Verslagen 07/08 t/m 22 mrt

Op deze pagina:

Lat en paal zitten F2 in de weg tegen OG

E1 wordt vastgehouden door Haarlem

F1 verliest van HFC

Revanche van de E2

F8 wint in kansenfestijn

F2 zet goede reeks voort

BSM E1 – Alliance ’22 E2: 5 – 0

E3 hotseklotsend naar de overwinning

F2 haalt verrassende overwinning op Hoofddorp

F8 laat zich door griepgolf niet uit het veld slaan

E1 wint, ook op kunstgras

F1 gelijk tegen Overbos

B1 verslaat SCW

E3 ontketend tegen VSV

E2 heeft te weinig gekregen

F1 neemt revanche op VVC

Zinderende spanning bij de E1

F2 te sterk voor KHFC

E8 Goede start

F8 wint met dubbele cijfers

F2 Goede start bij OG

F1 Strijdend ten onder bij HFC

E2 levert strijd tegen RCH

E3 al weer ongeslagen

B1 wint van Terrasvogels

E1 heeft goede generale

Op zoek naar een verslag van voor de winterstop?
Klik 'HIER'

Ook een wedstrijdverslag?
mail het naar webredactie@alliance22.nl


Verslagen '07/'08

Verslagen t/m 22 maart:


Lat en paal zitten F2 in de weg tegen Onze Gezellen
Na een paar wedstrijden het geluk aan onze zijde te hebben gehad, zat het afgelopen zaterdag een keer tegen. Na een zeer matige eerste helft tegen een vechtlustig en fel spelend OG (en een 0 - 2 achterstand bij rust), kwamen onze jongens heel goed terug in de tweede helft. Joël, Wesley en Jonte gooiden achterin de boel op slot en het middenveld met Bas (Roos), Robbie en Bas (van Geuns) zorgden voor de ene kans na de andere. Met Tim ( net terug van vakantie) in de spits werd het echt gevaarlijk voor de goal van Onze Gezellen. Onze keeper Quirijn kon het de tweede helft rustig aan doen. Ook met Tijn op het middenveld bleef Alliance aandringen. Na enkele gemiste kansen, waarvan één voor open doel, viel eindelijk de aansluitingstreffer. 1-2 ( een prachtige afstandschot van Bas Roos) met nog een minuut of 10 te spelen gaf toch nog mogelijkheden. In deze 10 minuten schoot " het kanon " ( Bas Roos) de F2 bijna naar een gelijkspel, hij trof echter wel 4 keer paal en lat. Onze Gezellen stond te trillen, maar helaas het bleef toch 1-2. De tweede helft geeft veel goede hoop voor de volgende wedstrijden, maar dat het in deze poule moeilijker wordt dan in de poule van het najaar, waarin we kampioen werden, is wel duidelijk.

Top
E1 wordt door Haarlem vastgehouden op 1-1
Dat is niet alleen beeldspraak, over dat vasthouden. Haarlem E3 was duidelijk niet van plan zich nog een keer met 6-0 te laten inzepen. Ieder duel pakten ze hun tegenstanders met twee handen vast en er werd zelfs een keer nagetrapt. Vooral hun opgefokte nummer 4 leek verliefd op Mischa. Hij hield zijn handen geen moment thuis en ook zijn mond niet stil (de hele wedstrijd fluisterde hij lieve woordjes als ka….hoe. in Mischa’s oren). In zo’n stevige wedstrijd werd Eimert flink gemist. De jonge scheidsrechter Bram deed het prima en had zijn handen vol, maar al die geniepigheidjes, die luid werden aangemoedigd door de Haarlem-aanhang, zijn lastig te zien voor een scheids.
Toch hadden onze mannen zeker in de eerste helft de beste kansen. Tijmen was zodanig op dreef dat ie voor de toch wat jongere Haarlemmers niet te houden was. Tristan en Mischa hadden echter een paar keer net pech met intikkers. Achterin hielden Bas, Dirk en Daniel het redelijk gemakkelijk dicht. In de 2e helft werd Haarlem gevaarlijker en zelfs de grote Koen moest een keer vissen. Het werd een levendige, felle tweede helft waarin na veel moeite Tristan de 1-1 scoorde. Er werden nog schoten van o.a. Sem gekraakt en een doelpunt van Mischa werd afgekeurd. Ook Koen moest nog flink aan de bak en beide partijen schoten op de paal. Net als vorige week had hier meer in gezeten!!!

Top
F1 verliest van HFC F1 1-5:
Ter ere van Youri’s 9e verjaardag zouden wij gehakt van HFC maken. Helaas werkte het goed spelende HFC daar niet aan mee. Toch ging de eerste helft aardig gelijk op en kregen beide partijen goede kansen. Teun en Ties dribbelden er frank en vrij op los en door het midden gingen Mattijs en Nils af en toe lekker door de HFC-defensie heen. Door een goed schot (dat er wat ongelukkig in ging) van hun sterke linkspoot kwamen we echter op 0-1 achter. Net voor rust werd het 0-2 door een eigen goal. Niemand liet de koppies hangen en in de 2e helft gingen we moedig in de aanval. Youri stormde keer op keer mee naar voren, waardoor Thomas en Jesse steeds vaker moederziel alleen stonden tegen een witte overmacht. Twee keer werden we keurig uitgecounterd en heel vaak wist een van de dappere verdedigers er nog een teen tussen te krijgen. En Jurgen: die liep weer dapper uit en hij had een fantastische redding in de 2e helft.Vlak voor tijd zagen we dan uiteindelijk het verdiende tegendoelpunt. Marijn legde de bal mooi in de loop van Ties, die zijn eerste Alliance-goal scoorde en lekker tegen zijn oude club. Die ging tevreden naar huis. Helaas ging er nog een laatste goal (binnenkant paal, het zat ook niet mee) in de laatste minuut in. De jarige verliet vervolgens – hyperventilerend – het veld. Hij was geheel leeggeknokt net als al zijn kornuiten. Volgende week, mannen, op het Bloemendaal-toernooi, krijgen we een herkansing.


