk wat pijn moest verbijten.
Rob Broek

HFC E3–Alliance E2: 5–2
Een goede 1e helft en een zwakke 2e helft
Een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen goed aan de wedstrijd. Zeker het eerste kwartier waren we veel op de helft van HFC te vinden. Dat werd bekroond door een mooi steekpassje van Elvis op Gilles, die beheerst de 0-1 binnenschoot. Daarop leek HFC wakker te worden. Die mannen gingen steeds beter combineren en daarbij hebben zij een paar goede schutters in de ploeg, die de bal als een streep kunnen schieten. Eén van die schutters kreeg de tijd om aan te leggen en schoot met een prachtig schot de gelijkmaker binnen. Ik geloof, dat Joris nog een list verzon om het verrijdbare doel aan de kant te zetten, om verdere tegendoelpunten te voorkomen.. Maar het bleek de wind te zijn, die het doel liet rijden en naar de kant toe liet zwaaien..
Na de rust werden we totaal overklast , doordat de HFC ‘ers erg goed wisten te combineren. Bij ons kwamen de ballen bij een passje nauwelijks aan. Daarnaast speelde wij elkaar de bal toe alsof bal van glas was. De bal kreeg een hoog voorzichtigheidgehalte. Voortdurend werd die knikker veel te zacht naar een medestander geplaatst. Ook gewoon naar een tegenstander. De HFC ‘ers waren ook meestal feller in de duels en kwamen mede daardoor vaak aan de bal. Helaas kwamen wij weinig aan te pas. Het kon dan ook niet uitblijven, dat er tegendoelpunten zouden gaan vallen. In korte tijd vielen er 4 stuks en we keken tegen een 5-1 achterstand aan. Gelukkig kon Gilles zijn tweede doelpunt nog aantekenen en verzachtte de pijn tot 5-2.
Tip van de week: Volgende week tegen Bloemendaal. Vorige week in een oefenpot gemakkelijk gewonnen. Maar …… onderschat nooit je tegenstander!! Ga er voor !!


Top

Hoofdorp MC1 tegen Alliance MC2 (de leukste wedstrijd van het seizoen tot nu toe)

De speelsters van de MC2 hadden de moeilijke taak om te spelen tegen de ongeslagen kampioen Hoofddorp MC1 (15 gespeeld 45 punten). Het team van Alliance was enigszins gewijzigd en daardoor aangevuld met speelsters van de MC1. Ze waren goed tegen elkaar opgewassen en Alliance kwam door een paar counters gevaarlijk voor het doel. Ook onze keeper Lara verrichte een paar mooie safes. Je moet je bedenken dat Lara 1.40 meter lang is. Uit een van de counters scoorde Milou een schitterende goal. Je zag de meiden van Hoofddorp denken wat overkomt ons nu??? Maar daar hadden ze zelf een beetje voor gezorgd om op een spandoek ze zetten " We gaan het vandaag doen, Alliance verslaan, en worden kanpioen"!!!!! Het spel bleef heen en weer gaan en allebei de teams kregen kansen. Met de rust een 1-0 voorsprong wie had dat gedacht. Het mooiste om te zien was het plezier wat de meiden uitstraalde. Je zag hoeveel plezier ze er aan beleefden.
De tweede helft werd Alliance teruggedrongen en dit resulteerde in een mooie goal van Hoofddorp. Daarna dachten we dat Hoofddorp door zou stoten, maar het omgekeerde gebeurde. Alliance nam het heft weer in handen en dwong nog een paar mooie kansen af. Uiteindelijk bleef het 1-1. Een stand waar iedereen mee kon leven. Maar de eerste punten waren toch mooi afgepakt. Meiden nogmaals van harte met dit resultaat. Ik begreep van Norbert dat hij gaat proberen voor volgend seizoen dit team bij elkaar te houden. Ik denk dat er iets moois kan bloeien als dit gaat lukken.
Meiden van harte,
Tip van de week:
Probeer als je in de aanval gaat de verdediging op te laten schuiven naar de middenlijn. Het speelveld en de ruimtes worden hierdoor kleiner, daardoor minder loopwerk, en je zet de tegenstander sneller buitenspel.
Succes volgende week.

