Een tweede leven voor de afgedankte Alliance-spullen

Reeds vele jaren doneert sv Alliance’22 afgedankte, maar zeer bruikbare spullen aan zg 3e wereldlanden. Zoals ballen, schoenen, sportkleding, netten, waterflessen, keepershandschoenen, enz.

Daarbij moet vermeld worden, dat de welbekende PROCAMP -organisatie ons enkele honderden paren voetbalschoenen heeft bezorgd. Deze schoenen hebben wij allemaal kunnen uit uitzetten naar landen, die elders in het stukje worden genoemd

Niet voor het eerst hebben we gedoneerd aan Eritrea.  De foto en het filmpje https://youtu.be/ufJKLDYdIcE zijn opgenomen in september. Hier gaat het om dorpsjongeren uit het dorpje Afelba. De plaatselijke katholieke missie “Dauthers of Charity” verzorgt de sociale zorg voor deze kansarme kinderen.

Advies: er zit een leuke verrassing in het filmpje. Kijk hem helemaal uit.

Het allereerste project jaren geleden was een zending naar Malawi, waarvan de foto aan de wand van de kantine bij koffiemachines hangt. Het is een christelijk project, dat opgezet is door Henry en Rene Ruitenberg, bekende marathonschaatsers van o.a. de elfstedentochten.                       

Daarnaast leverden we ook in Nicaragua. Een school in de bergen voor slechthorende kinderen. Zie de foto met bedankbrief op het prikbord in de hal.

De lijst van donatielanden is inmiddels erg lang geworden.

Malawi, Eritrea 2x, Nicaragua 2x, Kenia 3x, de Berbers in het Atlasgebergte van Marokko 2x, Indonesië 2x, Suriname, Roemenië 2x, Burkino Faso en vorig jaar de asielzoekers op de boot in Spaarne.

Tot mijn grote spijt kan ik de spullen niet persoonlijk gaan bezorgen. Zou wel erg leuk zijn geweest.

Hoe kom ik aan de contacten en daarmee de goederen kunnen verzenden?

Er zijn mensen binnen en buiten de club, die contacten hebben met de instellingen elders en ons vragen de overcomplete gebruikte spullen te mogen ontvangen en het gaan doorsturen e/o afleveren.

Ik geef enkele voorbeelden van deze contacten/tussenpersonen die voor de transporten konden zorgen. Een docent van het ECL. Ouders van jeugdspelers, die een familielid heeft werken in een ver land. Alliancetrainers, die een relatie hebben met iemand uit dat land, of hun herkomst hebben uit dat land en dus daar nog vaste contacten heeft.

De UVA in Amsterdam heeft een project in Kenia, waar de studenten jaarlijks stage gaan lopen en de spullen persoonlijk meenemen.

De laatste zending naar Eritrea was een initiatief van een collega in de            60+ sport, waarmee ik wekelijks op het complex van Alliance sport.

Bij deze doe ik aan u een oproep, om spullen in te leveren, die niet meer gebruikt worden. Ik denk vooral aan sportkleding of sportmateriaal. Kan dus ook basketballen, hockeysticks, honkbalknuppels en ballen daarvoor zijn. Alles moet wel heel zijn. Lichte beschadigingen of slijtageplekken is OK.

 

De jeugd van Afelba in Eritrea

 

Groet, Rob Kroonstuiver, de verzamelaar