Werk aan de winkel voor Maurice en Kim

Het 5e van Alliance’22 ging zondag jl iets teleurstellend van start met de competitie. Het inpassen van nieuwe talenten kost tijd, iets waar we ook Maurice Steijn bij Ajax mee zien tobben. Trainer Kim straalt echter vertrouwen uit en heeft ‘dingen gezien waar we mee verder kunnen’.

 

Het verschil met het Ajax-legioen werd gisteren mooi zichtbaar. Het trouwe thuispubliek zoekt naar de bloempjes die nu al te zien zijn op de grasvlakte. Er is weer prima gescout, wij hebben geen Mislintat nodig. Met Luuc is er een stoere verdediger aangetrokken (de nieuwe Ruud, wordt al gefluisterd. Grote schoenen om te vullen) en op het middenveld zien we in Herwin een nieuwe Van Hanegem. Ik meende zelfs op de linksback-positie – met kekke oranje schoentjes – Noa Lang te ontwaren, maar deze krullen hoorden bij nieuwe aanwinst Luc.

 

De wedstrijd met Overbos ging redelijk gelijk op. Kansen aan beide zijden, maar voor rust werd na een snelle uitbraak Lucas verslagen met een lage schuiver. Jammer, want de verdediging stond tot dat moment goed, met de Gosse centraal achterin, Sem op rechts, Matthijs op links en Jesper in de Rodri-positie. Er waren veel duels op het middenveld, waar Joost en Youri zoals altijd voor de nodige pit zorgden. Voorin probeerde Simon, Frans en Nils voor onrust te zorgen en er kwamen wat halve kansen, maar bepaald geen uitgespeelde intikkertjes.

 

Niettemin hadden spelers, trainer en supporters er in de rust nog alle vertrouwen in. Helaas sloeg Overbos toe uit standaardsituaties (die worden toch steeds belangrijker op dit niveau): eerste een vrije trap achter de laatste lijn en toen een corner en toen was de wedstrijd wel gespeeld.

 

De hoop vloeit voort uit de mentaliteit waarmee toch nog een eretreffer in de wacht werd gesleept. Het 5e bleef voetballen, er kwamen kansjes en Youri probeerde zich nog te laten onthoofden door hun keeper. Uiteindelijk mocht Joost de penalty binnen schieten.

 

Enfin, genoeg details om aan te werken die het verschil kunnen gaan maken. De linies mogen af en toe nog wat compacter, er kan nog wat geslepen worden aan de spelpatronen en aandacht voor verdedigen van standaardsituaties lijkt ook niet verkeerd. Zeker toevertrouwd aan trainer Kim en deze enthousiaste jongelingen! En het feit dat een aantal ‘leistungsträger’, zoals Nanne, Teun, Garieb en Willem ontbraken geeft ook vertrouwen en perspectief. Om nog maar te zwijgen van de lang verwachte rentree in november van Mischa!