Top

F1 speelt thuis gelijk tegen Hoofddorp F1: 2-2

De start was denderend; direct vanaf de aftrap kwam er een speler van Hoofddorp alleen op Jurgen af die prachtig redde, waarna de jarige aanvoerder Thomas voor opruiming zorgde. De eerste vijf minuten kwamen we amper over de middellijn en leken we een sombere ochtend tegemoet te gaan. Marijn, Jesse en Thomas moesten vol aan de bak en we waren allen blij dat Jurgen een super-dag had. De ommekeer kwam echter snel: bij zijn eerste actie daverde Youri langs wat tegenstanders en knalde met links over. Dat gaf de burger moed en Teun, Mattijs en de – eveneens jarige aanvoerder – Ties begonnen mannetjes voorbij te gaan. De 1-0 leek dichtbij toen een schot van Nils door een verdediger van Hoofddorp vlak voor het doel met de hand werd weggeslagen. De scheids gaf echter een vrije trap ver van het goal af en uit de tegenaanval scoorde Hoofddorp de 0-1. Karakter kan men de F1 niet ontzeggen, want we gingen meteen weer naar voren. Na een fraaie solo van Jesse kreeg hij de bal met een uiterste krachtsinspanning bij Teun die handig intikte: 1-1. Helaas hadden ze een heel goede middenvelder die vlak voor rust daverend hard uithaalde en de 1-2 scoorde.
De tweede helft bood veel spektakel en was slecht voor de zenuwen. Hoofddorp miste kansen en bij ons was het probleem vooral dat (de iedere wedstrijd beter wordende) Ties, Mattijs en Teun steeds iets te lang aan het breien waren, nog eens opzij leggen, nog een keer kappen, zodat het schot eigenlijk nooit kwam. Het had 5-2 voor ons kunnen worden, maar net zo goed 1-5 voor Hoofddorp. Nils ging in de tweede helft achterin spelen en hij haalde erg veel weg, vooral na de 2-2 en wat Nils niet weghaalde werd door Jurgen gepakt. Die 2-2 kwam na weer een demarrage van commando Youri die Ties aanspeelde, die scherp voorzette (kwade tongen beweren dat hij naast dreigde te schieten) en vervolgens waren wij allen erg blij met de techniek van Teun, die de bal in een soort sprongetje achter de Hoofddorp-keeper tikte.

Top

F5 coach waard

Na twee nederlagen op rij was het zelfvertrouwen van de f5 selectie danig geslonken.
Interne praatsessies gevolgd door heuse schriftelijke aanwijzingen van een niet nader te noemen voetbalcrack moesten ervoor zorgen dat deze week eindelijk weer eens een overwinning werd behaald.
De f5 begon overdonderend en reeds na tien minuten konden de verontruste ouders aan de kant opgelucht ademhalen: reeds toen was een stand van 3-0 bereikt. Via goed overspelen, het veld breed houden en de nodige felheid werd de f1 van kennemerland tot op eigen helft teruggedrongen.
Aussputzer Maurits kon bij wijze van spreken een vrije ochtend nemen. Met een 5-0 ruststand werd reeds gedroomd van dubbele cijfers.Maar de tweede helft liet een wat ander beeld zien. Binnen korte tijd werd het 5-2 en werden aan de kant de witte zakdoekjes tevoorschijn gehaald.
De jongens gingen op dat moment echter als één team achter hun coach staan, wellicht vermoedden zij reeds dat de coach na een nieuwe nederlaag zijn conclusie zou trekken. Zodoende werd het de eindstand van 7-3 bereikt en kon ik de in de kantine geplande persconferentie afblazen :
De tekst daarvan had ik de afgelopen weken zorgvuldig opgesteld, maar de jongens hebben laten zien dat ze de coach waard zijn. Overigens hebben de spelers en coach van de F5 besloten voorlopig geen interviews meer aan het Haarlems Dagblad te geven vanwege dubieuze berichtgeving omtrent de f5 in de afgelopen weken.
De voorzitter van Alliance, de u welbekende Ben S. heeft mij echter gegarandeerd achter mij te blijven staan en dat er middelen aanwezig zijn de F5 volgend jaar nog verder te versterken,zodat wij met succes een aanval kunnen doen op de traditionele top 3 (F1, F2, en F3).
Een van de coaches van de F5.