Top
RCH E1 – Alliance’22 E2 3 – 5
Een mooie revanche
Allereerst wil ik iets rechtzetten. Vorige week had ik geschreven, dat we met 5 – 0 verloren hadden. Dat was een doelpunt te veel. Het werd 4 – 0.
Ook had ik in dat verslag allerlei adviezen in de “tips van de week”. Wat bleek in deze wedstrijd tegen RCH; alles is begrepen, toegepast en uitgevoerd.
Er werd met grote ijver gespeeld, met fantastisch spel. Alles klopte. Balcontrole, vrijlopen, geen kluitjesvorming, niet afwachten, de vrije man aanspelen, combinaties. Werkelijk alles. Wat een power !!
Dat was niet de verwachting, omdat we nog steeds zeer gehandicapt aan de strijd begonnen. De geblesseerde Ricky op het doel. Max ziek en Benjamin ook afwezig.
Sommige spelers dachten daardoor de wedstrijd al verloren te hebben. Van deze timide houding heb ik in de wedstrijd niets meer terug gezien.
Het liep meteen goed. Al vrij snel kwamen we door een prachtig diagonaalschot van Jeroen op 0 – 1.
Hoewel RCH vaak erg gevaarlijk voor ons doel kwam, lukte het hen maar niet de gelijkmaker te scoren. Na een opgelegde scoringskans van RCH gingen wij in de tegenaanval.
Heel professioneel kapte Gilles een verdediger uit een scoorde beheerst de 0 – 2 binnen.
Het kon niet op met onze aanvallen. Nadat de bal eerst bij ons de bal op de paal en de lat terecht gekomen was, waren onze voorwaartsen weer succesvol. Nu was het Joris die de 0 – 3 met de buitenkant van de schoen de 0 – 3 binnenknalde.
De spits van RCH stond vaak de bal af te wachten voor de neus van Ricky. Eindelijk kreeg hij zijn kans. Hoewel het hem nog moeilijk werd gemaakt door onze jagende verdediging, maakte hij de achterstand wat kleiner. 1 – 3.
“Doorgaan, mannen !!”, dachten wij aan de lijn. En dat deden ze. Mooie combinaties brachten steeds gevaar bij het doel van de tegenstanders.
In een aanval ving Jeroen de bal op en bracht ons met een droog schot ons op een 1 – 4 voorsprong.
In de rust kregen de jongens van RCH met een soort wasbord de instructies om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Daar leek het de eerste 5 minuten wel naar. Maar al gauw pakten we het goede spel van de eerste helft weer op. Dat neemt niet weg, dat RCH kort na elkaar de spanning in de wedstrijd weer terug bracht. Door twee doelpunten kwamen zij halverwege de tweede helft op 3 – 4. Dat werd toch een beetje billenknijpen. Maar wij hebben Gilles. Zou hij zijn gemiddelde van het paal/lat schieten nog gaan verbeteren? Hij kon de bal mooi vrij spelen, de paal miste (geintje natuurlijk) en de stand beheerst op 3 – 5 bracht.
De RCH-ers bleven gevaarlijk aanvallen. Maar wij ook! Bijna had Waldo er nog eentje bij gemaakt. De keeper was al gepasseerd. Een verdediger kon de bal ternauwernood op de lijn stoppen.
Een absoluut verdiende overwinning door het mooie open samenspel. De aanvallers deden goed werk, maar ik wil ook de verdedigers weer noemen. Evenals vorige week leverden zij fantastisch werk. Zij knokten erg hard, waardoor zij vele kansen van RCH om zeep hielpen.
Tip van de week:. Ga zo door !!!
Een supporter.

Top

Alliance F8 wint in kansenfestijn

Haarlem - Een wat verontrustende mail van Daan dat Onze Gezellen een altijd gevaarlijke tegenstander leidde tot een geconcentreerd spelend Alliance F8. OG liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. De eindstand bleef uiteindelijk beperkt tot 4-0, maar gezien het krachtverschil tussen de teams was een grotere uitslag heel goed mogelijk geweest.

Met 10 spelers had Alliance deze week weer een volledige bezetting. De opdracht aan de spelers was even kort als helder: hou vast aan je positie en schiet als je kan. En dat was gezien de gretigheid van de mannen niet tegen dovemansoren gezegd. Tegen een wat mat spelende verdediging van OG kwam Ties direct in zijn spel. In de beginfase dribbelde hij een paar keer gemakkelijk langs de verdedigers van OG en kreeg daarbij drie scoringskansen, die alle maar net naast gingen. Na een prachtige pass van Mees op Ties, met veel overzicht gespeeld, haalde deze voor de verandering eens ongenadig uit: 1-0. Een van de grote verschillen tussen de teams op het veld was dat er bij Alliance nu meerdere spelers met een snoeihard schot in de benen rondlopen. Want waar het aan het begin van het seizoen toch hoofdzakelijk Jasper was met het knallende schot doen Tijn, Finn, Lars en nu dus ook Ties daarin helemaal mee.

De verdediging en het middenveld van Alliance hadden een gemakkelijke ochtend. Bij de keepers Finn, Lou en Justus was het, bij gebrek aan doelpogingen van OG, toch vooral proberen warm te blijven. Op het veld was het gemakkelijk verdedigen met de klasse van Jesse en Tijn, welke laatste de kunst van het afschermen van de bal goed beheerst. Na de snelle voorsprong was het duidelijk dat Alliance F8 er een flitsende pot van wilde maken. De mannen bleven schieten, alleen te vaak net te ver van het doel af zodat de keeper de ballen tegen kon houden. Jannus maakte net voor rust de 2-0 na een slordigheid in de verdediging van OG. Door er vol in te gaan was er voor de keeper van OG geen houden aan.

In de rust gaven Daan en Michel de nodige aanwijzigingen om nóg beter te gaan spelen: meer overspelen, de zijkanten benutten en vooral niet op een kluitje gaan staan. Jasper pakte in de tweede helft zijn goal mee na een mooie actie. Met zijn hoge snelheid gebruikte hij de vrije ruimte aan de rechterkant en stormde zo alleen op de keeper af. Zijn schot werd in eerste instantie nog gestopt door de keeper die dit met gevaar voor eigen leven deed. De terugvallende bal kon Jasper gemakkelijk in het net laten verdwijnen. Daarna bleef het één groot kansenfestijn. Ook Jesse probeerde het een keer met een schot, zo hard dat zelfs zijn schoen uitvloog. Finn was degene die uiteindelijk met veel gevoel en beheersing de 4-0 tot stand bracht.

Rob Broek

Top

Alliance F2 zet goede reeks voort tegen DSOV

Na een goede serie is het altijd weer wachten op het moment dat het een keer fout gaat. In de uit wedstrijd tegen DSOV was alles aanwezig om dat een keer mee te gaan maken. Marcel ( 50 % van het begeleidingsduo) en Tim (onze onnavolgbare spits) waren afwezig, in een oefenwedstrijd tegen dit team waren we een keer eerder niet verder gekomen dan een gelijkspel en DSOV was in de najaarscompetitie ongeslagen kampioen geworden. Echter wederom waren onze mannen niet van plan om nu al punten te gaan verliezen.
Met een 3-1-3 opstelling als uitgangspunt werd er in de eerste helft uitstekend gespeeld. De bal werd snel veroverd, er waren individuele akties en er werd goed overgespeeld. Halverwege de eerste helft ( de tegenstander was nog nauwelijks op onze helft geweest) gaf Wesley een prachtige pass op Bas ( van Geuns), die zich geen seconde bedacht en uithaalde met zijn ´chocolade been´ . De keeper raakte de bal nog iets aan, maar kon niet verhinderen dat Alliance op een verdiende 0-1 kwam.
Er kwamen nog meer kansen, maar pas in de tweede helft (na het nuttigen van de consumpties van Wickey vader en vervanger van Marcel als coach: Arthur) liep Alliance uit naar 0-2. Uit een corner wist Jonte , die deze dag echt overal was, de bal achter de keeper te mikken. Even kwam DSOV nog terug in de wedstrijd (1-2) , maar dat was meer omdat iedereen bij ons in het team graag wilde scoren en we daardoor iets te weing verdedigers hadden.
We waren dan ook best opgelucht dat we na het laatste fluitsignaal Marcel en Tim konden bellen, dat we met winst naar huis zouden terugkeren. Volgende week het lastige Onze Gezellen, maar als we weer met dezelfde inzet spelen, dan moet ook deze wedstrijd goed kunnen aflopen.

Top

BSM E1 – Alliance’22 E2 5 – 0 Verdiend, maar niet weggespeeld

Een zeer gehavende E2 moest aan de bak tegen het sterke BSM. Twee belangrijke spelers waren geblesseerd en konden helaas niet meedoen. We moesten de hulp inroepen van een pupil uit de F4, Jan Parmentier, die zojuist een wedstrijd met zijn eigen team in de benen had.
Om maar gelijk met complimenten te beginnen; Jan speelde een zeer verdienstelijke partij in de spits.Helaas had hij een sterke keeper tegenover zich, want hij kwam een paar keer dicht bij een doelpunt.
Het was gelijk duidelijk, dat BSM een zeer wilskrachtige sterke ploeg heeft, met een paar schutters van formaat en kopsterke mannen voorin. Achterin bij hen, stonden ook al een paar sterke spelers, incl. de keeper.
Wij zouden weinig in te brengen hebben. Maar ……, vergis je niet !!
Ook wij kregen de kansen. Soms door prachtig mooi combinatiespel. Alleen in het laatste stukje gaat dan toch net weer mis. Tot halverwege de eerste helft kon het eerste doelpunt aan beide kanten vallen. Maar zoals eerder gezegd, zij hadden een ploeg met doorzetters en passeerden als eersten de doellijn voor de 1 - 0.
Joris stond goed te keepen, maar kon toch niet verhinderen, dat even later BSM met een harde schuiver in de verste hoek de 2 – 0 maakten. Zie ook tip 1.
Het gekke is, dat het publiek constant het gevoel had, dat een tegendoelpunt er aan zat te komen. Maar dat gebeurde niet.
Het beeld van de tweede helft was niet anders dan de eerste helft. Een sterk BSM tegenover een goede E2 van ons. Ook nu creëerden we kansen, maar we missen net dat beetje geluk en een afmaker.
Jeroen had een paar goede reacties, maar kon ook niet verhinderen, dat BSM nog drie keer raak zouden schieten. 5 – 0 werd de einduitslag.
Een verdiende nederlaag. Maar we werden zeker nier weggespeeld.
De absolute uitblinkers vond ik deze week Jesse, Waldo en Elvis. Zowel verdedigend en in opbouwende zin waren zij de stuwende krachten. Mijn complimenten.
Tips van de week:
- Vaak wordt er afgewacht hoe de situatie zal aflopen. Dat moet je zeker niet doen met sterke schietgrage tegenstanders. Stap er in!! Laat ze niet schieten !!
- Afgewacht wordt er ook, als wij van achter uit gaan aanvallen. Dan zie je de voorwaartsen, zoals de buitenspelers stil staan, om dan te dicht bij de opkomende man met de bal te komen staan. Loop weg naar voren !!
-De bal controleren. Laat die bal niet eerst voorbij schieten, zodat je er niet achter aan moet hollen. Vang die bal op en ga snel door !!
Ook niet een bal in één keer willen schieten. Tenzij het niet anders kan.
Een supporter