Top

F2 herstelt zich van eerste wedstrijd tegen sterk DIOS

Na het pak slaag tijdens de thuiswedstrijd (2- 7), hadden we ons voor genomen om eens lekker revanche te nemen. Dit lukte slechts gedeeltelijk.
De eerste helft hielden onze mannen het goed bij. Er waren zelfs een aantal kansen, maar de uitstekende keeper van DIOS voorkwam een aantal keren een treffer.
De opdracht was om met iets meer spelers achter in te blijven, wat uitstekend werd uitgevoerd. Als Jonte naar voren ging, bleef Bas (Roos) achter, Wesley en Bas (van Geuns) deden hetzelfde aan de andere kant en Tijn wisselde goed af met Joël. Slechts eenmaal ging het fout en kwam DIOS in de gelegenheid om te scoren.
Ondanks het goede aanvalsspel van Robbie en Tim gingen we met (slechts) 1- 0 rusten. Zelfs keeper Quirijn kon dit doelpunt niet voorkomen. Ondanks de inspanningen van Wickeymoeder Natasja, konden we niet verhinderen dat DIOS in de tweede helft toch nog 3 x scoorde. Alliance kreeg ook nog wel een paar kansen, maar het zat dit keer niet mee met de afronding.
We hebben weer veel geleerd en we hebben gezien dat we van de koploper niet kunnen winnen, maar dat we best wel redelijk kunnen meekomen, als we goed ons best doen.

Top

Alliance F8 verliest van keeper

Haarlem - De topper tussen de beide koplopers Alliance F8 en Overbos was het aanzien meer dan waard. Over en weer leidden de strijd en het fanatisme van de jongens tot diverse kansen. Dat Overbos de volle winst pakte was voor het grootste deel te danken aan hun keeper, die een wereldpartij speelde.

Tegen Overbos beloofde het een echte topper te worden. De nummers een en twee van de ranglijst begonnen getergd aan de wedstrijd. Want de winnaar van deze pot maakt een grote kans aan het eind van het seizoen de kampioen te worden. De scheidsrechter had gevoel voor het belang van de pot en besloot de wedstrijd dan ook niet kapot te fluiten. Er mocht wel erg veel. Het fanatisme over en weer leidde tot een spannende pot. Michel schreeuwde de longen uit zijn lijf om de mannen fel op de bal te laten zitten. In de beginfase lukte dat allemaal prima. Het ver vooruit verdedigen van met name Finn en Tijn drong de spelers van Overbos terug tot vlak voor hun keeper. Al snel kwamen er mogelijkheden voor Alliance. De keeper van Overbos ontpopte zich gedurende de wedstrijd echter als absolute uitblinker. Waar mannen als Ties en Mees alleen voor de keeper normaal geen enkele moeite hebben de bal in de touwen te werken was het zaterdag allemaal niet gemakkelijk. Door de druk van Alliance werd het team van Overbos als het ware gedwongen om op de counter te spelen. Kreeg men de bal dan ging die rap naar voren en kon vooral hun levensgevaarlijke linksbuiten zijn acties maken. Al vroeg in de wedstrijd leidde zo'n snelle uitval van Overbos tot de 1-0.

Na de openingstreffer van Overbos begon Alliance wat paniekerig te spelen. De organisatie verslapte en het kluitjesvoetbal kwam terug. Michel bulderde de mannen direct terug in de organisatie. En weer kwam er enorme druk op het doel van Overbos. Na een wat onbesuisde actie van een Overbos-speler op Tijn werd de toegekende vrije trap op zo'n 10 meter van de goal maar net overgeschoten door Lars. De 2-0 kwam tot stand door verslapte concentratie in de verdediging. Keeper Jannus gooide de bal uit en alle Alliance-verdedigers stonden erbij en keken ernaar. Een van de aanvallers van Overbos reageerde wél alert. Net voor de rust was er nog een actie van Mees die weergaloos drie mannen van Overbos wist te omspelen. Maar ook toen was er weer die superkeeper die de bal tegen wist te houden.