Top

Alliance E3- DIOS E2: hotseklotsend naar de overwinning

Wat was het prachtig vorige week tegen VSV, de lente leek zowaar wel te beginnen, wat een magistrale wedstrijd legde onze E3 daar op de mat! Dat voetbal bij de E-tjes al zo spannend, fraai, oogstrelend, adembenemend bij vlagen kan zijn….de lyrische supporterschare raakte er maar niet over uitgepraat.
Maar affijn, deze week was het weer back to reality, met de noppen op een hard bevroren hobbelveld, de knietjes in de snijdende poolwind, tegen DIOS E2. DIOS kende geen echte uitblinkers, wel een stel goede verdedigers, en liet een nogal chaotisch en onvoorspelbaar spelpatroon zien, wat ze lastig te bespelen maakte.
Onze E3 was deze week ook niet echt bij machte om er hun fameuze samenspel en flitsende individuele acties tegenover te zetten. Wat zich ontspon was een soort hotseklotswedstrijd met veel balverlies en rommelig spel aan beide kanten. Het hard bevroren veld hielp ook niet echt mee om onze mannen in hun spel te laten komen.
Toch was onze E3 zelfs in deze vorm wel de sterkere ploeg. Al snel was er de 1-0 door Jelmer. De individuele klasse van onze spelers stak bij vlagen gelukkig wel de kop op: zo was er een prachtige kopbal van Coen uit een corner, op de lat. Vlak voor rust legde Moriaan de bal beheerst in het net: 2-0. Coach Willem husselde nog wat in de opstelling om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar de DIOS-spelers bleven goed verdedigen en kwamen vooral met hun corners zelfs nog wel eens gevaarlijk uit de hoek.
Gelukkig maakte Moriaan meteen na rust 3-0 na goed doorzetten van Jelmer, en kopte diezelfde Jelmer uit een corner van Folkert al snel de 4-0 binnen. Na de 5-0 van Moriaan scoorde DIOS zowaar nog tegen, maar de laatste goal was toch voor onze mannen: Coen maakte het af op 6-1. Rommelige wedstrijd, maar wel een degelijke en verdiende overwinning tegen een lastig te bespelen tegenstander. En nu op naar de kraker tegen koploper Bloemendaal!

Top

F2 haalt verrassende overwinning op Hoofddorp F2
Afgelopen zaterdag speelde Alliance F2 tegen het op papier veel sterkere Hoofddorp. Onze mannen hadden echter wel zin in een stuntje na de 7-2 nederlaag tegen DIOS. We hadden onderling afgesproken iets meer vanuit de verdediging te spelen en Hoofddorp weinig kans te geven om de bal over te spelen, oftewel " met zijn allen er boven op". Dit lukte uitstekend en er werd echt keihard gewerkt. Het middenveld met Tijn en de twee Bassen jaagde op de bal, in de rug gesteund door Jonte, Wesley ( die met zijn nieuwe schoenen de bal steeds de goede kant op schoot ) en Joel. Als er van ver toch op goal geschoten werd was er ook Quirijn nog , die vooral bij een paar corners tot het uiterste moest gaan. In de spits wachtten Robbie en Tim ( afwisselend ) op kansen voor een goaltje. Regelmatig kwamen we er door heen en boven verwachting ontstonden er kansen. Eén van de kansen werd op aangeven van Jonte prachtig afgewerkt door Tijn. Met zijn linkerbeen schoot hij verrassend in het doel. Dit tot grote schrik van de tegenstander. De tweede helft kregen we zelfs nog meer kansen. We kwamen bij een paar corners nog wel in gevaar maar dankzij ieders inzet bleef de 1- 0 op het scorebord. Een mooi resultaat, waardoor de F2 weer een beetje meedoet voor de bovenste plaatsen. Na drie sterke tegenstanders krijgen we nu twee makkelijkere, maar juist dan moeten we niet verslappen. Goed gedaan mannen, op naar de volgende wedstrijd!

Alliance F8 laat zich door griepgolf niet uit het veld slaan
Haarlem - De griep sloeg deze week toe in het team van Alliance F8. Lou, Finn en Jesse lagen geveld op bed en dat was toch wel even schrikken. Om toch met volwaardig team aan de aftrap te kunnen beginnen was Yong Kon gevraagd om mee te doen. En dat bleek uiteindelijk een speler die zowel op het middenveld als in de spits prima tot zijn recht komt.
Olympia F7 kon geen moment imponeren en liep vanaf de aftrap al direct achter de feiten aan. Alliance kreeg dankzij de zwakke organisatie in de verdediging van Olympia veel kansen maar sprong daar slordig mee om. Er waren doelpogingen van Lars, Jannus, Jasper, Mees en Ties. Maar de bal wilde er maar niet in. Net voor de rust maakte Alliance toch de 1-0. Yong Kon kwam alleen voor de keeper terecht en schoot keihard in. De verdediging van Alliance met bikkels als Tijn en Justus had de gehele wedstrijd geen moeite met de aanvallers van Olympia.
In de tweede helft waarschuwde Daan, die de rol van coach op zich had genomen, voor felle zon tegen. Alliance kwam steeds beter in de wedstrijd. Zowel Mees als Lars lieten een paar mooie acties zien. Ook in de tweede helft kwamen er volop kansen en wilde het de spitsen maar niet lukken de bal het doel in te krijgen. Even was er een discussie tussen Lars en Jasper wie een corner zou nemen. Lars nam de hoekschop en Yong Kon was er bij de eerste paal als de kippen bij: 2-0. Kort daarna was het Ties die tussen twee man door wist te glippen en met zijn schot de 3-0 tot stand bracht.
Net voor het eind van de wedstrijd kreeg Olympia nog de mogelijkheid de eer te redden en in een wat rommelige situatie een doelpuntje mee te pakken: 3-1. Maar op dat moment was de wedstrijd natuurlijk al lang gespeeld. Daarna in de ijzige kou strafschoppen nemen, jacks en broeken aan en vervolgens zo snel mogelijk thuis de warme kachel opzoeken. Om maar niet ook ziek te worden.
Rob Broek