De tweede helft verliep net als de eerste. Een sterk drukkend Alliance liep maar steeds tegen een muur van verdedigers van Overbos op. En met een aantrekkende wind kwamen schoten van de Overbos-mannen steeds dwarrelend op het doel van Alliance af. De 3-0 en 4-0 konden keeper Justus daarom niet helemaal worden aangerekend. Wel was er nog een klasseduik naar de rechterhoek van Justus die de bal daar direct klemvast had. Het tegendoelpunt van Alliance kwam eigenaardig tot stand. Een wat hoog geschoten bal door een van Overbos-verdedigers belandde, met dank aan de wind, over de keeper heen in de goal. Eindstand: 4-1.

Rob Broek


Top

Alliance E2 – Hoofddorp E3 0 – 1

Een spannende pot. Te weinig gekregen.

Ook vandaag zagen we weer een leuke spannende pot voetbal. In de eerste helft hadden we een sterke wind mee. Die wind was een behoorlijke medespeler voor degene, die hem in de rug had.

In de eerste helft hadden we met de wind mee afstand moeten nemen. Er waren mooie aanvallen en diverse kansen voor ons. Maar ook Joris moest een aantal keren kordaat ingrijpen. Hierdoor voorkwam hij zeker lijkende tegendoelpunten. Hij had het beduidend rustiger dan zijn collega aan de andere kant. De rust gingen we in met een 0 -0 gelijkstand.

De tweede helft was een stuk lastiger. Ook omdat we nu de wind tegen hadden. Toch lieten we ons niet inpakken. Aanvallen gingen over en weer. Kansen kwamen over en weer. Wie zou de winner gaan maken? De goal kon aan beide zijden vallen. Helaas vergiste onze beste verdediger zich in een bal, die hij wilde uit laten rollen over de achterlijn. Een tegenstander pikte voor de lijn toch nog de bal op, legde hem iets terug op een medestander, die de knikker met een fraaie boogbal in de verste hoek wist te prikken. Jeroen zat er nog wel aan, maar kon de bal niet voorlangs tikken. 0 – 1 Hoewel we één keer de hulp van de lat kregen, wist Jeroen soms op fabelachtige wijze zijn doel verder schoon te houden. De man in vorm.

Hadden wij niets meer in te brengen? Ja zeker !! De gehele tweede helft kwamen we voor de goal van de tegenstander. Vooral in de slotfase was het bij Hoofddorp “vrouwen en kinderen eerst” Tot op de doellijn moesten de Hoofddorpers tot het uiterste verdedigen. Maar het zat niet mee. Het bleef 0 – 1 voor Hoofddorp. Een gelijkspel was de juiste verhouding geweest.

Tip van de Week: Balcontrole. Eerst de bal in de voeten aannemen en dan pas schieten. In één keer schieten geeft een zeer grote kans op afzwaaiers. Niet bang zijn voor de bal. Veel spelers draaien zich om, als een tegenstander gaat schieten of simpel de bal plaatsen.