Top
DSOV E1 uit, kunstgras, 7 tegen 7 en toch winnen!
De eerste twee minuten glommen de trouwe E1-supporters van trots. Wat een flitsende start, uit mondend in een prima demarrage van Tijmen en een schot in het zijnet. Net als de spelers dachten wij dat het wel vanzelf zou gaan. Het stond dus al snel 1-0 voor DSOV, want deze polderjongens dachten hier duidelijk anders over. Gelukkig was Koen weer goed wakker vandaag en er waren meer spelers die af en toe vlamden. Zo zagen wij Dirk een paar keer naar voren rennen en een keer speelde hij met links Tijmen prachtig in de diepte aan. Eenmaal werd onze jonge, blonde held gestuit, daarna sloeg hij keihard toe: 1-1. Even later kreeg Daniel een zee van ruimte op rechts. “Gaan, kerel”, smeekten zijn vader en ik. Hij dribbelde op zijn dooie gemak verder en gaf een – ogenschijnlijk – kansloze hoge bal voor het doel. Daar bleek op het moment supreme toch juist Mischa te arriveren, die de bal achteloos met zijn binnenkant in het net legde.
Na de pauze bleef Alliance een licht overwicht houden, maar bij een paar van de helden van de strijd tegen Zandvoort waren de spieren wat stram. Het wilde maar niet flitsend worden. Via een aardige kluts kwam de bal in de voeten van Mischa, die ijzig kalm afrondde. Daarna kwam DSOV via een prachtgoal nog terug tot 2-3, maar verder leed bleef ons bespaard.
Top
F1 bij Overbos uit 3-3
In de ijzige kou, maar bij een lekker zonnetje vloog de F1 uit de startblokken. We moesten 7 tegen 7 spelen en dat ging ons prima af. Helaas ging het Overbos ook prima af en het werd dus snel spannend met veel kansen over-en-weer. Net als vorige week was onze 1e helft weer erg sterk. Jesse en Nils worden met de week weer sterker en Mattijs en Thomas zijn al wekenlang in een grootse vorm. Vooral het van achteruit opbouwen zag er af en toe fraai uit. Teun en Marijn boden zich goed aan en Youri had een paar onnavolgbare voetbewegingen in huis. Verder wordt Jurgen steeds beter in het uitlopen als er iemand alleen op hem af komt. Dat komt natuurlijk ook door het goede spel van de tegenpartij en door af en toe minder goed verdedigen: hij krijgt erg veel gelegenheid tot oefenen. Hij maakt de hoeken afgrijselijk klein en ze schoten steeds net naast of tegen hem op. Na een mooie aanval scoorde Mattijs de 0-1. Vervolgens misten we (maar ook Overbos) een paar goede mogelijkheden totdat Jesse uit een corner de 0-2 in knalde.
Na de pauze had Teun een eveneens onnavolgbare schijnbeweging, waar Jur helaas niet op rekende en even later was een fraai schot vanaf de zijkant de verdediging ook te machtig: 2-2. Overbos rook bloed en ging met man en macht naar voren. Dat is niet slim, want wij beschikken over Mattijs die – na een pass van Ties - vanaf eigen helft met de bal vertrok en fraai in de bovenhoek knalde. Toen moesten we echter nog 10 minuten en dat werden lange minuten voor de F1-supporters. Uiteindelijk moest Jurgen 1 keer zwichten bij een doorgebroken speler: 3-3. Jammer, het was voor Overbos niet onverdiend, maar er had voor ons iets meer in gezeten.
Top
Alliance B1 / SCW B1 – uitslag: 2–0
zaterdag 8 februari 2008 Schitterend voetbalweer; zonnetje, 11 graden en een klein beetje wind. Vanaf het begin was ons veldoverwicht duidelijk. SCW had een stevige verdediging en daardoor gingen veel van onze kansen net naast of over. De andere helft van de kansen werd verspeeld omdat we, na de verdediging achter ons te hebben gelaten, in ons enthousiasme óók net naast of over schoten. Met Gabriël, Ernst en Erik voorin gaan er vele aanvalsgolven richting doel SCW. In de dertiende minuut krijgt Jimmie ook wat te doen als hij een cornerbal van SCW moet vangen en dat lukt heel goed. Thomas krijgt een minuut later een goede kans, maar zijn keihard schot ketst af op een verdediger. In de twintigste minuut schakelt Gabriël de SCW-keeper voor enkele minuten uit met een keihard schot dat de keeper, 2 meter verderop, ongenadig hard op de borst raakt. In de vijfentwintigste minuut treft Thomas vanaf grote afstand de rechter doelpaal van SCW. Vlak voor het eind van de eerste helft countert SCW na een mislukte corner van ons. Het was goed dat Barry, als enige man in het veld, deze bal kundig over de lijn schopte, want eenmaal op gang is SCW bepaald geen ongeoefend clubje. Met rust is het nog steeds 0 – 0. In de tweede helft de wind en de zon in de rug. SCW heeft een nieuwe keeper. Hetzelfde spelbeeld. Gabriél schiet een paar keer hard naast, Mats schiet vanaf afstand net naast. We overleven twee niet geheel terechte vrije schoppen. Erik en de SCW-keeper raken verstrengeld als Erik denkt een losgelaten bal toch nog in het net te kunnen krijgen. Maar Erik verliest zijn evenwicht en belandt bovenop de keeper. De keeper durft Erik vervolgens niet los te laten, zodat het een beetje op judo gaat lijken. Even later weet Erik een gezapig balletje te verlengen tot in de verre hoek: het is dan eindelijk 1 – 0. In minuut achttien sneuvelt ook de tweede keeper na het incasseren van een schot op de borst van Gabriël. Dat schot was niet zo hard als in de eerste helft, maar de pijn is voor de keeper, die kort tevoren ook Erik op de borst had, teveel om door te spelen. Na een gevaarlijke counter van SCW (bijna doelpunt!) wordt het in de achtentwintigste minuut 2 – 0 door een voorzetje van Erik en een “inloper” van Gabriël. Dan is de fut er bij SCW uit en wordt deze sportieve wedstrijd (er is geen onvertogen woord gevallen, van beide kanten heel sportief en hard gewerkt) met een verdiende overwinning afgefloten.
Peter
Top
Alliance E3 door eerste lentezon ontketend tegen VSV (7-1)
Terwijl de meeste jongens van de E3 een half uur voor de wedstrijd nog met hun ogen stonden te knipperen van de slaap en de laagstaande zon, was onze tegenstander de warming up al begonnen. Het was duidelijk: VSV zou zich niet weer laten overrompelen zoals bij de wedstrijd in de najaarscompetitie. Na een hele goede 1e helft stonden we toen 2-0 voor. De 2e helft was toen voor VSV met als einduitslag 2-2. Na een korte bespreking in de box, waarbij vooral het belang van het vastzetten van het andere team op de eigen helft werd benadrukt, gingen de mannen de wedstrijd in.
Het begin was inderdaad voor VSV. Ze waren feller en hebben net als onze E3 goede voetballers in hun midden. Hier had onze verdediging de handen vol aan. Alliance kwam er niet goed uit en kon de bal amper in de ploeg houden. Rommelig spel en veel uitballen. Alleen VSV legde af en toe een combinatie op de mat. De eerste goal werd dan ook gemaakt door hun goede linksbuiten die zich knap vrijspeelde en de bal onhoudbaar in het kruis binnenschoot. Dit zou een moeilijke wedstrijd worden. Even later hadden de mannen de tegenstander flink vastgezet op de helft van de tegenstander (dat had de coach immers gezegd!). Alleen stonden alle spelers zo’n beetje in het strafschopgebied van de tegenstander over de breedte van het veld. Wat als de bal er overheen kwam, dan lag er een gapend gat. Henk Spaan schreef ooit dat de Braziliaanse oud-linksback van Ajax, Maxwell nog steeds nachtmerries heeft van de 70 meter ruimte achter hem met deze speelwijze. De bal vloog er dus overheen. Remco spurtte uit zijn goal en werkte half weg. VSV schoot op doel maar de arm van Koen (“aangeschoten” riep Koen tijdens de actie) zat in de weg. De scheids liet doorspelen. Langzaam maar steeds duidelijker kregen de mannen greep op de wedstrijd. En uit 1 van de eerste combinaties schoot Moriaan binnen. Nu kantelde de wedstrijd licht. Zeker toen Moriaan na goed doorzetten en drie keer de kluts mee (dat moet je afdwingen) de 2-1 scoorde. Remco begon wat vaker uit te gooien en keepte weer een prima wedstrijd, onze motoren aan de zijkant Hugo en Sytze denderden weer langs de zijlijn en hielden hun aanvallers in bedwang. Teun strooide weer met goede passes en kreeg vat op zijn spits. Folkert begon zijn duels weer allemaal te winnen en was de verbindingsman tussen achter- en voorroede. Moriaan cirkelt rond Folkert altijd aanspeelbaar en pakt weer drie goals. Jelmer, Koen en Coen benutten heel goed de zijkanten en zoeken heel slim naar gaatjes in de verdediging. Ja en wat er toen gebeurde…De 10 minuten voor rust en een kwartier na rust waren het beste wat we tot nu toe hebben gezien van dit team. Wel vaker zien we natuurlijk goede combinaties en mooi spel, maar ditmaal ook nog tegen een sterke tegenstander! Enkele hoogtepunten:
- 3-1: Een tegenaanval wordt afgeslagen, Teun verovert de bal en past naar Folkert, Jelmer start vanaf de buitenkant snelt zijn man voorbij en Folkert vindt hem met een “steekpass”. Jelmer rond beheerst af.
- 4-1: De E3 combineert VSV dol zoekende naar de vrije man. Schieten denk je als Hugo de bal heeft, maar nee hoor pass want Jelmer staat er beter voor..schieten zeg je, nee…. pass naar Moriaan want die staat nog vrijer, schieten roep je nee hoor Coen en inderdaad Coen schiet hem beheerst binnen.
- 5-1: Koen neemt de bal met de hak mee over zijn tegenstander en schiet hoog binnen.
Uiteindelijk wordt het 7-1 (Moriaan en Jelmer? vinden nog het net) Bij de 7-1 dreigt de bal toch nog in onze goal te vliegen, met gevaar voor lijf en leden werkt Sytze de bal nog uit de goal. Maar deze beschrijving doet dit deel van de wedstrijd te kort. Prachtige één-tweetjes, driehoekjes, loopacties en in de duels onverzettelijkheid die leidden tot dit knappe resultaat. Jongens wat een mooie wedstrijd!