Een supporter


Top

E1 haalt 3e plaats op Holland Easter

De E1 begon met een soepele 3-0 zege op de schoppertjes van DWS E3. Die jongens trainen zo te zien louter in de snackbar en in de sportschool. Hun leiders stonden met de handen in de zakken tien meter in het veld sfeer te maken en waren niet te overtuigen langs de lijn te gaan staan (“dat maak ik zelf wel uit”). Toen een kamikaze op Koen doorging riep de leider verontwaardigd naar de – overigens zeer slap ingrijpende – scheidsrechter: “hij raakte hem niet eens”. Enfin, de tweede wedstrijd tegen Velsen werd een 4-0 zege, met een hattrick van Mischa. De derde tegenstander, RCH, leverde verwoed tegenstand. De E1 begon weer met een paar klassieke gemiste kansen en daar krijgen we de laatste weken steeds spijt van. Na de 1-0 van Bas werd het kort voor tijd 1-1 door een van richting veranderd schot. De laatste wedstrijd tegen de Engelsen van FC Red Street was weer een makkie. Hoogtepunt was een prachtige kopbal van Tristan, die de 1e dag in totaal 4 keer scoorde, uit een corner van Bas. De tweede dag begonnen we tegen WDS E1 in een sneeuwstorm. Het was 1 graad boven nul en het veld was bedekt met een dikke sneeuwlaag. Dat kwam het combinatiespel van de E1 niet ten goede. Koen lette een paar keer goed op en Dirk redde ook een paar maal, maar er viel weinig te genieten. De tweede wedstrijd was de belangrijkste in deze poule, tegen DWS E1. Een hard spelende tegenstander, die verder niet imponeerde. De eerlijkheid gebied te zeggen dat onze mannen in deze partij ook bepaald niet imponeerden. Er kwamen wel een paar kansrijke situaties, maar door matig aannemen werden het geen kansen. De domper kwam kort voor het einde. Uit een ten onrechte gegeven corner scoorden wij in eigen doel. Een onnodige en onverdiende nederlaag: 0-1. Vervolgens moest er weer een Engelse tegenstander bestreden worden: Upton Junior. De mannen knokten voor wat ze waard waren, maar erg soepel liep het niet. De speler van het toernooi (want zo mogen we laatste weken erg goed spelende Daniel wel noemen) maakte uit een afgeslagen corner met een geweldig afstandsschot het beslissende doelpunt. Daarna was het zaak de laatste wedstrijd, tegen DWS E4 winnend af te sluiten. Op die manier konden we de wedstrijd om de derde/vierde plaats spelen. Het begon zowaar beter te lopen en onder impuls van een werkelijk onvermoeibare Sem drukten we – dit overigens zeer sportieve team van - DWS naar achteren. Mischa opende de score en Koen mocht een penalty nemen toen Tijmen werd getorpedeerd. Koen miste, maar Tristan was zeer attent in de rebound (2-0). Tenslotte kreeg ook DWS een penalty (maar dat was een cadeau’tje). Glimlachend keken wij toe hoe Koen zijn zoveelste penalty in een week stopte.
De laatste wedstrijd toonde een herboren E1. De tegenstander PSCK had op doelsaldo de finale niet gehaald en maakte tot dan toe een zeer sterke indruk. Echter, vanaf de 1e minuut zette de E1 de tegenstander klem. Mischa was ontketend en Tristan scoorde op zijn aangeven de 1-0. Even later leidde een mooie aanval tot een voorzet van Tris, waarna Eimert met een doffe dreun de 3e plaats binnenhaalde. Gefeliciteerd mannen!!!!!!
E1 bekert na penalties verder na thriller tegen DSS
De tegenstander in de 4e bekerronde was de gevreesde hoofdklasser DSS. Hun goede positiespel zorgde ervoor dat Alliance werd teruggedrongen. Toch was de eerste grote kans voor de E1: Tristan schoot listig op de paal. De E1 moest ook erg wennen aan het 7 tegen 7 spelen. Bas en Dirk moesten alle zeilen bijzetten om zich staande te houden. DSS bleef goed tikken en was wat feller. Door een ongelukkige klutsbal werd het 0-1 voor DSS. Bijna maakte Tristan nog gelijk, maar na goed doorgaan schoot hij uiteindelijk net naast.
Na de rust tapten onze mannen uit een ander vaatje. Eindelijk zagen wij de felle bekerkoorts. Daniel had zijn tegenstander nu helemaal in zijn zak zitten en Tijmen gaf extra gas. Mischa kreeg een mooie kans en punterde net naast. Eimert buffelde over het hele veld en na een mooie aanval knalde Sem op de lat. Het werd steeds spannender en de E1 kreeg een hele serie corners. Even later viel toch de dubieuze gelijkmaker. Uit een corner werkte de DSS-keeper de bal in eigen doel. Maar was de corner over de achterlijn geweest? Tien minuten voor tijd werkte hun Daniel de bal uit de rebound van veraf prachtig met links in de hoek en het leek een gelopen race. Vlak voor tijd trapte Koen (over wie later meer) keihard uit. Hun uitstekende linksback wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar Tijmen werkte zich met een uiterste krachtsinspanning langs hem en wist ook nog prachtig scherp voor te zetten op Mischa, die hem hard en hoog met links inknalde: 2-2.
Penalties! Afgelopen maandag hadden E1 en E2 geoefend op penalties. Van de 24 penalties gingen er ongeveer 4 in. “Laten we hopen dat dit niet nodig is”, zeiden de trainers. Maar ja, de E1 heeft een keeper die heet KOEN. De 1e penalty werd goed in de hoek geschoten en Koen tikte hem naast. Daarna schoof onze Daniel beheerst in de hoek. Hun 2e penalty ging er perfect en snoeihard in en Sem maakte beheerst onze tweede. De derde penalty van DSS was hard, hoog en bijna onhoudbaar. Koen had hem dus niet klemvast, maar hij tikte hem net over de lat. Toen miste Eimert: ai, maar nog steeds 2-1 voor ons. De 4e penalty-nemer van DSS keek wat bezorgd naar de E1-Gomes… en inderdaad pakte Koen ook zijn goed ingeschoten penalty. Tristan hield het hoofd koel en benutte zijn penalty. E1 naar de 5e bekerronde!!!!!