Top

Hoofddorp E3 – Alliance E2 2 – 2 Te weinig gekregen.

We hebben alweer een leuke en spannende pot gezien met twee vrijwel gelijkwaardige tegenstanders. Er werd goed aangevallen met een opbouw vanuit de achterhoede.
Helaas ontbreekt het ons aan het afmaken van een aanval. In de laatste 20 meter voor het doel van de tegenstander strandt het vaak door een tekort aan overzicht, om een goede eindpass te geven op vrijstaande spelers. Te veel wil men, na te lang doorgezette pingels, scoren vanaf de achterlijn.
Neemt niet weg, dat het ook niet erg meezat. Wederom werd er twee keer op de lat geschoten. Ook waren er een paar kansen voor open doel, die net over -, of net naast gingen.
In de eerste helft heeft Joris heel weinig te doen gehad. Dat tekent het veldoverwicht. Want ik vond Alliance de gehele wedstrijd een tikje sterker.
Dan komt er toch weer zo’n moment, dat de bal dood valt tussen twee spelers van ons en zij bedenktijd nodig hebben er iets mee te gaan doen. De tegenstander echter niet en tikt de bal tussen de palen. 1- 0.
Gelukkig hadden we Benjamin bij ons. Die heeft een prima schot in de benen en maakte even later de 1 - 1 vanuit de tweede lijn. De gehele eerste helft is Hoofddorp voor ons doel weinig gevaarlijk geweest. Dat komt mede door het goede verdedigende werk van Waldo, Max, Jesse en het solide keepen van Joris.
In de tweede helft waren wat omzettingen in het team. Dat is altijd lastig, omdat de kids moeten wennen aan hun nieuwe positie. Het ging redelijk goed. Toch kwamen we weer op achterstand.
Door wederom een afwachtende houding op het middenveld verloren we de bal.
Een Hoofddorper rukte ongehinderd op en terwijl iedereen toekeek, punterde hij de bal in de verste hoek. 2 – 1.
Gelukkig lieten we het er niet bij zitten en gingen we weer volop in de aanval.
Ook nu mislukte enkele mooie aanvallen door te lang doorgezette solo-acties en te weinig combinerend voetbal in de laatste 15 á 20 meter voor het doel van de tegenstander.
Het was weer Benjamin, die met een schot uit de tweede lijn de stand weer recht trok. 2 – 2.
Ook in de tweede helft had Alliance een veldoverwicht. De verdediging deed uitstekend zijn werk. En…. Ik heb nauwelijks kluitjesvoetbal gezien. Dat was winst.
Wel hadden een aantal spelers moeite in hun positie te blijven spelen en nogal over het hele veld zwierven. Maar kom, niet alles tegelijk willen.
Ik geef als een echte schoolmeester de wedstrijd een 7, 5. En dat is een mooi cijfer.
Tip van de week:
Elkaar aanwijzingen geven is erg belangrijk en stimulerend. Anders is het, als het vervelende kritische opmerkingen worden. Wil je, dat een medespeler het beter gaat doen, dan zul je hem moeten aanmoedigen. Anders kan het gebeuren, dat hij het “ koppie” laat hangen.
Hij weet van zichzelf vaak al, dat er iets niet helemaal goed is gegaan. Soms is het in een situatie een aaneenschakeling van individuele fouten. Dus dan hebben we het over meerdere spelers, die het beter hadden kunnen doen.

Top

Revanche op VVC (2-0 winst)

Het moet soms een beetje meezitten. In de vorige wedstrijd tegen VVC hadden we met veel pech 2-3 verloren, dus we wisten dat met een beetje mazzel een zege mogelijk zou zijn. We begonnen weer voortvarend in de nieuwe variant met Youri in de achterhoede. Zeker in de eerste helft stond het achter als een huis: Jesse, Thomas en Youri wonnen ieder duel.
Aanval na aanval rolde op het VVC-doel af. Ties, Marijn, Teun en Mattijs waren constant op de helft van de tegenpartij te vinden en Nils zette veel gevaarlijke aanvallen op. Eigenlijk hadden we meer moeten scoren, maar een veelheid aan goede kansen leverde slechts een doelpunt via Mattijs op. Het scheelde zelfs niet veel of het was net voor rust gelijk geworden. Jurgen kwam echter weer goed uit zijn goal en maakte het harde schot zo onschadelijk dat Jesse kon opruimen.
De tweede helft liet een heel ander beeld zien. VVC zette ons vanaf de eerste minuut vast en nu kregen zij kans na kans. Zo lekker fel als we voor rust waren; zo slapjes was het erna. Eerlijk gezegd zou de gelijkmaker verdiend zijn geweest. Maar Jurgen keepte weer erg goed en hij had ‘keepersgeluk’. Ze schoten op de lat, op de binnenkant van de paal en een paar keer rakelings naast. En dan zul je altijd zien dat het doelpunt aan de andere kant valt. Mattijs lette goed op, toen een verdediger struikelde en hij schoof keurig de 2-0 binnen.

Top

Zinderende spanning bij E1: 3-3 tegen Zandvoort

De strijd tegen de grote concurrent in najaars- en voorjaarscompetitie werd door de E1 krachtig ingezet. Het werd een dampende wedstrijd met wisselende kansen en ‘never a dull moment’. Bas, Dirk en Daniel vochten dappere duels uit met de gevaarlijke Zandvoort-aanvallers. Helaas moest Mischa al snel tijdelijk geblesseerd het veld verlaten. Na twee goede reddingen van Koen stuitte de bal voor de voeten van een Zandvoorter en de 0-1 lag er in.
Veel achterstand heeft de E1 dit jaar nog niet gekend, dus de supporters waren benieuwd hoe ze met deze uitdaging om zouden gaan. Als kranige kerels mogen we wel zeggen. Zandvoort werd tien minuten lang overlopen. Onder leiding van een grootse Sem kreeg de E1 kans na kans. Eimert was niet te houden, Tijmen hield het goed breed en Tristan speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Paal, lat, net naast en uiteindelijk gleed Eimert een voorzet van Tris binnen.
De 2-1 was nog mooier. Na weer een prachtige rush van Sem schoof hij de bal naar Eimert, die hem keurig in één keer in de hoek prikte. Geheel tegen de verhouding in kwam Zandvoort weer op gelijke hoogte. Het enige foutje van Daniel werd genadeloos afgestraft. Nog was echter de koek niet op, want vlak voor rust nam Tristan de bal ineens uit de lucht gecontroleerd met zijn rechtervoet (!): 3-2 rust.
De tweede helft was rommelig en minder aangenaam. Een paar jongens leken vermoeid van de dolle 1e helft. Verder begonnen de Zandvoort-spelers (vooral hun grote talent (??)) en hun ouders steeds meer te mopperen op de goed leidende scheidsrechter Daan. In bijna ieder duel maken ze een overtreding, dus is het op zich niet zo vreemd dat je veel vrije trappen tegen krijgt. Geheel terecht werd de grootste mopperaar voor vijf minuten naar de kant gestuurd. Het ging verder redelijk gelijk op, waarbij helaas dat een paar goede voorzetten van Mischa net niet door Tijmen en Eimert ingetikt werden.
Maar goed, het was ook geen gelukswedstrijd voor de E1. Tien minuten voor tijd haalde hun rechtsbuiten flink uit en de bal vloog schitterend en onhoudbaar in de kruising. Als Daniel (die in de tweede helft als een van de weinigen zijn goede niveau van voor de rust wist vast te houden) en Koen niet zo goed hadden opgelet hadden we zelfs op het laatst nog kunnen verliezen.