Alliance F8 wint soepel
Haarlem - Ook deze week wist het team van Alliance weer de volledige 10 spelers op de been te brengen. De tegenstander DSK was enkele weken geleden al verslagen. Door vooruit te verdedigen werd het ook dit keer niet moeilijk.
Al direct na de aftrap bleek dat de alle mannen van Alliance er goed zin in hadden. Wekelijks worden er meer mooie individuele acties uitgevoerd. De foutjes die daar soms bij worden gemaakt leiden direct tot sturing door Michel vanaf de kant. Als verdediger Justus toevallig even een balletje terugspeelt wordt direct gecorrigeerd: "ballen naar voren!" En teveel pingelen op het middenveld leidt tot: "afspelen."
Alliance stond uitstekend in de organisatie en er blijkt steeds meer overzicht bij mannen als Tijn en Mees te ontstaan. Wanneer DSK aan de bal was kwam er altijd wel een Alliance-speler om de bal zo snel mogelijk weer in bezit te krijgen. Vooral Jesse ontpopt zich de laatste weken als de ultieme ballenafpakker op het middenveld. Ook onze diepste spits Ties bleek gretig als altijd. Hij begon als reserve en vroeg enkele malen aan Daan om snel in te vallen. Toen dat eindelijk mocht was het ook direct raak , via de paal: 1-0. Ook Jasper scoorde vroeg in de wedstrijd. Het
zicht van de keeper werd belemmerd door Ties en het schot van Jasper rolde daardoor tussen de benen door van de ongelukkige keeper: 2-0. Na dit doelpunt kon Alliance verder vrijuit spelen. Veel dreiging kwam in de eerste helft vanaf links met een aantal fraaie acties van Lars. Een loeihard schot van Jasper, wie anders, vanaf de middenstip werd ternauwernood gestopt. Een vrije trap van Finn was supermooi maar belandde helaas op de paal. Met veel druk op de goal was het uitblinker Jannus die met een geplaatst schot de 3-0 tot stand bracht. De 4-0 was weer een prachtgoal van Jasper. In deze fase van de wedstrijd kon de grote Alliance-show ongehinderd verdergaan. DSK had niets meer in te brengen. Tijn, Justus en Lou bleven bikkelen en verdedigden steeds verder vooruit. De actie van de dag van Tijn was een beeldschoon hakje dat loepzuiver geplaatst bij Lars aankwam. Op het middenveld waren er een paar mooie passes van Lou. Met een gericht schot kwam de 5-0 van de voet van Lars. En Lars bleef doorgaan. Met een vlammend schot in de kruising werd het 6-0. De mooiste goal kwam voor rekening van Jesse. Een handsbal van DSK leidde tot een vrije trap zo'n 10 meter van de goal. Jesse krulde de bal met veel gevoel over de muur heen: 7-0. En door Jannus werd het allemaal nog erger.
Na een rush kwam hij alleen voor de keeper terecht en koos de juiste hoek: eindstand 8-0
Rob Broek