Top

F2 te sterk voor KHFC
Lang leve het kunstgras! Op een, van een klein laagje sneeuw voorzien, kunstgrasveld mocht de F2 aantreden tegen de F5 van KHFC voor een oefenwedstrijd. Gelukkig brak er ook nog een klein zonnetje door en kwamen we vrij snel op voorsprong ( door een goal van Tim janssen, op aangeven van Bas van Geuns), waardoor het ook langs de lijn direkt gezellig was. Niet op de laatste plaats door de geserveerde koffie. Ondanks het aandringen van onze F2 viel de tweede goal aan onze kant 1-1.Net als vorige week werden daarna de ruimtes goed benut en met een sterke Robbie op het middenveld ontstonden er aan de zijkanten kansen voor Jonte en Bas Roos om de bal voor te geven. Uit één van deze voorzetten kon Bas van Geuns ( met links) de tweede goal voor Alliance inschieten. De verdediging met Wesley, Joël en Tijn gaf weinig weg en zorgde voor de aanvoer van achteren. In een soort 3, 3, 1 slaagde Jonte er in om de voorsprong uit te bouwen. Het leek erop dat Alliance het niet meer zou weggeven. Dat je niet te vroeg moet juichen bleek al snel. Een afstandschot op onze voortreffelijke keeper Quirijn (het uitschieten was goed verzorgd vandaag) ging via de paal de goal in, waardoor het ineens weer spannend werd. Tot dat tegen het einde van de wedstrijd, er een prachtige aanval over wel vier spelers kwam. Deze eindigde met een schot op doel door Robbie. De HFC keeper keerde het schot, maar de bal kwam voor de voeten van Tim, die goed in schoot. 4- 2. Een leerzame wedstrijd en wederom het bewijs dat er van KHFC best te winnen valt. Op naar volgende week, dan weer voor de competitie.

Top

Goede start voor E8!
Zaterdagmorgen, 10uur ,Hoofddorp ,koud,winderig, met in het achterhoofd de verliespartij tegen het team van de fluitende coacher of was het coachende fluiter. Spannend zón eerste wedstrijd in de voorjaars competitie zonder Rory (gebroken teen) maar gelukkig verder wel kompleet ,en met de schare trouwe fans en die zouden we vandaag nodig hebben want hoofddorp uit is altijd lastig zoals we bij Alliance allemaal weten.
Het ging er stevig maar sportief aan toe en het spel ging behoorlijk gelijk op daar zouden we een behoorlijke kluif aan krijgen dat was zeker. Maar op zón moment beschikken wij dan over de kleine blonde bliksemschicht ,Julius! Vanaf de rechterkant verraste hij de Hoofddorp defensie en liet de keeper de bal uit het net halen 0-1en we kregen er zin, in dat smaakte naar meer ! Maar Hoofddorp was niet van plan zich in eigen huis in te laten pakken. Jerry en Noah moesten geregeld in grijpen om Bjense niet alleen tegenover de gretige Hoofddorp aanvallers te laten staan . En ja hoor Juluis kwam nu dan echt op toeren en wist ook voor de 2e keer de keeper te verrassen 0-2!
Maar nu was het toch Hoofddorp die terug in de wedstrijd wist te komen en onze achterhoede en keeper Dexter het nakijken gaven 2-1. Dit werd toch wel heel erg spannend want terwijl met 7 spelers waren afgereisd naar Hoofddorp was de thuisploeg uitgerukt met 10 spelers en kon dan ook geregeld verse spelers het veld in schuiven ,en het moet gezegd waarvan er een aantal met een zeer gevaarlijk schot in de benen.
Bij het Hoofddorp doel leek het wel of de bal er niet in mocht ,Okke met een mooi schot maar net niet hard genoeg en ook de anders zo trefzekere Ted kreeg de bal maar niet in de touwen. Het spande erom, want de spitsen van Hoofddorp wilden scoren en een gelijkspel hing in de lucht Dexter zag tussen de doelpalen verschillende keren de bal langs de goede kant van de paal schieten met dan z'on gevaarlijke corner als resultaat . Maar en dat gezegd staat de E8 zijn mannetje en wordt de bal weer snel met verreende krachten weggewerkt ,waarna Bjense (nu op het middenveld) samen met Okke alles oop alles zetten om Ted of Julius snel voor het doel te krijgen om zo de overwinning veilig te stellen.
Maar net als de coach aan de spanning dreigt te bezwijken en Noah en Jerry benen tekort komen om het gevaar van de gelijkmaker te keren ,is ie daar weer Juluis Huntelaar om Hoofddorp voorgoed de droom van de zege te ontnemen 1-3 ! Het fluitsignaal klinkt hierna en kunnen de heren moe maar tevreden aan de penalty serie beginnen.
Na afloop een tevreden coach en allemaal nog een gebakken eitje van de jarige Bjense! Super heren !
Volgende keer weer ??